Chorvátsko je predstavované ako veľmi atraktívna a moderná destiácia v roku 2011, čo by mal v konečnom dôsledku potvrdiť aj predpokladaný príchod  7.000.000 turistov z celého sveta. 

 

Svetové turistické  časopisy a kritici pripisujú najväčšie zásluhy veľkej návštevnosti, krásam Dubrovnika, Hvaru, Korčule, ale tiež Visu a Lastovu. Zdôrazňujú tiež, že ceny v hoteloch, reštauráciách, spa centroch, ale aj výlety loďou sú takmer o 20 percent nižšie ako v iných európskych krajinách.

Dubrovník a atraktívnou destináciou Chorvátsko Adriagate.com

 

Chorvátsko ponúka každému niečo:
Zamilovaným odporúča návštevu Dubrovnika. V kamenných uličkách mesta sa tiahne množstvo barov a reštaurácií, ktoré sú príjemné hlavne vo večerných hodinách, zatiaľ čo denným davom turistov sa môžete vyhnúť návštevou niektorého z okolitých ostrovov.

 

Milovníkom zdravotnej turistiky odporúčame návštevu prekrásneho povestného mestečka Lovran na Opatijskej riviére. Okrem prekrásnych pláží z jemného štrku, krištáľovo čiatého mora, ponúka množstvo hotelov a súkromných apartmánov v blízkosti mora a tiež mnoho príležitostí pre športu chtivých dovolenkárov.

 

Chorvátsko je zaujímavé aj pre mladých, ktorý s ruksakmi na pleciach putujú za poznávaním vodopádov rieky Krka, chorvátskeho vtáctva v Kopačkom Ritu, zároveň im ponúka možnosť neopakovateľného zážitku z prechádzky po Plitvických jazerách, Kornatoch, fotosafari na Velebite, ale tiež vyskúšať si raftovanie a iné zaujímavé aktivity. To čo mňa naozaj fascinuje je zážitok zo skutočného spôsobu života na Jadrane, ktorý svojim autentickým ubytovaním ponúka táto nádherná stredomorská krajina.


Prežite romantické chvíle v kamennom dome, alebo v dome na samote. Doprajte si čaro kamennej vily s bazénom vo vnútrozemí Istrie, alebo utečte od každodenného mestského zhonu a žite jeden týždeň ako Robinson Crusoe v chorvátskych majákoch.

Ak ste milovníkmi histórie a kultúry, rezervujte si ubytovanie v starom centre mesta v ktoromkoľvek starobylom meste, ako sú Split, Dubrovnik, Korčula, Ston, Trogir, Rovinj, Motovun


Popri všetkom, čo sme už spomínali, strava v dalmatínskych reštauráciách, ubytovanie v malých rodinných hoteloch, fantastiké pláže, povesti a kultúra, tiež príjemní ľudia sú viac ako dostatočný dôvod prečo si vybrať  Chorvátsko za svoju dovolenkovú destináciu.

 

 

Mirjana Jovanović