Kolocep - ostrov Kolocep

Туристический информация Kolocep - ostrov Kolocep

Koločep je slikoviti jadranski otok, u dubrovačkoj otočnoj skupini (Elafitski otoci), mještani ga još nazivaju i Kalamota. Površine je 2,35 km2. Udaljen je samo 5 km od dubrovačke luke Gruž, s kojom ga povezuje desetak redovnih brodskih linija dnevno. Na otoku su dva naselja, smještena u dvije najveće uvale na otoku: Gornje Čelo i Donje Čelo koje povezuje vijugavo šetalište dugo 3km. Sa istoka i zapada otok je pokriven gustom borovom šumom čije se grane spuštaju do same površine mora. Jedan je od najrazvedenijih otoka na Jadranu s brojnim skrivenim uvalama a tu se nalazi i Plava spilja u koju se ulazi plivajući. Čisto more obiluje ribom i školjkama. Za razliku od većine drugih jadranskih otoka, Koločep je bogat plodnom zemljom i vodom, te je prepun raznovrsnog raslinja i visokog drveća. Već i prvi susret s otokom Koločep vas ne može ostaviti ravnodušnim. Bit ćete opijeni mirom, mirisom mediteranskih biljaka i intenzivnosti boja Jadrana. Plaže su pješčane  i šljunčane, veće uvale su Sapluni  i Porat, a smještaj je u apartmanima ili u hotelima uz more koji su smješteni u uvali Donje Čelino. Kulturno povijesni spomenici koje možete posjetiti su crkvica Sv. Antuna Padovanskog, crkva Sv. Nikole, crkva Sv. Srđa i ostatci gospodarsko-ladanjskog građevnog sklopa. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u biciklističkim stazama i stazama za jogging koje se nalaze uz more te u raznim vodenim sportovima kao što su ronjenje, smorkeling, surfanje, vožnja kajakom, vožnja sandolinom, badminton na plaži i odbojka na plaži. Također se u blizini vila nalazi igralište za djecu sa toboganima, ljuljačkama, vrtuljkom itd. Ukoliko se želite upoznati s tradicijom otoka škola tradicionalnih znanja i vještina nudi posjete otočkim obiteljima koje njeguju tradicionalne vještine, poput proizvodnje rakije od rogača, noćnog ribarenja na tradicionalni način ili mužnje koza radi proizvodnje sira i jogurta. Na Koločepu se organiziraju razni izleti kao što su: krstarenje kroz Elafite na brodu „Karaka“, posjet Plavoj špilji na otoku, razgledavanje otočkih znamenitosti i izlet u Dubrovnik  uz razgledavanje Starog grada. U lokalnim delicijama kao što su dalmatinski pršut i sir, jela od divljači, pečena divlja patka, sir iz ulja, zelena manestra i razni riblji specijaliteti možete uživati u konobi „Škerac“ i konobi“ konobi „Stari Miri“. Nakon što ste jednom bili ovdje, uvijek ćete se ponovno htjeti vratiti.
Dok svoj odmor provodite na Koločepu ne propustite posjetiti Dubrovnik  i Cavtat.

Obavezno posjetite

Cavtat je grad predivnih palača, ljetnikovaca, hotela i plaža. Njegove šetnice duge su 7 km kroz gustu borovu šumu. Cavtat je mjesto s bogatom turističkom ponudom, mjesto u kojem svi mogu naći ponešto za sebe. Dvije povijesne znamenitosti krase ovaj grad a to su mauzolej obitelji Račić i knežev dvor.

Dubrovnik – grad jedinstvene i svjetski poznate kulturne baštine i ljepote. U UNESCO-v popis svjetske baštine upisan je kao jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova Sredozemlja. Grad je bogat kulturnim znamenitostima. Ne propustite posjetiti gradske zidine, tvrđavu Minčeta, kulu Sv. Luke, tvrđavu Bokor, tvrđavu Lovrijenac, tvrđavu Revelin, knežev dvor, Onofrijeve fontane, palaču Sponza, dubrovačku katedralu, crkvu Sv. Vlaha, franjevački samostan, memorijalna kuća Ronalda Browna, etnografski muzej Rupe, Orlandov stup, gradski zvonik i mnoge druge znamenitosti po kojima je poznat ovaj grad.

Rezervirajte smještaj iz naše ponude na Koločepu i provedite miran i nezaboravan odmor sa svojom obitelji ili prijateljima. Poželite li razgledati kulturnu baštinu Hrvatske i prirodne ljepote ovih krajeva posjetite Cavtat  i Dubrovnik.

Показать больше
Скрыть
НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

Explore Kolocep - ostrov Kolocep by property type

keep exploring Kolocep - ostrov Kolocep Район:

Близлежащие объекты

 • Zaton Veliki (Dubrovnik) ( 2,87  km)
 • Lozica (Dubrovnik) ( 4,97  km)
 • Lopud - ostrov Lopud ( 5,46  km)
 • Dubrovnik ( 7,27  km)
 • Kupari (Dubrovnik) ( 16,11  km)
 • Srebreno (Dubrovnik) ( 16,33  km)
 • Mlini (Dubrovnik) ( 17,18  km)
 • Soline (Dubrovnik) ( 18,67  km)
 • What our guests say about Kolocep - ostrov Kolocep

  Отлично
  4.4
  Общая оценка гостей
  Атмосфера
  4.8
  Безопасность
  4.8
  Пляжи
  3.8
  Туристическое предложение
  4
  Гостеприимные местные жители
  4.8

  0/3

  Kolocep - ostrov Kolocep рекомендуемые объекты

  * цены на Июнь 2024 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

  Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2023