Pokiaľ ide o letnú dovolenku, Chorvátsko má čo ponúknuť. Krištáľovo čisté more, pláže, chutné jedlo a historické mestá sú známe po celom svete. Jedna vec, ktorá vyniká a robí z Chorvátska rok čo rok stále obľúbenejšie, sú špičkové hudobné festivaly!
Od open-air festivalov a lodných večierkov, po rave v opustených pevnostiach, elektroniku, hip-hop a hudbu R&B v tých najpôsobivejších lokalitách a kluboch, je tu niečo pre každého. Keďže je výber veľký a je ťažké vybrať ten správny, prinášame vám zoznam najslávnejších festivalov, ktoré by ste mali umiestniť na začiatok svojho zoznamu.
Vyberte dátumy! Tu je zoznam TOP 10 festivalov v Chorvátsku! Poďme na párty!

1. Ultra Music Festival – Split

Photo credit: Julien Duval/Ultra Europe

Ultra Music Festival je jedným z najpopulárnejších festivalov tanečnej hudby v Chorvátsku, ktorý sa koná každý rok v Splite. Tri dni špičkovej produkcie a neuveriteľnej zostavy, ktoré zhromažďujú najväčšie mená ako Hardwell, David Guetta, Carl Cox, švédsky House Mafia a Afrojack, inšpirujú ľudí, aby prišli a užívali si. UMF je festival, ktorý si treba zapamätať. Viac ako 150 000 ľudí na celom svete šíri dobré vibrácie v Splite s rôznymi vlajkami a šialenými outfitmi, vychutnáva si skvelú hudbu a pôsobivú atmosféru. A to nie je všetko – okrem Splitu, na ostrove Hvar a ostrove Brač sa konajú after-párty na pláži a na lodi v rámci festivalu.
Pozrite sa na našu ponuku ubytovania v Splite.

2. Outlook Festival – Pula

Photo credit: Marc Sethi/ Visit Croatia

Už ste niekedy boli na festivale, ktorý sa koná v ohromujúcom prostredí opustenej pevnosti a krásneho rímskeho amfiteátru? Ak nie, nemali by ste vynechať najväčší bass & dubstep festival v Európe – Outlook Festivalktorý sa koná každý september v Pule. Outlook je jedným z najpopulárnejších bass festivalov v Európe, ktorý kombinuje basy s hip-hopom a d & b hudbou. Úžasný hudobníci ako Andy c., Goldie, Chase & Status, Shy FX a Dizzee Rascal robia z tejto 4-dňovej udalosti skutočne nezabudnuteľnú udalosť. V budúcnosti sa festival Outlook bude konať na inom mieste, a kde to bude, to je prekvapenie 😊

3. Dimensions Festival – Pula

Photo credit: Dimensions Festival

Dimension festival je Outlookova malá sestra: úžasný undergroundový elektronický festival, ktorý sa koná v Pule, Istria. Táto udalosť mestských pôžitkov predstavuje skvelé zakončenie letných festivalov, ktoré sa konajú v septembri. Atmosféru oživia neuveriteľné superhviezdy: Jeff Mills, Nina Kraviz, Anderson, Helena Hauff, Peggy Gou, Hunee a ďalšie. Hľadáte dennú plážovú párty ako úvod k rave, v opustenej pevnosti? Potom je Dimension festival pre vás ideálny!
Pozrite sa na našu ponuku ubytovania v Pule.

4. Hideout Festival – Zrće, Pag-Sziget

Photo credit: NextFest

Festival Hideout, ktorý sa koná v hlavnej party destinácií v Chorvátsku – Novalja, ostrov Pag, ponúka päť dní a päť nocí najobľúbenejšej elektronickej hudby. Festival sa koná v júni v ohromujúcom prostredí na pláži Zrće a zahŕňa všetky kultové plážové kluby. Najobľúbenejší umelci ako Jamie Jones, Hannah Want, Bicep, Claptone, Charlotte De Witte a Solardo hrajú populárny house a techno, rave, dubstep a minimal. Čaká na vás nekonečná hudba, party na lodi, na pláži, večierky a turbo zábava!!

