RijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijekaRijeka

fler bilder

Stäng

     
 • Share

Turistmål info Rijeka

Rijeka är en hamnstad och centrum i Primorje - Gorski Kotar län. Visste du att "morčić" är en symbol för Rijeka? Smycken bärs av sjöfolk som ett slags skydd mot faror till sjöss och har blivit särskilt populär när ärkehertiginnan Ana Maria förde den till Wien palats i 19th century. Kanske morčić kommer att bli ryggraden för din berättelse om Rijeka och kanske som kommer att vara den perfekta souveniren du tar med dig hem. Även om det är en hamnstad, som inte gör atmosfären kraftigt industri. Den har behållit sin kust charm, gömd i sina gator. Staden är rik på historiska minnesmärken som fungerar som bevis på dess rika förflutna. De som uppskattar kulturminnesmärken kan njuta besöker Municipija slottet (fd huvudkontor staden regeln), guvernörens palats (sjö-och historiska museet i kroatiska kusten), universitetsbibliotek, museum för modern konst, Stadsmuseet Komuna slottet (äldsta underhålls Rijeka stad Hall), kyrkorna S: t Vitus och St Sebastian (skydd från pesten), rester av senantiken Castrum, gamla portar av den romerska bågen (företrädare portal huvudentrén in till Pretorij - flottan kommandot från senantiken perioden ), Mondello Palace, City Tower (byggd på den tidigare stora havet infarten till gamla stan i Rijeka) och många andra historiska monument. Var noga med att besöka de många museer, gallerier (gallerier "Laval", "Kontinental", "Art", "siz" och andra), sakrala samlingar (insamling och galleri helgedomen Our Lady of Trsat, sakral samling Domkyrkan St Vitus och andra) och astronomiska centrum.
Även i Rijeka, kan du passa på att utforska dess omgivningar. Besök Risnjak nationalpark, Učka och Velebit bergen städerna Opatija och Crikvenica där du kan delta i olika attraktiva evenemang. De som tycker sporter kan delta i olika vattensporter. Det finns flera härliga stränder i staden såsom Bivio (stad badplats med många små stränder, av vilka några är stenig och andra är steniga med olika möjligheter, och en av dem är gjorda speciellt för att vara tillgänglig för personer med fysiska funktionshinder) och Pećine (en stor stad badplats med många små stränder inklusive olika aktiviteter, så att du kan hyra solstolar eller få förfriskningar i en av strandbarer). De som behöver underhållning tills gryningen, kan njuta av levande musik i flera små kaféer runt om i kyrkan St Vitus, den Budha bar, eller besök fartyget Nina, som också erbjuder underhållning. Den största promenaden har en casino som är öppet hela natten och om du vill se en pjäs du kan göra det i Ivan Zajc teatern. Du kan njuta av kulinariska specialiteter i regionen i "Arca Fiumena", "Feral", "Fortunal", "Zlatna Školjka", "Bodgea", "Frankopan", "Kantrida", "Tarsa" och "Stina" restauranger.

Se mer  Stäng  

Gästkommentarer Rijeka

Fantastisk
4.1
Övergripande betyg av gästerna
Atmosfär
4.3
Säkerhet
4.4
Stränder
4
Turisterbjudande
3.6
Vänlig lokalbefolkning
4.3

0/32
Visa på kart Visa på kart

Välj riviera

HITTA BOENDE
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17

Rijeka rekommenderat boende

*priser för juni 2021 baserat på den maximala kapaciteten för en vistelse på minst 7 dagar

 • Rijeka,
 • Personer: 3-5
 • Gästers betyg: 4,0
Lägenhet - Rijeka Lägenhet Aleksandra Från 737 SEK
 • Rijeka,
 • Personer: 4-6
 • Gästers betyg: 4,9
Lägenhet - Rijeka Lägenhet Greis Från 524 SEK
 • Rijeka,
 • Personer: 1-2
 • Gästers betyg: 4,9
Lägenhet - Rijeka Lägenhet Višnja Från 761 SEK
 • Rijeka,
 • Personer: 2-4
 • Gästers betyg: 4,7

Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020