Komiza - ostrov Vis

Туристический информация Komiza - ostrov Vis

Komiža se smjestila u dubokom zaljevu na zapadnoj obali otoka Visa u podnožju brda Hum. Ovo je tipično mediteransko mjesto sa uskim uličicama i kamenim kućama stisnutima jedna uz drugu. Stanovništvo se u Komiži od davnina bavi ribarstvom  a u zadnje vrijeme i turizmom.  Cijelom istočnom stranom Komiškog  zaljeva šljunčane plaže s mnoštvom izvora pitke vode. Gradu Komiži pripadaju brojna naselja i otoci a među njim a se nalaze i dva otoka vulkanskog podrijetla Brusnik i Jabuka. Oni željni sporta i rekreacije mogu uživati u padobranskom jedrenju, ronjenju, jahanju, raznim izletima po okolnim otocima i brojnim drugim aktivnostima. Ljubitelji gastronomije u delicijama ovoga kraja mogu uživati u restoranu „Falkuša“, restoranu „Senko“ i konobi „Bako“.  U lokalnim agencijama raspitajte se i otiđite na izlet u obližnje gradove kao što su Split, Trogir i Omiš i istražite njihovu povijest i prirodne ljepote. 

Obavezno posjetite

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i jedna od najposjećenijih i najpopularnijih destinacija na Jadranu. Ovaj vječno mlad grad živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti. Poznat je po brojnim povijesnim znamenitostima koje su svjedok njegove burne prošlosti. Posjetite i razgledajte Dioklecijanovu palaču (srce Splita), željezna vrata, srebrna vrata, zlatna vrata, mjedena vrata, kip Grgura Ninskog, katedralu Sv. Duje, crkvu Sv. Frane, konkatedralu Sv. petra, peristil, samostan Sv. Ante, gradske podrume i mnoge druge povijesne spomenike.

Trogir ili kako ga mnogi nazivaju „grad muzej“ smjestio se u središtu Dalmacije. Njegova luka je omiljena destinacija za nautičare zbog dobre pozicije i prirodne zaštićenosti. Grad je poznat po svojim brojnim kulturnim spomenicima a neki od njih su: stara gradska jezgra, tvrđava kamerlengo, kula Sv. Marka, skulptura Blaženog Ivana Orsinija, kapela Sv. Jeronima, palača Ćipiko, renesansna crkva Ivana Krstitelja, Radovanov portal, muzej i pinoteka.

Omiš je grad mediteranskog ugođaja koji se smjestio na ušću rijeke Cetine. Poznat po svojim povijesnim znamenitostima od kojih vam mi preporučujemo da razgledate: tvrđavu Mirabela, tvrđavu Fortica, župnu crkvu Sv. Mihovila, franjevački samostan, crkvu Sv. Petra, crkvu Sv. Duha, crkvu Sv. Roka, crkvu Sv. Marije, ilirsko sjemenište, gradski muzej, staro Omiško groblje, srednjovjekovnu gradsku jezgru, stup srama i staru gradsku ložu. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu se okušati na raftingu na brzacima Cetine, u slobodnom penjanju, jedrenju na dasci, plivačkom maratonu i odbojci na pijesku.

Показать больше
Скрыть
НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

Explore Komiza - ostrov Vis by property type

keep exploring Komiza - ostrov Vis Район:

Близлежащие объекты

Komiza - ostrov Vis рекомендуемые объекты

* цены на Июнь 2022 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

 • Vis - ostrov Vis,
 • Персоны: 2-4
 • Отзывы туристов: 4,6
 • Последний заказ 10 дни назад
Дом - Vis - ostrov Vis Дом Marina От 81 €
 • Vis - ostrov Vis,
 • Персоны: 2-4
 • Отзывы туристов: 4,8
 • Vis - ostrov Vis,
 • Персоны: 2
Дом - Vis - ostrov Vis Дом Ilić От 215 €
 • Vis - ostrov Vis,
 • Персоны: 5-6
 • Отзывы туристов: 4,6

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2021