Kaldanija

Toeristische bestemming info Kaldanija

Bibinje is een kleine plaats gelegen in het noorden van Dalmatië, in de nabijheid van één van de meest populaire en bekende centra aan de Adriatische kust - Zadar. De naam van deze plaats wordt in de 11e eeuw genoemd (Bibano, ofwel Bibanum). De bevolking is betrokken geweest bij de landbouw, veeteelt en visserij, en vanaf het begin van de 20e eeuw, het toerisme. Deze kleine plaats is rijk aan historische monumenten,die laten zien dat er geen geschreven verslagen zijn van de stichting van de stad. Bezoek de Allerheiligenkerk (gelegen aan de voet van de Sasavca heuvel, gebouwd in 1995), de kerk van de geboorte van Sint Johannes de Doper (gebouwd aan het begin van de 16e eeuw, volledig gerestaureerd in 1995), de Sint Roko kerk (het handelsmerk en het hart van Bibinje, gebouwd in de 16e eeuw en gelegen aan de zuidkant van het schiereiland), de kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria (gebouwd in 1985), de kerk van de martelaarschap van de Heilige Johannes de Doper (romantische kerk gebouwd door de Benedictijnen van de Rogovo abdij van Biograd in de 12e eeuw), etnografie museum, en vele andere historische monumenten.

Eén van de grootste Kroatische jachthavens ligt in Bibinje - Marina Dalmatië. Het is gemakkelijk bereikbaar en heeft meer dan 1200 ligplaatsen in zee en 500 op land. Het is ingericht volgens internationale normen en biedt ruimte voor schepen tot 55m lang. Tijdens uw verblijf in Zadar raden wij u aan om de Kroatische natuurlijke schoonheden te bezoeken. Er zijn 4 nationale parken in de omgeving (Krka, Paklenica, Kornati en Plitvicemeren) en 2 natuurparken (Vransko meer en Telascic). Net als elke andere Dalmatische plaats, vinden er in Bibinje talloze festiviteiten in de zomer plaats. Sommige van deze festiviteiten zijn: Een manifestatie van folklore en de tradities van het Zadar en Bibinje gebied (vindt plaats aan het eind juli of begin augustus), de Dalmatische volkszangers verzameling (culturele manifestatie met de langste traditie, vindt plaats aan het begin van augustus), het Bibinje feest van Sint Roko (Kroatische vlag wordt geplaatst in de ondiepe wateren van de Jaz cove om precies middernacht op 15 augustus, het volkslied wordt gezongen en een groot vuurwerk wordt afgestoken), evenals het feest "Groeten aan de zomer" (de gasten kunnen genieten van wijn, vis, oliebollen en "krostule" in een van de zomer tavernes). Sport liefhebbers kunnen genieten van duiken, fietsen, hardlopen, voetbal, basketbal, tennis, volleybal, zwemmen, zeilen en talloze andere zee- en landactiviteiten. Als u de specialiteiten van deze regio wilt proeven, bezoek dan de taverne "U Ribara".

Must see:

Zadar is een stad van uitzonderlijke geschiedenis en opmerkelijk waardevol cultureel erfgoed. Het is één van de meest populairste Kroatische toeristische bestemmingen , genoemd als de "het entertainment centrum aan de Adriatische kust" door de London Times, en de "nieuwe coole stad" door de Guardian. In Zadar kunt u de zee orgel zien, die een onderbroken concert aanbiedt van de mystieke klanken van "het orkest van de natuur", evenals de Zonnegroet, het Nationale Plein, Vijf Putten Plein, het zilver en goud van Zadar, Forum, Fosa, Kalelarga en het antieke glazen museum van Zadar. Bezoek verschillende historische monumenten, zoals: Sint Donat kerk, Sint Stosia Kathedraal, Sint Sime kerk, de Sint Maria kerk en het klooster, Sint Frane kerk en het klooster, de stadsmuren, forten en poorten, Sint Krsevan kerk en vele anderen. Het Pasman eiland bevindt zich in de Zadar archipel, gescheiden van het land door het Pasman kanaal dat thuisbasis is van een aantal kleine, pittoreske eilanden.

Pasman heeft verschillende bezienswaardigheden met verschillende historische monumenten, zoals de volgende: het stenen beeld van Sint Michael, het Benedictijner klooster van Sint Kuzma en Damian, het Franciscaner klooster van Sint Dujam, de kerk van Sint Lucas, de kerk van Sint Kuzma, overblijfselen van de kerk van Sint Martin, het Franciscaner klooster en kerk en vele anderen. De eilandbewoners zijn voornamelijk vissers, boeren, wijnbouwers en recentelijk ook toeristische werknemers. Vanwege het mediterrane klimaat is er een rijke cultuur van flora en fauna.

Dugi Otok is het grootste eiland in de groep van de Noord-Dalmatische eilanden. De trots van het eiland is de vuurtoren gelegen aan de noordwestelijke kant, evenals het natuurpark Telascica dat gekenmerkt wordt door drie fenomenen: de Telascica baai, "Stene" klif en het zoutmeer "Mir".

Toon meer
Laat minder zien
ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

Explore Kaldanija by property type

keep exploring Kaldanija Regio:

Plaatsen in de omgeving

 • Kranzeti ( 3,75  km)
 • Buje ( 4,21  km)
 • Petrovija (Umag) ( 4,54  km)
 • Brtonigla (Novigrad) ( 6,28  km)
 • Umag ( 7,36  km)
 • Nova Vas (Porec) ( 8,63  km)
 • Novigrad ( 14,38  km)
 • Tar (Porec) ( 15,22  km)
 • Kastelir ( 15,95  km)
 • Cervar - Porat (Porec) ( 18,47  km)
 • Visnjan (Porec) ( 19,61  km)
 • Motovun ( 19,88  km)
 • What our guests say about Kaldanija

  Bovengemiddeld
  4.3
  Overall guest rating
  Atmosfeer
  4.5
  Veiligheid
  4.7
  Stranden
  4.1
  Toeristisch aanbod
  3.9
  Vriendelijke bevolking
  4.5

  0/36

  Kaldanija aanbevolen accommodatie

  * prijzen op juni 2023 voor een minimum verblijf van 7 dagen

  Huis - Kastel Villa Morena Vanaf 241 €
  • Kastel,
  • Personen: 6-8
  Huis - Buje Huis Castelo Vanaf 887 €
  • Buje,
  • Personen: 1-14
  • Buje,
  • Personen: 2-4
  • Most recent reservation 5 days ago
  Huis - Buje Villa Druskovic 8 Vanaf 494 €
  • Buje,
  • Personen: 8
  • Most recent reservation 3 days ago

  Het beste van Kroatië, in uw inbox!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2023