Veli Losinj - ostrov Losinj

Туристический информация Veli Losinj - ostrov Losinj

Veli Lošinj je grad koji se smjestio u maloj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja u podnožju brda Sv. Ivan. Nekada je bio najveće naselje na otoku a danas je treće po veličini naselje cresko-lošinjske otočne skupine. Ovo je gradić bogate povijesti bogat raznim kulturnim znamenitostima u koje se ubrajaju brojne stare vile s velikim vrtovima. Upravo su te raskošne vile dokaz nekadašnjeg bogatstva Velog Lošinja i njegovih stanovnika, prvenstveno bogatih kapetana i moreplovaca. Osim brojnih raskošnih vila od povijesnih znamenitosti u gradu se nalazi barokna župna crkva Sv. Antuna Pustinjaka sa visokim zvonikom, kula s kruništem (Podignuta je u 16. stoljeću radi obrane luke od invazije s mora) i crkva Sv. Nikole (15 stoljeće). Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u košarci, odbojci, nogometu, biciklizmu, pješačenju, vaterpolu,ronjenju, ribolovu, jedrenju, jet-ski, i brojnim drugim sportskim aktivnostima. Kao i u svakom Dalmatinskom mjesto tako i u Velom Lošinju tijekom ljeta se organiziraju razne fešte i večernji programi uz igre. Ukoliko se želite upoznati s gastronomijom ovoga mjesta i kušati specijalitete otoka Lošinja posjetite restoran „Ribarska koliba“, restoran „Punta“, konobu „Mol“ i konobu „Kalica“.

Obvezno posjetite

Zadar je grad iznimne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog nasljeđa. Smješten je u samom srcu Jadrana. Jedno je od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta. Grad je prava riznica arheološkog i spomeničkog blaga svih razdoblja. Poznat je po svojim brojnim povijesnim znamenitostima koje svjedoče o njegovoj burnoj prošlosti. Posjetite i razgledajte crkvu Sv. Donata, katedralu Sv. Stošije, crkvu Sv. Šime, crkvu i samostan Sv. Marije, crkvu i samostan Sv. Frane, gradske zidine, utvrde i vrata, crkvu Sv. Krševana i brojne druge povijesne znamenitosti. Osim po povijesnim znamenitostima grad je poznat i po svojim atrakcijama kao što su: morske orgulje, pozdrav suncu, Narodni trg, trg pet bunara, zlato i srebro grada Zadra, Forum, Foša, muzej antičkog stakla i kalelarga.

Otok Pašman je otok u Zadarskom arhipelagu od kopna odvojen Pašmanskim kanalom u kojem se nalazi nekoliko slikovitih otočića. Na otoku se nalaze prelijepa mjesta sa raznim povijesnim znamenitostima. Od povijesnih znamenitosti razgledajte kameni kip Sv. Mihovila, benediktinski samostan Sv. Kuzme i Damjana, franjevački samostan Sv. Dujma, crkvu Sv. Luke, crkvu Sv. Kuzme, ruševine crkve Sv. Martina, franjevački samostan sa crkvom, franjevački samostan Sv. Dujma i brojne druge. na otoku se stanovništvo pretežito bavi ribarstvom, poljodjelstvom, vinogradarstvom i u novije vrijeme turizmom. Zbog mediteranske klime na otoku se razvio bogati svijet flore i faune. Mogu se naći razne vrste ljekovitog i aromatičnog bilja, a podmorje čuva sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana.

Dugi Otok je najveći otok u skupini sjeverno-dalmatinskih otoka. Ponos  Dugog Otoka je svjetionik koji se nalazi na sjeverozapadnoj strani te Park prirode Telašćica na jugoistoku. Park prirode Telašćicu karakteriziraju tri fenomena: zaljev Telašćica, dugootočki strmac „Stene“ i slano jezero „Mir“. Od povijesnih znamenitosti  posjetite i razgledajte franjevački samostan, crkvu Sv. Mihovila, crkvu Sv. Marije, crkvu Sv. Roka, crkvu Sv. Pelegrine, samostan Sv. Krševana iz Zadra, svetište Male Gospe, crkvu Sv. Jakova, kapelicu Sv. Nikole i brojne druge spomenike kulture.

Показать больше
Скрыть
НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

keep exploring Veli Losinj - ostrov Losinj Район:

What our guests say about Veli Losinj - ostrov Losinj

Отлично
4.3
Общая оценка гостей
Атмосфера
4.3
Безопасность
4.6
Пляжи
4
Туристическое предложение
3.8
Гостеприимные местные жители
4.7

0/10

Veli Losinj - ostrov Losinj рекомендуемые объекты

* цены на Июнь 2022 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

 • Veli Losinj - ostrov Losinj,
 • Персоны: 2
 • Последний заказ 8 часы назад
 • Veli Losinj - ostrov Losinj,
 • Персоны: 2
 • Последний заказ 8 часы назад
 • Veli Losinj - ostrov Losinj,
 • Персоны: 2
 • Отзывы туристов: 4,3
 • Veli Losinj - ostrov Losinj,
 • Персоны: 1-2
 • Последний заказ 8 часы назад

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2022