Sumartin - eiland Brac

Sumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland BracSumartin - eiland Brac

Foto album

Sluiten

     
 • Share

Toeristische bestemming info Sumartin - eiland Brac

Sumartin is een klein stadje op het meest oostelijke kaap op het eiland Brac. Het werd opgericht in 1645 door de Dalmatische pelgrims die probeerden de Turken te ontsnappen en het is interessant dat, tot op de dag, de bewoners van Sumartin spreken met een ander dialect dan de rest van het eiland steden. De belangrijkste economische takken zijn de visserij, maritieme activiteiten, de scheepsbouw, de olijventeelt en toerisme. De stad wordt gekenmerkt door het Franciscaner klooster en de kerk van St. Martin, die is een gezicht te zien door alle liefhebbers van geschiedenis. Omwille van de haven, Sumartin staat voor de poort naar Brač. Mooie stranden en de kristalheldere zee zijn onweerstaanbaar voor alle bezoekers, terwijl de prachtige natuur en rijke culinaire aanbod zijn een garantie voor een onvergetelijke vakantie. In de nabije omgeving van Sumartin vindt u diverse rustige baaien (Rasotica, Zukovik, Radovanja, Studena, Zvirje en Spilice) met zand-en kiezelstranden waar iedereen kan een rustig hoekje voor zichzelf te vinden. De stad is perfect voor een rustige vakantie weg van de stad drukte. Zoals in alle Dalmatische steden, Sumartin gastland van een aantal zomerevenementen, de meest populaire daarvan is de Vrouwe van de Engelen feest gehouden op 2 augustus. Degenen die genieten van Dalmatische gerechten en specialiteiten van het eiland kunt bezoeken restaurants "Bernardo" en "Dalmatino". Terwijl in Sumartin, mis dan niet de kans om Bol te bezoeken op het eiland en Split en Omis, aan het vasteland.

Te doen

Bol is de oudste stad aan de kust van Brač. Het is rijk aan lange zand-en kiezelstranden die zich uitstrekken voor de 10km. Het is de thuisbasis van een van de mooiste stranden van de Adriatische Zee - Zlatni Rat. Bezoek enkele van de historische monumenten van de stad, zoals: Roman waterwinning mechanisme, grafstenen en stèles, vroegchristelijke sarcofaag, pre-Romeinse kerk van St. John en Tudor, barok paleis uit de Renaissance, bisschoppelijke residentie, de kerk van Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid en maak kennis met tenminste een klein stukje van de geschiedenis van de stad.

Split is een van de bekendste en meest bezochte toeristische bestemmingen in Kroatië en de op een na grootste stad van het land. Het is een eeuwig jonge stad die leeft met een langzaam tempo dat is zeer gemakkelijk om te wennen aan. Deze stad is rijk aan historische monumenten, waarvan raden wij het volgende: het paleis van Diocletianus (het hart van de stad), de IJzeren Poort, het standbeeld van bisschop Gregorius van Nin, de kathedraal van St. Duje, kerk van St. Franciscus, de kathedraal van St. Peter, de belangrijkste rechter, stad kelder, St. Anne's klooster en vele anderen.

Omiš is een kleine mediterrane stad ligt aan de monding van de rivier Cetina. Van de historische kenmerken, benadrukken we het volgende: de forten Mirabela en Fortica, parochiekerk van St. Michael, Franciscaner klooster, kerken van St. Peter, Heilige Geest, de Illyrische seminarie, oude begraafplaats, middeleeuwse centrum van de stad, pool van schaamte en de oude stad lodge. Sportliefhebbers kunnen deelnemen aan de rivier raften op de Cetina, klimmen, windsurfen, zwemmen marathon, beachvolleybal en andere activiteiten.

Maak accommodatie reserveringen van ons aanbod en geniet van een rustige en onvergetelijke vakantie met uw familie en vrienden.

Meer  Sluiten 

Activiteit & Highlights

Guest reviews Sumartin - eiland Brac

Bovengemiddeld
4.3
Overall guest rating
Atmosfeer
4.8
Veiligheid
4.9
Stranden
3.6
Toeristisch aanbod
3.3
Vriendelijke bevolking
4.9

0/8
Bekijk op kaart Bekijk op kaart

Kies een riviera

ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

Sumartin - eiland Brac aanbevolen accommodatie

* prijzen op juni 2021 voor een minimum verblijf van 7 dagen

Huis - Sumartin - eiland Brac Villa Rokova Vala Vanaf 397 €
 • Sumartin - eiland Brac,
 • Personen: 2-8
 • Guests rating: 4,9
 • Most recent reservation 13 days ago
Huis - Sumartin - eiland Brac Villa Vjeka Vanaf 362 €
 • Sumartin - eiland Brac,
 • Personen: 8-10
 • Guests rating: 4,6
 • Most recent reservation 1 days ago
Huis - Sumartin - eiland Brac Huis Marija Vanaf 185 €
 • Sumartin - eiland Brac,
 • Personen: 4-5
 • Guests rating: 5,0
Huis - Sumartin - eiland Brac Villa Vicko Vanaf 411 €
 • Sumartin - eiland Brac,
 • Personen: 8-10
 • Most recent reservation 12 days ago

Het beste van Kroatië, in uw inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020