Brna - ostrov Korcula

Туристический информация Brna - ostrov Korcula

Brna je mala uvala i zaselak koji se smjestio na južnoj obali otoka Korčule. Uvala je podijeljena na dva dijela poluotokom Mali Zaglav. Mjesto je poznato po nizu malih šljunčanih uvalica koje se nalaze sa jugoistočne strane mjesta  i okružene su borovom šumom i plavetnilom bistrog mora. Naziv mjesta potječe od lat. riječi taberna što znači radionica brodova jer je Brna u prošlosti bila luka za odvoz vina. Ovaj predivan položaj omogućio je da se malo ribarsko mjesto razvije u turističku destinaciju. Prvi hotel na ovom području sagrađen je 1971.g. zove se „Feral“ i još danas postoji.  U susjednoj uvali Istruga razvio se je sportsko- rekreativni centar sa dva teniska igrališta, terenom za boćanje, stolovima za stolni tenis i igralištem za odbojku na pijesku. U uvali Istruga nalaze se šestmetarske naslage ljekovitog mulja. Brojne plaže, uvale, bistro more, aromatsko bilje, čista priroda i tradicionalne vrijednosti dobar su razlog da ovdje provedete svoj odmor iz snova.

Obavezno posjetite

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta Hrvatskog priobalja. Ovaj grad je poznat po svojoj bogatoj turističkoj ponudi, tako tu svatko može pronaći nešto za sebe. Ljubitelji povijesnih znamenitosti mogu razgledati franjevački samostan (u svojim prostorima čuva pinakoteku, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej i institut „Planina i More“), crkvu Sv. Marka, crkvu Sv. Petra, gradski muzej i crkvu Sv. Filipa. Oni željne sporta i aktivnog odmora mogu uživati u biciklizmu, jedrenju, jet-ski, košarci, lovu, nogometu, odbojci, paraglidingu, planinarenju, raftingu, ribarenju, ronjenju i brojnim drugim aktivnostima.

Hvar je drevni grad bogate povijesti koji se nalazi na istoimenom otoku. Okrenut je južnoj, sunčanoj strani svijeta te je zbog toga grad s najvećim brojem sunčanih sati. Ime mu dolazi od riječi PHAROS- grčki naziv za otok Hvar. Od povijesnih znamenitosti u gradu Hvaru razgledajte tvrđavu Fortica, Hvarsku katedralu, Hvarsko kazalište i franjevački samostan. Ovaj grad je centar otočkog turizma i jedna od najpoželjnijih i najposjećenijih destinacija cijelog Jadrana. Glavne atrakcije grada su: ugodna topla klima s puno sunca, razne mogućnosti smještaja, sport i rekreacija, prirodne ljepote, dobra gastronomska ponuda i aktivan noćni život.

Bol je najstariji grad na Bračkoj obali. Bogat je prostranim pješčanim i šljunčanim plažama koje se protežu u dužini od 10km. Tu se nalazi jedna od najljepših plaža na Jadranu- Zlatni rat. Od povijesnih znamenitosti posjetite i razgledajte rimsku nakapnicu za vodu, nadgrobne stele i reljefe, starokršćanske sarkofage, predromaničku crkvu Sv. Ivana i Tudora, renesansnu baroknu palaču, biskupsku rezidenciju, crkvu Gospe od Milosti i mnoge druge povijesne spomenike.

Показать больше
Скрыть
НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

keep exploring Brna - ostrov Korcula Район:

What our guests say about Brna - ostrov Korcula

Совершенно
4.6
Общая оценка гостей
Атмосфера
4.8
Безопасность
4.9
Пляжи
4.2
Туристическое предложение
4.3
Гостеприимные местные жители
4.8

0/12

Brna - ostrov Korcula рекомендуемые объекты

* цены на Июнь 2024 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

 • Brna - ostrov Korcula,
 • Персоны: 4
 • Отзывы туристов: 4,0
 • Последний заказ 12 дни назад
 • Brna - ostrov Korcula,
 • Персоны: 2-4
 • Отзывы туристов: 5,0
 • Brna - ostrov Korcula,
 • Персоны: 5-7
 • Отзывы туристов: 4,5
 • Brna - ostrov Korcula,
 • Персоны: 4-6
 • Отзывы туристов: 4,8

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2023