Starigrad Paklenica

Turistmål info Starigrad Paklenica

Starigrad Paklenica är en by och en liten port på kusten av Velebit kanalen. Staden är byggd på grunden av den antika staden Argiyruntuma. Det är också en utgångspunkt för nationalparken Paklenica. Starigrad är där bergen och havet blir en och är därför intressant att simmare liksom vandrare. Miles av sandstränder gör den lämplig för familjer med barn, medan berget Velebit och NP Paklenica regelbundet besöks av cavers och älskare av vandring och klättring. Förutom vandring, klättring och rekreation sport kan entusiaster också njuta av grottforskning, kajak och kanot samt forsränning på floden Zrmanja. Besökare har till sitt förfogande ett antal tennisbanor, idrottsplatser och diverse utrustning för vattensporter. Vandrare och samlare av örter kan ta härliga promenader på sluttningarna av nationalparken. Den gamla delen av staden är rik på arkeologiska fynd och arkitektoniska monument som den berömda Villa Petar Hektorović.

På sommaren håller staden Starigrad Paklenica flera "yrkesfiskarnas Kvällar" kvällar av firande som hålls i nästan alla Dalmatien städer. Fisk, vin, olivolja, bröd och levande musik kombineras för att skapa en trevlig kväll för alla. Hotellen har också sina egna kväll festligheter som inkluderar live-musik, samt olika lokala specialiteter (fisk, lamm, prosciutto och olika ostar). Det finns också olika restauranger i denna lilla stad som erbjuder lokala specialiteter, som vi rekommenderar följande:. '4 Ferala "," Ante "," Miramar "och" Bava " För dem som föredrar en mer modern typ av underhållning, rekommenderar vi besök till Zadar, Sibenik och Nin.

Måste-se platser:

Zadar är en stad med en extraordinär historia och mycket värdefulla kulturarv. Det är beläget i hjärtat av Adriatiska havet och är en rik källa till arkeologiska och monumentala skatt från alla perioder. Det är en av de mest populära turistmålen i landet. Det är mest känd för följande historiska monument: St Donat kyrka, Cathedral of St Stošije, St Sime kyrka, Mariakyrkan och klostret, St Frane kyrkan och klostret, väggar stad, fästningar och grindar, St Krsevan kyrka, Grisogono-Vovo palats, Duke: s och Prior: s palats. Bortsett från dessa historiska landmärken, är staden känd för följande sevärdheter: havsorgeln, sol cirkel, nationell kvadrat, Five Wells Square, stadens silver och guld, Forum, Ancient Glass Museum och Kalelarga.

Šibenik är en stad belägen vid mynningen av floden Krka. Det är känt för sina olika historiska landmärken som fästningarna i St Mihovil, St Nikola, St Ivan och Šibičevac, katedralen St Jakov, St Frane kyrka, St Dominic kyrka och fyra Wells. Om du vill att ytterligare utforska stadens historia, rekommenderar vi att besöka dess museer och gallerier. Bortsett från sina historiska kännetecken, är Šibenik känd för sina sommartid festligheter. Šibenik är hem för de internationella Barnens Festival, Šibenik Kväll, Kvällar av dalmatiska Chansons, orgel Summer School och Šibenik Cultural sommaren.

Nin är en liten stad i Zadar County med endast 1500 invånare. Centrum av denna gamla stad är en liten ö (diameter 500 km) som är ansluten till fastlandet med två broar. Det är berömd för sin turbulenta historia som framgår av dess historiska landmärken: St Kriz kyrka ("minsta katedralen i världen"), St Jakobs kyrka, St Anselmo katedralen, resterna av den största romerska tempel på östra kust Adriatiska havet, hertig Branimir staty, lägre grindar fysisk Access Bridge, Royal Square med väl, staty av biskop Gregorius av Nin och kröningen kyrkan St Nicholas. Nin är också känt för sin naturliga skönhet: ". Solana Nin" det Nin lagunen, mynningen av floden Ričina, Nin hamnen och strandpromenaden och naturparken

Göra bokningar på boende från vårt Starigrad Paklenica paket och spendera och oförglömlig semester med din familj eller vänner utforska omgivningen.

Visa mer
Visa mindre
HITTA BOENDE
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17

keep exploring Starigrad Paklenica Region:

Destinationer i närheten

 • Maslenica (Zadar) ( 10,96  km)
 • Vrsi (Zadar) ( 17,07  km)
 • Vlasici - ön Pag ( 19,12  km)
 • What our guests say about Starigrad Paklenica

  Fantastisk
  4.4
  Övergripande betyg av gästerna
  Atmosfär
  4.5
  Säkerhet
  4.7
  Stränder
  4
  Turisterbjudande
  4.2
  Vänlig lokalbefolkning
  4.5

  0/81

  Starigrad Paklenica rekommenderat boende

  *priser för juni 2024 baserat på den maximala kapaciteten för en vistelse på minst 7 dagar

  Hus - Starigrad Paklenica Villa Mungo Från 1932 SEK
  • Starigrad Paklenica,
  • Personer: 4-6
  • Gästers betyg: 4,9
  Lägenhet - Starigrad Paklenica Lägenheter Sklopina Från 805 SEK
  • Starigrad Paklenica,
  • Personer: 2-4
  • Gästers betyg: 5,0
  Lägenhet - Starigrad Paklenica Lägenhet Tina Från 1449 SEK
  • Starigrad Paklenica,
  • Personer: 4-6
  • Gästers betyg: 5,0
  • Senaste reservationen för 3 timmar
  Hus - Starigrad Paklenica Hus Martelina Från 1332 SEK
  • Starigrad Paklenica,
  • Personer: 4
  • Gästers betyg: 4,9
  • Senaste reservationen för 10 dagar

  Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2024