Kolocep - ön Kolocep

Turistmål info Kolocep - ön Kolocep

Kolocep är en pittoresk Adriatiska ö i Elafiti i närheten av Dubrovnik, som även kallas Kalamota av lokalbefolkningen. Dess yta är 2,35 km2 och det är bara 5 km från Dubrovniks Gruz port som erbjuder ett tiotal dagliga förbindelser. Ön har två städer, Gornje Celo och Donje Celo, som ligger i de största vikar och ihopkopplade genom en 3 km lång swerving strandpromenaden. Östra och västra delarna av ön är täckt av tät pinjeskog som går ned ända till ytan av havet. Det är en av de mest intressanta öarna i Adriatiska havet med många dolda vikar, liksom Blue Cave insidan som du kan simma. Det kristallklara havet är fullt av fisk och snäckskal. Till skillnad från majoriteten av Adriatiska öarna, har Kolocep ett överflöd av bördig jord och vatten, samt diverse växter och höga träd. Den första anblicken av ön kan lämna dig andfådd, eftersom det fyller dig med frid, doften av Medelhavets växter och intensiva färg på Adriatiska havet. Det har sten-och sandstränder, de större vikar är Sapluni och Porat och du kan hitta boende i lägenheter eller hotell ligger längs kusten i Donje Celo viken. De historiska och kulturella minnesmärken du kan besöka är kyrkan St Anthony av Padua, kyrkan St Nicholas, kyrkan St Srđ och resterna av den ekonomiska och landet byggnadskomplex. Sport och älskare rekreation kan njuta av cykling och jogging spår som följer kusten, liksom dykning, snorkling, surfing, kajakpaddling, beach volleyboll och badminton. Nära villorna finns även lekplats med rutschkanor, gungor, glad går ronder och andra aktiviteter. Om du vill veta mer om traditionerna på ön, erbjuder skolan av traditionella färdigheter och aktiviteter besök de lokala familjer som upprätthåller traditionella färdigheter, till exempel att johannesbröd konjak, traditionell kväll fiske eller get mjölkning för att göra yoghurt och ost. Kolocep erbjuder olika utflykter, t.ex. kör runt Elafitiöarna på "Karaka" fartyg, besök till Blå grottan på ön, ser olika monument och utflykter till Dubrovnik med turer i Gamla stan. Du kan njuta av lokala specialiteter som dalmatiska prosciutto och ost, vilt, vildand, ost i olja, grön manestra och olika specialiteter skaldjur i "Škerac" och "Stari Miri" restauranger. Efter ditt första besök på ön, kommer du alltid vill återvända. Även i Kolocep, missa inte chansen att besöka Dubrovnik och Cavtat.

Cavtat är en stad med vackra palats, fritidshus, hotell och stränder. Dess promenader stretch för 7km genom djupa tallskog. Cavtat har ett rikt turism erbjudande där alla kan hitta något för sig själva. Två historiska monument är Racic familjen mausoleum och hertigens palats.
Dubrovnik är en stad av unika och världsberömda kulturarv och skönhet. Det är på listan över Unescos världsarv som en av de mest attraktiva och mest kända städer Medelhavet. Det är full av kulturella monument. Missa inte chansen att visa stadsmuren, den Minceta, Bokor, Lovrijenac och Revelin fästningar, St Luke tornet, hertig palats, Onofrij fontän, Sponza slott, Dubrovnik domkyrkan, kyrkan St Blaize, franciskanerkloster, minnesmärke hem av Ronald Brown, Rupé etnografiskt museum, Orlando pol, stad klocktorn och många andra monument som är karakteristiska för denna stad.

Gör boende bokningar från vårt erbjudande för Kolocep och tillbringa och oförglömlig semester med din familj eller vänner. Om du vill utforska kulturarv Kroatien och den naturliga skönheten i denna region, kan du besöka Cavtat och Dubrovnik.

Visa mer
Visa mindre
HITTA BOENDE
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17

Explore Kolocep - ön Kolocep by property type

keep exploring Kolocep - ön Kolocep Region:

Destinationer i närheten

 • Zaton Veliki (Dubrovnik) ( 2,87  km)
 • Lozica (Dubrovnik) ( 4,97  km)
 • Lopud - ön Lopud ( 5,46  km)
 • Dubrovnik ( 7,27  km)
 • Sudurad - ön Sipan ( 9,02  km)
 • Rozat (Dubrovnik) ( 9,91  km)
 • Sipanska luka - ön Sipan ( 13,06  km)
 • Slano (Dubrovnik) ( 15,56  km)
 • Kupari (Dubrovnik) ( 16,11  km)
 • Srebreno (Dubrovnik) ( 16,33  km)
 • Mlini (Dubrovnik) ( 17,18  km)
 • Soline (Dubrovnik) ( 18,67  km)
 • What our guests say about Kolocep - ön Kolocep

  Fantastisk
  4.4
  Övergripande betyg av gästerna
  Atmosfär
  4.8
  Säkerhet
  4.8
  Stränder
  3.8
  Turisterbjudande
  4
  Vänlig lokalbefolkning
  4.8

  0/3

  Kolocep - ön Kolocep rekommenderat boende

  *priser för juni 2023 baserat på den maximala kapaciteten för en vistelse på minst 7 dagar

  Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2022