Hoci sezóna sa pomaly blíži ku koncu, neznamená to, že dovolenka a zábava by sa mali zastaviť. Naopak, prichádza obdobie roka, ktoré je ideálne pre aktívny oddych v prírode, čerstvý vzduch, zúčastnenia sa  rôznych festivaloch a veľtrhov.  Horúce letné dni zohriali more do príjemnej teploty, a sme si istí, že vám zabezpečí veľmi dobré podmienky na plávanie a pravé osvieženie.

Chorvátsko je krajina s bohatou históriou a kultúrnym dedičstvom, na krásne miesta a zaujímavé príbehy o ich vzniku, a okrem nádherného mora a ostrovov,  malý raj možno nájsť v prírode v horách a pozdĺž riek. Dovolenka na jeseň vám poskytne príležitosť preskúmať a pozrieť si všetky krásy Chorvátska v príjemnom čase bez veľkého tepla s menším množstvom davov a za výhodné ceny. V tomto ročnom období si môžete vychutnať množstvo koncertov a vystúpení.

Využite všetky výhody dovolenky mimo hlavnej sezóny a navštívte niektoré z nasledujúcich destinácií a udalostí:

Dubrovník

Jeseň je ideálnym miestom pre návštevu jednej z najznámejších turistických destinácií Stredozemného mora – Dubrovníka. Nielenže náklady na ubytovanie, lístky, jedlo a nápoje sú oveľa úspornejšie, ale vyhnite sa aj veľkým letným davom a horúcim dňom. V tejto dobe v Dubrovníku sú rôzne programy, ako sú koncerty, divadelné predstavenia, operné a folklórne podujatia. V októbri sa tradične koná festival dobrého jedla „Good Food“ pre všetkých fanúšikov dobrého jedla a nápojov. Nezabudnite navštíviť túto štvordňovú kulinársku udalosť s rôznym tradičným a moderným gastronomickým programom.

Festival dobrého jedla „Good Food“

Okrem týchto udalostí nenechajte si ujsť prechádzku po atraktívnych hradbách, ktoré obklopujú starú časť mesta. Prechádzka po hradbách je skutočnou atrakciou a pohľad na mesto, okolité ostrovy a modré more, vyrazí  dych každého návštevníka.

Dubrovnik

Nenechajte si ujsť návštevu výhľadky Srđ nad Dubrovníkom. Poteší vás nádherný výhľad na mesto a jeden z najkrajších západov slnka na svete. Špecialitou tejto lokality je, že sa tam dostanete autom, pešo, alebo atraktívnou lanovkou.

Srđ

Šibenik

V septembri má Šibenik stredoveký veľtrh, na ktorom sa Šibenik vracia do čias, keď bol najväčším chorvátskym mestom. Na veľtrhu sa každoročne zúčastňuje viac ako 500 účastníkov a 250 vystavovateľov, a všetci návštevníci sa snažia priblížiť spôsob života a práce v stredoveku, kedy neexistovala technológia, a pracovalo sa výhradne šikovnými rukami. Všetci milovníci tradícií a starých remesiel budú mať možnosť navštíviť  veľtrh. 29. septembra, kedy Šibenik oslavuje svätého Michaela, ochrancu mesta.

Šibenik stredoveký veľtrh

Tiež na krásnej pevnosti Sv. Michaela sa koná viac koncertov a vystúpení, a môžete si vychutnať prechádzku na vrchol pevnosti a s krásnym výhľadom na mesto, more a ostrovy.

Fort Sv. Michaela

Pula

Pula je mesto s bohatou históriou, o čom svedčia početné pamiatky a budovy. Tradíciu a kultúru je cítiť vo všetkých uliciach mesta a amfiteáter Arena je najznámejšou a najvýznamnejšou budovou, ktorou začína každá prehliadka mesta Pula.

Amfiteáter Arena

Festival Outlook je určite jednou z najdôležitejších udalostí v Pule a bude sa konať začiatkom septembra. Je tiež najväčším európskym festivalom basovej hudby. Okrem vyššie uvedených podujatí, počas jesene, v Pule si môžete vychutnať aj množstvo koncertov a festivalov elektronickej zábavy a jazzovej hudby, výstupenia a animácie v centre mesta, a na rôznych veľtrhoch mať možnosť stretnúť sa s pôvodnými istrijskými produktmi.

Festival Outlook

Omiš

Omiš je malé mestečko nachádzajúce sa v srdci Dalmácie pri ústí rieky Cetina. Nachádza sa vo veľkolepom kaňone obklopenom skalami hory Dinara. Okrem krásnych pláží, ktoré sú ideálne pre rodinnú dovolenku, množstvo historických stavieb, ktoré očaria všetkých tých, ktorí majú radi históriu a kultúru, Omiš je destináciou ideálnou pre tých, ktorí hľadajú aktívnu dovolenku a prírodné krásy.

Omiš

Najlepším obdobím roka na aktívnu dovolenku je jesenné obdobie, keď sú letné horúčavy a davy za nami. Ďalej v Omiši si môžete vychutnať rafting a kaňoning na rieke Cetina, nezabudnuteľnú Zipline nad kaňonom, kanyoning,  alebo pešiu turistiku a výlety do hôr Dinara. V tomto ročnom období sa tiež koná  Dalmácii Ultra Trail, medzinárodný trekingový závod s viac ako 400 účastníkmi z viac ako 30 krajín. Prečo by ste tiež nepokúšali?

Rafting na rieke Cetina

Ston

Ston je malé mesto veľkých ambícií a príležitostí. Tiež je známe ako „Mesto soli“, a tiež má najdlhšie kamenné hradby v Európe. V septembri sa tu koná jedinečný maratón. Bez ohľadu na to,  či ste len rekreačný alebo profesionálny bežec, tento závod pre vás skutočnou výzvou, ale aj veľkou radosťou a zábavou.

Ston

Počas jesene, sa v Stone koná barokový festival, ako aj večere zborovej hudby. Nezabudnite navštíviť niektoré z historických pamiatok, ako napríklad kostol sv. Mihajla, úrady Dubrovníckej republiky a kniežací dvor.

Ston

Rabac

Rabac je miestom, ktoré sa nachádza v blízkosti Labinu v krásnej zátoke obklopenej bujnou vegetáciou. Nábrežná promenáda je vhodná pre detské bicyklovanie, bežecké alebo klzisko. Rabac je známy svojou bohatou turistickou ponukou a pomaly sa vyvíja do centra modernej a zdravotnej turistiky. Ideálnym miestom pre milovníkov športu a rekreácie, ktoré si môžete vychutnať v aquaparku, stolný tenis, mini golf, jazda na koni, lov, rybárčenie, potápanie, plachtenie, horolezectvo, plážový volejbal, paintball a mnoho ďalších aktivít. Vhodný čas na návštevu je práve na jeseň, keď sa v meste konajú mnohé cyklistické preteky.

Rabac