Pakostane

Местонахождение: Ривьера Задар
PakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostanePakostane

Больше фотографий

Закрой

     
 • Share

Туристический информация Pakostane

Pakoštane je malo turističko mjesto smješteno u samom  srcu Dalmacije između mora i Vranskog jezera. Iz ovog predivnog mjesta pruža se pogled na brojne otoke. U blizini Pakoštana nalaze se Nacionalni park Krka, Nacionalni park Kornati, Nacionalni park Paklenica i park prirode Vransko jezero. Oni željni aktivnog odmora mogu uživati u brojnom sportskom sadržaju (tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku i dr.). Ljubitelji gastronomije u delicijama ovoga kraja mogu uživati u restoranu „Marin“, restoranu „Vesuvio“ i konobi „Galerija“.

Obavezno posjetite

Nacionalni park Krka se može posjetiti tokom cijele godine. Slapovi ove rijeke su prirodni fenomen i zbog toga je proglašen Nacionalnim parkom. Razgledajte Skradinski buk (najveća sedrena barijera u Europi), Bilušića buk, Miljacku, Brljan, Rošnjak, Manojlovački slap i Roški slap. U Nacionalnom parku Krka posebno se ističu dva kulturna spomenika: franjevački samostan na otoku Visovcu i Manastir Krka. Visovac je otočić pun stabala, šarenog cvijeća, voća i povrća kojeg su redovnici stoljećima obrađivali i uređivali.

Nacionalni park Kornati su najrazvedenija otočna skupina na Mediteranu. Sa svojim bistrim morem, obiljem sunca, brojnim uvalama, zaljevima i lučicama nezaobilazno je odredište nautičara te jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija. Upustite se u istraživanje skrivenih uvala, kupanje u neponovljivo čistom moru i na kraju uživajte u raznim delicijama u restoranu „Ante“ u uvali Vrulje, restoranu „Piškera“ na otoku Piškera i restoranu „Fešta“ na otoku Žutu.

Park prirode Vransko jezero je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj.  To je neobičan i izvanredan spoj kopna i vode koji pruža utočište najraznovrsnijim biljkama i životinjama. Posebnosti ovoga parka su te što je on posebni ornitološki rezervat, stanište je četiri vrste ptice ugrožene na Europskoj razini i sedam na nacionalnoj razini, bogata povijest (prvi nalazi datiraju još 2 000 godina prije Krista). Znamenitosti parka su: kasnoantička kula „Orsidak“ (izgrađena u 4.st.), Mletačka kula „Orsidak“ (izgrađena u 15.st. kao posljednja crta obrane od turskih prodora na područje Vranskog jezera i Jadranske obale.), Babin škoj poluotok, tradicionalna bunja, stari grad Vrana i brojne druge.

Nacionalni park Plitvička jezera jedan je od najposjećenijih Nacionalnih parkova u Hrvatskoj. U parku se možete opustiti i uživati u pješačenju, planinarenju, vožnji električnim brodom i vlakom, fotografiranju, vožnji biciklom, skijanju i veslanju.

Посмотри больше  Закрой 

комментарии наших гостей Pakostane

Отлично
4.4
Общая оценка гостей
Атмосфера
4.8
Безопасность
4.3
Пляжи
4
Туристическое предложение
4
Гостеприимные местные жители
5

0/4
Посмотреть на карте Посмотреть на карте

Bыбери побережье

НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

Pakostane рекомендуемые объекты

* цены на Июнь 2021 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

 • Pakostane,
 • Персоны: 2-4
 • Отзывы туристов: 4,0
Дом - Pakostane Дом IBIS От 205 €
 • Pakostane,
 • Персоны: 4-6
 • Последний заказ 5 дни назад
 • Pakostane,
 • Персоны: 4-5
 • Pakostane,
 • Персоны: 4-5

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020