Omisalj - ostrov Krk

Местонахождение: Кварнерский остров
Omisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov KrkOmisalj - ostrov Krk

Больше фотографий

Закрой

     
  • Share

Туристический информация Omisalj - ostrov Krk

Omišalj je malo naselje i luka koja se smjestila na sjeverozapadnom dijelu otoka Krka. Stanovništvo se tu bavi poljodjelstvom, ribarstvom i turizmom. Povijesna jezgra grada smještena je na litici visokoj 85m, a mjesto je uz grad Krk najstarije naselje na otoku.  Iako se Omišalj spominje u 12. st. kao "Castri musculi" (od lat. "Ad musculi"-mjesto školjaka) ima predhistorijske temelje. Od povijesnih znamenitosti razgledajte Park Dubec i ostatke starokršćanske bazilike iz 5.st. koja se nalazi svega 2km od Omišlja. Ljubitelji gastronomije u delicijama i specijalitetima ovoga otoka mogu uživati u restoranu „Delfin“, restoranu „Kaštel“ i konobi „Ulikva“.

Obavezno posjetite

Krk je grad iznimne povijesti i kulture koji se nalazi na istoimenom otoku koji je prozvan „Zlatni otok“. Stanovništvo se tu bavi ribarstvom, pomorstvom, brodogradnjom, poljoprivredom i turizmom. Poznat je po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i po tome što gradom dominira veličanstveni kompleks katedrale. U gradu se nalazi crkva Gospe od Zdravlja, Franjevački samostan i crkva Sv. Franje, samostan sestara Klarisa,  benediktinski samostan i crkva Sv. Marije Anđeoske, ranokršćanska bazilika Uznesenja Marijina, Frankopanski kaštel, trg Kamplin, samostan i crkva Sv. Lovre, Dvojna crkva Sv. Kvirina i Sv. Margarete, gradske zidine….  Grad je bogat šljunčanim i stjenovitim plažama koje se uređuju od 20 st  i koje su dobile brojne „Plave zastave“ koje svjedoče o čistoći mora. Najpoznatija plaža u gradu je Lukobran. Plaže često nude zabavu prilagođenu različitim uzrastima (dječji parkovi, odbojka na pijesku…).

Crikvenica je gradić koji ima tradiciju u turizmu dužu od sto godina. Smještena je u Kvarnerskom zaljevu Jadranskog mora tj. najljepšem dijelu Hrvatskog primorja. Cijeli grad je zapravo rivijera s nizom urbanističkih gotovo spojenih mjesta. Ime je dobila po crkvi (crikvi) pavlinskog samostana koji je podignuo Nikola Frankopan 1412. na ušću Dubračine. Tijekom ljetnih mjeseci događaju se brojna zbivanja i manifestacije, koncerti, modne revije, izložbe , tradicionalne fešte. Zabava počinje u ranim jutarnjim satima na nekoj od mnogih predivnih pješčanih plaža a nastavlja se u brojnim disko klubovima. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u biciklizmu, mini golfu, stolnom tenisu, jedrenju, nogometu, kuglanju, paintballu, planinarenju, rukometu, košarci, odbojci na pijesku, jet-ski, skijanju na vodi, paraglidingu, ronjenju, plivanju i mnogim drugim aktivnostima.

Посмотри больше  Закрой 

Достопримечательности и мероприятия

комментарии наших гостей Omisalj - ostrov Krk

Отлично
4.1
Общая оценка гостей
Атмосфера
4.3
Безопасность
4.4
Пляжи
4
Туристическое предложение
3.7
Гостеприимные местные жители
4.2

0/21
Посмотреть на карте Посмотреть на карте

Bыбери побережье

НАЙДИ РАЗМЕЩЕНИЕ
Куда вы едете?
Заезд
Отъезд
Взрослые 18+
Pебенка 0-17

Omisalj - ostrov Krk рекомендуемые объекты

* цены на Июнь 2021 с максимальным количеством персон с минимум пребывания от 7 дней

  • Omisalj - ostrov Krk,
  • Персоны: 6-8
  • Последний заказ 17 дни назад
  • Omisalj - ostrov Krk,
  • Персоны: 2-3
  • Omisalj - ostrov Krk,
  • Персоны: 4-6
  • Omisalj - ostrov Krk,
  • Персоны: 2-4

Каждую неделю Вас ждет новое выгодное предложение!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020