Ak ste majiteľom domáceho zvieraťa a chcete ho vziať so sebou na dovolenku, najdôležitejším faktorom pri výbere dovolenky je určite pláž, na ktorú môžete prísť aj so psom. Preto vám prinášame päť najlepších pláží pre psov v Dalmácii! Vyberte si jednu z týchto pláží a vychutnajte si so svojim domácim miláčikom zábavu na pobreží.

Niektoré z pláží sú oficiálne označené ako pláže pre psy a na niektorých už existuje rokmi taká tradícia, ale stále nemajú oficiálne označenie. Či už ste na určenej pláži pre psy alebo nie, musíte mať na pamäti, že každá pláž má vlastné pravidlá správania, ale sú tu spoločné pravidlá, ktoré platia pre všetky pláže. Niektoré z týchto pravidiel sú, že kedykoľvek musíte mať svojho psa na oku a byť schopný ho k sebe privolať; môžete pustiť psa z vodítka, ale len ak je veľmi poslušný; ste povinný pozbierať výkaly svojho psa; Majte na pamäti, že ostatní ľudia a zvieratá si tiež chcú vychutnať morskú zábavu, takže nenechajte svojho psa ísť tam, kde by nemal.

1. Pláž Vartalac – bezpečný kútik pre vaše domáce zvieratá na ostrove Vis

Na ostrove Vis, na okraji mesta Komiža, sa nachádza pláž Vartalac, ráj pre psov ale aj pre ich majiteľov.

Vartalac

Táto štrkovitá pláž je dostatočne veľká na to, aby umožnila vášmu domácemu miláčikovi bežať, zatiaľ čo chládok v blízkosti pláže je vhodný na ochranu pred slnkom. Bohužiaľ, na tejto pláži nie je žiadny ďalší obsah pre domáce zvieratá, rovnako ako pitná voda, takže nezabudnite priniesť so sebou loptičky alebo ostatné pomôcky a fľašu vody. ČÍTAŤ ĎALEJ »

2. Stara Škola, pláž pre psov v samom centre mesta Vodice

Stara škola

Táto oficiálna pláž pre psov sa nachádza v centre mesta Vodice. Čisté more, jemný štrk a výhodná poloha priťahuje mnohých majiteľov a ich domácich miláčikov.

Stara škola

Na pláži nie sú žiadne sprchy alebo pitná voda a tieňu je veľmi málo, takže si pre seba a pre domáceho maznáčika vezmite dostatok vody. Keďže sa pláž nachádza priamo v centre letoviska, v blízkosti nájdete bary, reštaurácie a ďalšie zariadenia. ČÍTAŤ ĎALEJ »

3. Pláž Kašjuni – jedna z oficiálnych pláží pre psov v Splite

Kašjuni

Pláž Kašjuni sa nachádza v oblasti Marjan v Splite. Kamienková pláž pre psov sa nachádza hneď vedľa hlavnej pláže Kašjuni, a predelená je skalami, takže si môžete vychutnať pobyt so psom.

Kašjuni

Neexistuje žiadny ďalší obsah na tejto pláži, ani sprchy, preto si prineste vlastnú pitnú vodu. ČÍTAŤ ĎALEJ »

4. Pláž Šimuni – raj pre psy na ostrove Pag

Šimuni

Pláž Šimuni pre psov sa nachádza v rovnomennom mieste na ostrove Pag. Táto pláž nie je formálna pláž pre psov, ale je známa ako miesto pre domácich miláčikov. Nachádza sa na samom konci dlhej pláže Šimuni, kde nájdete veľa vybavení.

Šimuni

Časť pre psov je izolovaná a oddelená od ostatných plavcov, takže si môžete vychutnať zábavu so svojim domácim miláčikom. Je obklopená borovicami, takže na pláži je dostatok chládku. ČÍTAŤ ĎALEJ »

5. Pláž Cvitačka

Cvitačka

Pláž Cvitačka je oficiálna pláž pre psov, ktorá sa nachádza na samom konci série kamienkových pláží, 2 km od centra, smerom ku Krvavici. Parkovisko je vzdialené 5 minút od pláže.

Cvitačka

Pláž pre psov je oddelená kameňami a skalami, a čisté more a drobný štrk sú prvou voľbou pre všetkých majiteľov, ale aj pre psy, s dostatkom priestoru na beh a vychutnávanie si slnka. Pláž je obklopená borovicami a má veľa chládku. Aj keď v okolí je kaviareň a rýchle občerstvenie, nie je tu sprcha ani pitná voda pre vášho domáceho miláčika. ČÍTAŤ ĎALEJ »

Aj keď Dalmácia nie je známa svojimi plážami pre psov a má veľmi málo oficiálne označených pláží, v takmer každej destinácii nájdete miesta, kde si môže aj váš pes tiež zaplávať. A aby vaša dovolenka bola dokonalá, prinášame vám a ponúkame pet friendly smještaja u Dalmaciji!