Vrsar

Местонахождение: голубые Истрия
VrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsarVrsar

Больше фотографий

Закрой

     
 • Share

Туристический информация Vrsar

Vrsar je turistički grad u zapadnoj Istri smješteno 9 km južno od Poreča. U prošlosti se zvao Orsera.  Naseljen je od prapovijesti, a u antici je bio izvozna luka za istarski kamen. Urbanistički neobično naselje u doba romanike prerasta u utvrđen srednjovjekovni gradić u kojem svoje posjede imaju biskupi i plemenitaši. Grad je zadržao mediteranski ugođaj svojim uskim kamenim uličicama koje vode do malih intimnih trgova. Samo 3 km sjevernije nalazi se Limski kanal - fjord proglašen parkom prirode, a restorani u sklopu parka nude ribu spravljenu po tradicionalnim receptima. Vrsar se može pohvaliti jednim od najljepših arhipelaga: čak 18 nenastanjenih otočića gusto obraslih mediteranskim raslinjem kao stvoreni su za istraživanje motornim čamcima koje možete iznajmiti u mjestu. U najam se također nude jedrilice, daske, pedaline te bicikli, a u gradu se nalazi nekoliko teniskih terena i igrališta. U Vrsaru razgledajte crkvu Sv. Foške, glavna gradska vrata, ljetnu rezidenciju porečkih biskupa (kaštel), stara romanička vrata iz 13 st., rimski magazin i nekropola, romaničku baziliku Sv. Marije od Mora i mnoge druge povijesne znamenitosti. Ljubitelji gastronomije mogu uživati u istarskih gastronomskih specijaliteta, od svjetski poznatog pršuta do šparoga i tartufa te svježim plodovima mora u brojnim restoranima a mi vam preporučamo restoran „Široko“, restoran „Delfin“, restoran „Mali Raj“, i restoran „Riblji Restoran“  Vrsar preporučujemo poklonicima obiteljskog i aktivnog odmora koji uz velik izbor dodatnih sadržaja na plaži očekujete i potpunu opremljenost kupališta. Dok boravite u Vrsaru ne propustite posjetiti poznate turističke destinacije kao što su Poreč, Umag i Rovinj.

Obavezno posjetite

Poreč  grad zabave, sporta, povijesti i kulture. Razgledajte razne povijesne znamenitosti a neke od njih su: sjeverna kula, peterokutna kula, Kanonik,  srednjovjekovni bedemi i eufrazijeva bazilika. Poreč i okolica su također bogati prirodnim ljepotama te obavezno posjetite jamu Baredine, Markovu jamu, Pincinovu jamu i skupinu stabala koja se nalazi oko crkvice Sv. Ane kraj Červara. Za one željne sporta i rekreacije Poreč nudi ronjenje, jet-ski, ribolov, jedrenje, skijanje na vodi, pješačenje, biciklizam, golf i lov. Okušajte se i u malo ekstremnijim sportovima kao što su paintball, adrenalin park Akros i sportsko penjanje.

Umag je grad i luka na sjeverozapadnoj obali Istre. Ovaj grad je poznat kao grad turizma i sporta. Već godinama je domaćin ATP turnira te ugošćuje brojne zvijezde svjetskog tenisa.

Rovinj je gradić na zapadnoj obali Istre i jedna od poznatijih turističkih destinacija na poluotoku Istra. Grad je poznat po svojim  povijesnim znamenitostima a mi vam preporučamo da posjetite stari grad, gradske bedeme i vrata, crkvu Sv. Eufemije, krstionicu Sv. Trojstva, franjevački samostan, dvorac na otoku Sv. Andrije i dvigrad. Osim po povijesnim znamenitostima grad je poznat i po prirodnoj baštini: Limska Draga, Rovinjski otoci i priobalno područje, park šuma „Zlatni Rat“, kamenolom „Fantazija“, močvara Palud i otoci Dvije Sestrice. 

Rezervirajte smještaj iz naše ponude i provedite nezaboravan odmor u Vrsaru i okolici sa svojom obitelji ili prijateljima.

Посмотри больше  Закрой 

комментарии наших гостей Vrsar

Совершенно
4.6
Общая оценка гостей
Атмосфера
4.7
Безопасность
4.6
Пляжи
4.7
Туристическое предложение
4.5
Гостеприимные местные жители
4.5

0/15
Посмотреть на карте Посмотреть на карте

Bыбери побережье

НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

Vrsar рекомендуемые объекты

* цены на Август 2020 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

 • Vrsar,
 • Персоны: 4
 • Отзывы туристов: 4,6
 • Последний заказ 4 дни назад
 • Vrsar,
 • Персоны: 2-4
 • Отзывы туристов: 4,2
 • Последний заказ 5 дни назад
 • Vrsar,
 • Персоны: 2-3
 • Отзывы туристов: 4,0
 • Последний заказ 7 дни назад
 • Vrsar,
 • Персоны: 2-4
 • Последний заказ 1 дни назад

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020