Brela

Location: Makarska Riviera
BrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrelaBrela

Foto album

Sluiten

     
 • Share

Toeristische bestemming info Brela

Brela is een kleine toeristische plaats aan de Makarska Riviera. Het is één van de meest populaire bestemmingen van dit Riviera, vanwege zijn natuurlijke en culturele rijkdom, kristalhelder water, natuurlijke kiezelstranden en mooie promenades. "Naar Beroyllia" is het oudst geschreven historisch en cultureel monument van Brela. Het begin van georganiseerd toerisme begon met de opening van de eerste herberg onder de naam van Soline. Bezoek het cultureel erfgoed van deze plaats, zoals de kerk van Sint Stjepan (gebouwd in 1897), de kerk van Onze Lieve Vrouw van Karmel (een waardevol monument van barokke architectuur, gebouwd in 1715), Sint Juraj kerk (gebouwd in 1906), kerk van Onze Lieve Vrouw van Goede Gezondheid, de kerk van Sint Nikola (sinds de pre-Turkse tijd, ongeveer 5 eeuwen oud), Sint Ilija kerk (uit de 18e eeuw met de karakteristieken van de landelijke architectuur), Sint Roko kapel (gebouwd in 1856), Onze Lieve Vrouwe kapel bij Dubci (gebouwd in 1870), Sint Kajo kapel (op Nevista, in 1768 genoemd), evenals tal van andere historische bezienswaardigheden. Bezoek de natuurlijke schoonheden in Brela, zoals het natuurmonument "Kamen Brela", "vruje" (een plaats waar de rotsen tuimelen in de zee, tot een diepte van meer dan 100m), strand "Dugi Rat", een eeuwenoude eik Solin, Nevistina Stina (Bruidensteen), Zmajevaca pit en Medvidina grot. Sport en activiteit liefhebbers kunnen genieten in Brela en ontspannen tijdens het wandelen, fietsen, tennis, tafeltennis, klimmen, voetbal, basketbal, volleybal, duiken, jetski, vissen, zeilen, evenals tal van andere activiteiten. Als u graag kennis wilt maken met de gastronomie van deze regio en van de specialiteiten wilt genieten, pleeg dan een bezoek aan de restaurants "Feral", "Mediteran" en "Punta Raba", alsook de tavernes "Galinac" en "Kricak".

Must see:

Makarska is één van de populairste toeristische bestemmingen van de Kroatische kust. Deze stad is bekend om het rijke toeristische aanbod. Iedereen kan iets voor zichzelf vinden. Bezoek de volgende historische monumenten: Franciscaner klooster (heeft een wijnkelder, bibliotheek, malacologisch museum en de "Berg en Zee" instituut), de kerk van San Marco, de kerk van Sint Peter, stadsmuseum en de kerk van Sint Philip. Sport en recreatie liefhebbers kunnen genieten van fietsen, zeilen, jetski paardrijden, basketbal, jagen, voetbal, volleybal, paragliden, wandelen, raften, vissen, duiken en vele andere activiteiten.

Split is één van de bekendste en meest bezochte toeristische bestemmingen in Kroatië en de tweede grootste stad van het land. Het is een jonge stad die leeft met een langzaam tempo, dat erg gemakkelijk went. Deze stad is rijk aan historische monumenten, waarvan wij de volgende aanraden: het paleis van Diocletianus (het centrum van de stad), het IJzeren Poort, het standbeeld van bisschop Gregorius van Nin, de kathedraal van Sint Duje, de kerk van Sint Franciscus, de kathedraal van Sint Peter, de rechtstaal, stadkelder, Sint Ante's klooster en meer.

Hvar is een oude stad met een rijke geschiedenis en het grootste aantal zonnige dagen. Het kijkt uit op de zonnige zuidkant van de wereld op het eiland met dezelfde naam. De naam is afkomstig van de Griekse naam voor Hvar, "Pharos ". In de stad vindt u verschillende historische monumenten, waarvan wij de Fortica fort, de kathedraal van Hvar, het Stadstheater en het Franciscaner klooster aanraden. Deze stad is het centrum van toerisme van het eiland en het is één van de meest geprefereerde en meest bezochte bestemmingen van de gehele Adriatische kust. De meest aantrekkelijke kenmerken zijn een warm en zonnig klimaat, divers accommodatieaanbod, sport en recreatie, natuurschoon, goed culinaire aanbod en een actief nachtleven.

Bol is de oudste stad aan de oever van het eiland Brac. Het is rijk aan lange zand- en kiezelstranden, die 10 km lang zijn. Eén van de mooiste stranden aan de Adriatische kust ligt hier - Zlatni Rat. Historische monumenten liefhebbers kunnen het Romeinse aquaduct , grafstenen en reliëfs , de oude christelijke sarcofaag, de pre-romantische kerk van Sint Ivan en Tudo , het renaissance-barok paleis, het verblijf van de bisschop en de kerk van Onze Lieve Vrouw van Genade bezichtigen.

Meer  Sluiten 

Activiteit & Highlights

Plaatsen in de omgeving (Brela)
Meer  Sluiten 

Guest reviews Brela

Uitstekend
4.6
Overall guest rating
Atmosfeer
4.8
Veiligheid
4.5
Stranden
4.3
Toeristisch aanbod
4.5
Vriendelijke bevolking
4.8

0/6
Bekijk op kaart Bekijk op kaart

Kies een riviera

ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

Brela aanbevolen accommodatie

* prijzen op juni 2021 voor een minimum verblijf van 7 dagen

 • Brela,
 • Personen: 2-3
 • Guests rating: 4,8
 • Most recent reservation 14 days ago
 • Brela,
 • Personen: 4
 • Guests rating: 4,3
 • Brela,
 • Personen: 2
 • Guests rating: 4,9
 • Most recent reservation 16 days ago
Appartement - Brela Appartementen Mira Vanaf 48 €
 • Brela,
 • Personen: 2-3
 • Guests rating: 5,0
 • Most recent reservation 14 days ago

Het beste van Kroatië, in uw inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020