Vis - ostrov Vis

Туристический информация Vis - ostrov Vis

Grad Vis se nalazi u velikom i prirodno zaštićenom zaljevu (uvala Svetog Jurja) na sjeveroistočnoj strani istoimenog otoka. Stanovništvo se tu bavi ribarstvom, poljoprivredom i vinogradarstvom. Grad Vis je jedino mjesto na otoku koje ima svakodnevnu trajektnu i katamaransku vezu sa Splitom. Vis je dobar odabir i za one koji dolaze bez vozila jer su svi potrebni sadržaji na dohvat ruke. Grad je zadržao svoj mediteranski šarm i život bez stresa i gužve. Gradska šljunčana plaža udaljena je stotinjak metara od centra Visa. U blizini samog mjesta nalaze se pješčane i šljunčane plaže (Parja, Rogačić, Mala Svitnja, Vela Svitnja). O razvijenosti grada govore i brojni arheološki ostaci koje možete posjetiti ( crkva Sv. Jurja- zaštitnik Visa, ruševine grada opasane zidinama, nekropole Martvilo i Vlaška njiva, ostatci rimskog kazališta na kojima je sagrađen franjevački samostan i mnoge druge) . Tijekom ljeta na Visu se održavaju brojne izložbe, predstave, koncerti, glazbene i folklorne manifestacije a najpoznatija fešta je Viška noć  koja se uz bogati kulturno zabavni program održava zadnje subote u 7. mjesecu. Također  je poznata i „fešta od vina“ gdje viški vinogradari prezentiraju svoje proizvode kako domaćim ljudima tako i gostima. Ljubitelji gastronomije delicije ovoga kraja mogu kušati u restoranu „AS“, restoranu „Dionis“, restoranu „Kaliopa“, restoranu „Kanaria“ i pizzeria „Karijola“.  U ovom gradu mogu naći nešto za sebe i oni željni aktivnog odmora, ali i obitelji sa malom djecom. Dok ste u Visu posjetite grad Split i Trogir.

Obavezno posjetite

Split jedna od najposjećenijih turističkih destinacija na jadranskoj obali i drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Ovaj grad je vječno mlad i živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti. U Splitu razgledajte brojne povijesne znamenitosti kao što su Dioklecijanova palača- srce Splita, Željezna vrata, kip Grgura Ninskog, katedrala Sv. Duje, crkva Sv. Frane, konkatedrala Sv. Petra, peristil i samostan Sv. Ante.

Trogir je grad koji se smjestio u središtu Dalmacije. Njegova luka je omiljena destinacija za nautičare zbog dobre pozicije i prirodne zaštićenosti. Poznat je po brojnim povijesnim spomenicima zato ga još i nazivaju „grad muzej“. Od kulturih spomenika mi vam preporučamo da razgledate: staru gradsku jezgru, tvrđavu Kamerlengo, kulu Sv. Marka, skulpturu Blaženog Ivana Orsinija, kapelu Sv. Jeronima, renesansnu crkvu Sv. Ivana Krstitelja, Radovanov portal,  muzej i pinakoteku.

Rezervirajte smještaj iz naše ponude u Visu i uživajte u čarima ovoga otoka i ne propustite posjetiti Split.

Показать больше
Скрыть
НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

keep exploring Vis - ostrov Vis Район:

Близлежащие объекты

What our guests say about Vis - ostrov Vis

Совершенно
4.6
Общая оценка гостей
Атмосфера
4.7
Безопасность
4.8
Пляжи
4.5
Туристическое предложение
4.2
Гостеприимные местные жители
4.7

0/12

Vis - ostrov Vis рекомендуемые объекты

* цены на Июнь 2024 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

 • Vis - ostrov Vis,
 • Персоны: 2-4
 • Отзывы туристов: 4,6
 • Vis - ostrov Vis,
 • Персоны: 2-4
 • Отзывы туристов: 5,0
 • Последний заказ 2 дни назад
 • Rukavac,
 • Персоны: 2
 • Отзывы туристов: 3,8
 • Rukavac,
 • Персоны: 4-5

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2023