Bol - eiland Brac

Bol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland BracBol - eiland Brac

Foto album

Sluiten

     
 • Share

Toeristische bestemming info Bol - eiland Brac

Bol is de oudste stad aan de oever van Brac. Het is gelegen in het centrale deel van de zuidelijke kant van het eiland, onder de Bolska Kruna en Vidova Gora (het hoogste punt van het eiland). Bol was de stad van de wijnbouwers, vissers en zeelieden, terwijl het tegenwoordig duidelijk een toeristische bestemming is. De stad wordt voor het eerst genoemd in de 12e eeuw en de eerste bewoners waren de Illyriërs. Bol heeft talrijke historische monumenten en is zeker een bezoek waard. Bekijk de schoonheid van het Dominicaanse klooster uit 1475, die een rijke archeologische collectie bezit, de barokke zomerresidentie, het renaissance-barok paleis met een kunstgalerie, de parochiekerken en het klooster in de Blaca woestijn. De stad staat bekend om het kristalheldere water en de vele mooie stranden, de meest populaire daarvan is "Zlatni rat". Het is één van de mooiste en grootste natuurlijke attracties aan de Adriatische kust. Het strekt zich een halve kilometer in zee. Zwemmen is hier een echte ervaring. Het kustgebied, dat begroeid in is met dennenbos, zorgt voor een bijzondere sfeer. Sport en actieve vakantie liefhebbers kunnen genieten van tennis, windsurfen, zwemmen, jetskiën, parachutespringen, duiken, handbal, basketbal, fietsen, tafeltennis, beachvolleybal en vele andere activiteiten. U kunt de specialiteiten van het eiland Brac, evenals de Dalmatische keuken in tal van restaurants en tavernes uitproberen. Bezoek de restaurants "Gust", "Zlatni rat", "Skalinada", alsook de tavernes "Vallum", "Bretanide" en "Mali Raj" en genieten van hun specialiteiten.

Must see:

Hvar is een oude stad met een rijke geschiedenis en het grootste aantal zonnige dagen. Het kijkt uit op de zonnige zuidkant van de wereld op het eiland met dezelfde naam. De naam is afkomstig van de Griekse naam voor Hvar, "Pharos". In de stad vindt u verschillende historische monumenten, waarvan wij de Fortica fort, de kathedraal van Hvar, het Stadstheater en het Franciscaner klooster aanraden. Deze stad is het centrum van toerisme van het eiland en het is één van de meest geprefereerde en meest bezochte bestemmingen van de gehele Adriatische kust. De meest aantrekkelijke kenmerken zijn een warm en zonnig klimaat, divers accommodatieaanbod, sport en recreatie, natuurschoon, goed culinaire aanbod en een actief nachtleven.

Split is één van de bekendste en meest bezochte toeristische bestemmingen in Kroatië en de tweede grootste stad van het land. Het is een jonge stad die leeft met een langzaam tempo, dat erg gemakkelijk went. Deze stad is rijk aan historische monumenten, waarvan wij de volgende aanraden: het paleis van Diocletianus (het centrum van de stad), het IJzeren Poort, het standbeeld van bisschop Gregorius van Nin, de kathedraal van Sint Duje, de kerk van Sint Franciscus, de kathedraal van Sint Peter, de rechtstaal, stadkelder, Sint Ante's klooster en meer

Trogir is gelegen in het centrum van Dalmatië. De haven van Trogir is geliefd bij zeevarenden vanwege de gunstige ligging. Het wordt vaak de "museumstad" genoemd, want het is vol van historische monumenten, zoals het oude centrum van de stad, de Kamerlengo vesting, de toren van San Marco, het beeld van de Heilige Johannes Orsinij, de kapel van St. Jeronimo, het Cipiko paleis, de Renaissance kerk van Sint Johannes de Doper, het portaal van Radovan, museum en een wijnkelder, evenals tal van andere historische locaties in deze stad.

Meer  Sluiten 

Activiteit & Highlights

Plaatsen in de omgeving (Bol - eiland Brac)
Meer  Sluiten 

Guest reviews Bol - eiland Brac

Uitstekend
4.6
Overall guest rating
Atmosfeer
4.7
Veiligheid
4.8
Stranden
4.4
Toeristisch aanbod
4.3
Vriendelijke bevolking
4.6

0/42
Bekijk op kaart Bekijk op kaart

Kies een riviera

ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

Bol - eiland Brac aanbevolen accommodatie

* prijzen op juni 2021 voor een minimum verblijf van 7 dagen

Huis - Bol - eiland Brac Huis Cvitanić Vanaf 214 €
 • Bol - eiland Brac,
 • Personen: 2-4
 • Guests rating: 4,8
 • Most recent reservation 16 days ago
Huis - Bol - eiland Brac Huis Mate Vanaf 205 €
 • Bol - eiland Brac,
 • Personen: 2-3
 • Guests rating: 4,8
Appartement - Bol - eiland Brac Appartementen Simon Vanaf 88 €
 • Bol - eiland Brac,
 • Personen: 4-5
 • Guests rating: 4,7
 • Bol - eiland Brac,
 • Personen: 1-4
 • Guests rating: 4,6

Het beste van Kroatië, in uw inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020