Chcete zažiť nezabudnuteľné chvíle s milovanou osobou? Hľadáte ideálne miesto na zásnuby, svadbu? Doporučujem romantickú dovolenku v Dubrovniku- meste, v ktorom sa romantika stáva skutočnou, „perla Jadrana“, ktorá berie dych… magnet pre zasnívané oči zaľúbených, ktorí hľadajú romantickú inšpiráciu. Tento fakt potvrdzuje aj Shermans Travel, jeden od hlavných amerických vydavateľov z oblasti turizma, ktorý Dubrovník zahrnul medzi 10 najromantickejších miest na svete. Svoje miesto pyšne zastúpa medzi mestami ako sú Buenos Aires, Bora Bora, Paríž, Santorini a Benátky. Aj Irsky spisovateľ Bernard Show opísal Dubrovnik slovami: ‚Keď chcete zažiť raj na zemi, prídite u Dubrovnik‘.


Dubrovnik je mesto situované na samom juhu Chorvátkeho pobrežia, hradby starého mesta, pozerajú na žiarivý Jadran, jeho úske kamenné uličky, príjemné teplé kaviarničky „rozhádzané“ po celom historickom centre, perfektne zachovalé kostoly, námestia, chodníky lungo mare, a pláže či ostrovy činia Dubrovnik jedinečným želaním každého.
Perfektné ubytovanie, v hoteloch, príjemné apartmány v srdci mesta, spolu s gastronómskymi zážitkami a kvapkou vína, ktoré rozpútava vášeň zaľúbených, v tomto meste čaká jedinečný zážitok. A to, že je Dubrovnik, najlepšie miesto na svadbu, svedčia informácie Matričného úradu, ktorý potvrdzuje, že je uzatvorených 66 manželstiev zahraničných štátnych príslušníkov v roku 2009. Najobľúbenejšie miesta na svadbu sú palác Sponza a ostrov Lokrum. Spolu s hotelmi Argentina, Dubrovnik Palace i Splendid, obľúbené miesta na svadobné obrady sú Knežev dvor, pevnosť Sv. Ivana, schodisko pred Dominikánskym kláštorom a miesto na Pilama.
Užívajte v malebnom západe slnka, zvukoch zvonov, hradbách, ktoré obímajú a chránia každý príbeh o láske. Navštívte Dubrovnik a odkryjte jeho skryté zákutia a užívajte v svojej láske. Spolu so zaujímavosťami, ktoré nesmiete vynechať v Dubrovniku doporučujem určite navštíviť:

trsteno Kroatien Adriagate.com

Trsteno
Romantické miesto známe po svojej prírodnej kráse a 500 rokov starých prírodných pamiatok, gigantických ázijských platanoch. Navštívte Arborétum Trsteno, záhradu s panským sídlom, akvaduktom, mlynom, barokovou fontánou s Neptúnom i nymfami a pavilónom– vyhliadkou smerom na more a ostrovmi je najlepšou ukážkou záhradnej architektúry dubrovnických panských sídiel.

Lokrum Kroatien Adriagate.com

Insel Lokrum
Tento dobre známy ostrov v blízkosti Dubrovníka už niekoľko storočí na seba obracia pozornosť turistov. Kôli svojej unikátnej flore, je zaradený medzi národné poklady- je zvláštnou rezerváciou lesnej vegetácie. Botanická záhrada a Benediktínsky kláštor, sú len kúsok z pokladov, ktoré ponúka tento ostrov, pre kompletný zážitok si musíte sami prejsť a zažiť Lokrum.