Ak ste niekedy cestovali do Chorvátska alebo ste plánovali výlet do Chorvátska, určite ste počuli o ostrove Hvar ako o jednej z najlepších destinácií, ktoré odporúčame navštíviť v Chorvátsku. Alebo ste potom o ostrove počuli preto že niektoré zo slávnych osobností, ako je Tom Cruise, princ Harry, Beyoncé, Eva Longoria a ďalšie, strávili svoju dovolenku pravej na Hvare. Najznámejším miestom na ostrove Hvar je historické mesto Hvar, známe svojimi mnohými reštauráciami, hotely a luxusnými vilky.

Hvar

Ale okrem luxusu a prestíže, ostrov Hvar ponúka úplne odlišnú dovolenku – odpočinok pre dušu a telo od masovej turistiky. Na ostrove sa skrývajú krásne zátoky s niekoľkými domami, ako sú zátoky Pelinovik, Vela Stiniva, Tatinja, Pokrivenik a Jagodna. Tieto zátoky sú veľmi dobre spojené s mestskými centrami a prístupné autom.

Jagodna
Vela Stiniva
Pelinovik

Niektoré zátoky však nie sú plne prístupné autom, už treba časť cesty k ubytovaní dojiť pešo, alebo sa k ubytovaní dostať loďou. Pokiaľ chcete zažiť skutočný robinzonský spôsob života, ideálne zátoky pre Vás, sú Zavala, Malá Stiniva a Prapatna.

Mala Stiniva
Zavala

Tieto domy na samote sú jedinečné vďaka tomu, že jediným zdrojom elektrickej energie sú solárne bunky, a voda je zo zásobníky alebo dažďová, pričom kuchynské aparáty sú na solárnu energiu alebo plyn. Zásobovanie potravinami je zvyčajne organizované. Domy na ostrovoch sú väčšinou prístupné len od mora.


Staňte sa aj vy Robinzonom Crusom na jeden týždeň, oddýchnite si od hluku a zrýchleného spôsobu života! Rezervujte dom na samote! Ak potrebujete pomoc pri rezervácii domov na samote kontaktujte náš zákaznícky servis, ktorý hovorí po slovensky a je vám k dispozícii 7 dní v týždni!