5. Spring break island – Zrće, Pag-Sziget

Photo credit: croatia-times.com

Ako už názov napovedá, festival Spring Break Island je jedným z prvých hudobných festivalov, ktorý sa začína v máji na pláži Zrće (Novalja, Ostrov Pag). Dvojtýždňové šialenstvo zmiešané s elektronickou hudbou, večierky v populárnych plážových kluboch a na lodiach, na ktorých sa stretáva tisíce fanúšikov, predstavujú skvelý začiatok letnej festivalovej sezóny! Znie to dosť dobre? Rezervujte si vstupenky a usporiadajte párty svojho života!

6. Sonus Festival – Zrće, Pag-Sziget

Photo credit: Visit Pag Island

Párty celý deň, celú noc – 5 krát za sebou – tokto opisujeme hudobný festival Sonus. Jeden z najslávnejších techno a house festivalov zhromaždí viac ako 60 umelcov hrajúcich 3 dni v populárnych plážových kluboch. Nasledujúce dva dni Sonusu sú rezervované pre plavbu loďou po Jadranskom mori! Starostlivo vybraný umelci, veľkolepá scenéria, ľudia z celého sveta a skvelá hudba už volajú vaše meno!

7. Fresh island festival – Zrće, Pag-Sziget

Photo credit: Dino Ninković/ Fresh island festival

Festival Fresh island je ďalší úžasný festival na pláži Zrće (Novalja, ostrov Pag), ale trochu iný. Fresh island je vynikajúcou voľbou pre milovníkov hip-hopu, rapu a urban track, tri dni večierku v troch najobľúbenejších plážových kluboch na pláži Zrće. Hity Wiz Khalifa, Goldlink, Tim Westwood a ďalších, okorenia letné dni v polovici júla. Dni strávené na pláži počúvaním obľúbených hviezd a bláznivé noci v kluboch, hmm…znie to dobre?

8. Defected Croatia – Tisno, island Murter

Photo credit: Khris Cowley/Defected

EViete si predstaviť mix domácej hudby s meditáciou a jogou? Defected Croatia sa koná na krásnom a idylickom ostrove Tisno (ostrov Murter). Viac ako 80 superhviezd predstavuje populárne domáce a disco hudobné hity. Zhromaždia sa tu tisíce party ľudí, aby oslavovali inkluzívnosť, spolupatričnosť a únik. Okrem bláznivej párty na pobreží, dve lode sa plavia s návštevníkmi festivalu po mori. Festival Defected, je skvelý spôsob, ako šíriť dobré vibrácie, spoznať niektorých z populárnych DJ-ov a tiež pre jogu. 😊

9. Sea Star Festival – Umag

Photo credit: Umag.hr

Počúvaš house, techno a indie rytmy? Áno, to je festival Sea Star v Umagu, nominovaný za najlepší európsky festival! Je súčasťou veľkolepého Exit festivalu, ale s dotykom stredomorskej atmosféry a krištáľovo čistého mora. Oslava rozmanitosti a divočiny zhromažďuje viac ako 80 000 návštevníkov, ktorí túžia po horúcich zostavách. Sven Vath, Nina Kraviz a mnoho ďalších vám spríjemnia vašu noc na Sea Star festivale.

10. In music festival – Zagreb

Photo credit: Julien Duval/Croatia Week

A v neposlednom rade – In Music je jeden z najväčších hudobných festivalov pod holým nebom, ktoré sa konajú v júni v chorvátskom hlavnom meste Záhreb (jazero Jarun). Hudobný festival je vhodný pre rodiny s deťmi a ponúka tri dni rockovej a indie hudby. Kvalitná produkcia a skvelí hudobníci hrajúci populárne hity zaslúžene umiestnili Záhreb na mapu svetovej hudby. Po skúmaní záhrebských uličiek si dajte divoký večierok s kultovými superhviezdami ako The Cure, Foals, Garbage, Florence of the Machine a mnoho ďalších. Keď vás už unaví skákanie a tancovanie, len tak si sadnite na trávu a relaxujte pri skvelom miestnom pive – všetko je tu povolené 😊

Koniec koncov, kto povedal, že Chorvátsko je len slnko a more? Ak ho zmiešate so skvelými hudobnými festivalmi a úžasnými ľuďmi, je to určite top destinácia pre nezabudnuteľnú dovolenku.

Pozrite si ponuku ubytovania na našom webe!