Crikvenica

CrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenicaCrikvenica

Foto album

Sluiten

     
 • Share

Toeristische bestemming info Crikvenica

Crikvenica is een stad met een honderd jaar oude toeristische traditie. Het is gelegen in de Kvarner baai van de Adriatische Zee - het mooiste deel van de Kroatische kust. De hele stad is in feite een Riviera met een reeks van bijna aaneengesloten stedelijke plekken. Het werd vernoemd naar de kerk van de Pauline klooster, gesticht door Nikola Frankopan in 1412 aan de delta van Dubracina. Tal van historische monumenten en overblijfselen getuigen het turbulente verleden van deze stad. Liefhebbers van historische bezienswaardigheden kunnen de Pauline klooster bezoeken (het bevat de waardevolle historische bezittingen van Crikvenica), Tos (een oude molen gebruikt voor het maken en verwerken van olijfolie), de kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria, de Sint Antun kerk, het gedenkteken studio van Zvonko Car en het stadsmuseum van Crikvenica. Tal van gebeurtenissen en manifestaties vinden plaats in de zomer, zoals concerten, modeshows, tentoonstellingen en traditionele feesten. De pret begint in de vroege ochtenduren op één van de vele mooie zandstranden en zet zich voort in talloze disco clubs. Sport en activiteit liefhebbers kunnen genieten van fietsen, minigolf, tafeltennis, zeilen, voetbal, bowlen, paintball, wandelen, handbal, basketbal, beachvolleybal, jetski, waterskiën, paragliden, duiken, zwemmen en vele andere activiteiten. U kunt een dag tour nemen naar Krk, Kosljun, Vrbnik, Klimno, Kacjak, Biserujka grot op het eiland Krk, en het eiland Rab. Als u een gastronomie liefhebber bent en de lekkernijen van deze regio wilt proberen, evenals de Istrische keuken, dan heeft u tal van restaurants en tavernes tot uw beschikking. Bezoek de restaurants "Galija", "Bodulka", "Ribica", tavernes "Mare", "Dispet" en "Amfora".

Must see:

Rijeka is het centrum van Primorje - Gorski Kotar en slechts 34 km verwijderd van Crikvenica. Het symbool van deze stad is de Morcic - een soort sieraad gedragen door zeevarenden om hen te beschermen tegen gevaar op zee. Bezoek de vele historische monumenten, die getuigen van het turbulente verleden van de stad: Municipija paleis, de kerk van Sint Jerome, universiteitsbibliotheek, museum voor moderne en hedendaagse kunst, gouverneurs paleis , maritiem en historisch museum van de Kroatische kust, Rijeka stadsmuseum , justitie paleis, de kerk van Sint Vitus, oude poort, Komuna paleis, stadsmuren, het verblijf van Adam, Modello paleis, Orthodoxe kerk van Sint Nicolaas, de stadstoren, Jadran paleis, de kerk van Kapucin en meer.

Opatija is een bestemming met de langste traditie in toerisme in Kroatië. De stadsparken, de boulevard, nette zwemgebieden, fonteinen en talrijke verouderde villa's zijn de reden dat toeristen jaarlijks terugkeren naar Opatija. Bezoek de volgende culturele monumenten van deze stad: kerk van Sint Jacob, Aankondigingskerk, evangelische kerk, de kerk van Sint Anne, parochiekerk van Sint Mark, het park Angiolina, het park Sint Jakob, Lungomare, villa Angiolina.

Pazin is een stad met een lange en rijke traditie, gelegen in het centrum van het schiereiland Istrië. Het is ook beroemd om zijn talrijke historische monumenten, zoals het kasteel van Pazin, de parochie van Sint Nikola, het Franciscaner klooster, Memorial Center, seminarium voor bisschoppen en meer. Naast de historische monumenten, is het ook bekend om de natuurlijke schoonheden zoals de Pazin kreek _ Pazinčica en de Pazin put. Sport en activiteiten liefhebbers kunnen genieten van fietsen, wandelen, klimmen, vissen en paardrijden.

Meer  Sluiten 

Guest reviews Crikvenica

Bovengemiddeld
4.5
Overall guest rating
Atmosfeer
4.6
Veiligheid
4.8
Stranden
4.4
Toeristisch aanbod
4.3
Vriendelijke bevolking
4.5

0/105
Bekijk op kaart Bekijk op kaart

Kies een riviera

ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

Crikvenica aanbevolen accommodatie

* prijzen op juni 2021 voor een minimum verblijf van 7 dagen

Appartement - Crikvenica Appartementen Dolly Vanaf 50 €
 • Crikvenica,
 • Personen: 3-4
 • Guests rating: 5,0
 • Most recent reservation 11 days ago
Appartement - Crikvenica Appartement Andres Vanaf 58 €
 • Crikvenica,
 • Personen: 2-4
 • Guests rating: 5,0
Huis - Crikvenica Huis Villa Ljuba Vanaf 243 €
 • Crikvenica,
 • Personen: 6-8
 • Guests rating: 5,0
 • Crikvenica,
 • Personen: 2-4
 • Guests rating: 4,4

Het beste van Kroatië, in uw inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020