Bár lassan véget ér a nyár, ez nem jelenti azt, hogy a pihenésnek és a szórakozásnak is vége szakad. Sőt, inkább most jön az évnek az az időszaka, amely ideális az aktív pihenésre a természetben, a friss levegőn, a különböző fesztiválok és kiállítások meglátogatására. Mivel a forró nyári napok miatt még mindig elég magas a tenger hőmérséklete, ezért biztosak vagyunk benne, hogy a vízhőmérséklet is kellemes marad még egy darabig, így úszásra és felfrissülésre is lehetősége lesz.

Horvátország gazdag történelmi és kulturális örökséggel, gyönyörű városokkal és érdekes történetekkel büszkélkedhet, és a fenséges tenger és szigetek mellett a hegyekben és a folyóknál is igazi földi paradicsomot talál az ide látogató. Az őszi vakáció lehetőséget nyújt Önnek arra, hogy kellemes időjárási viszonyok és olcsóbb árak mellett fedezhesse fel Horvátország szépségét, elkerülve a forró, nyári napokat és a tömeget is. Az évnek ebben a szakában számos koncertet és előadást is tartanak országszerte.

Használja ki a vakációt ebben az évszakban, és látogasson el a következő úti célok valamelyikébe:

Dubrovnik

Az őszi időjárás ideális időszak arra, hogy ellátogasson a Mediterráneum legismertebb városába, Dubrovnikba. Nemcsak a szállásdíjon, a belépőjegyek, az étel és az italok árán tud spórolni, hanem egyben a nyári nagy tömeget és a nagy forróságot is elkerüli. Az évnek ebben a szakában Dubrovnikban számos rendezvényt tartanak: koncerteket, színházi-, opera- és népzenei fellépéseket. Hagyományosan októberben tartják a Good Food Fesztivált is, amely a jó ételek és italok kedvelőinek kedvelt rendezvénye.

Good Food Fesztivált

Mindenképpen látogasson el erre a négynapos gasztronómiai programra, amely a hagyományos és a modern gasztronómiai kínálatot is bemutatja. Ezen kívül semmiképpen se hagyja ki a sétát az óvárost körülkerítő, 1940 m hosszú, attraktív városfalon sem. A séta óriási élmény ezeken a városfalakon, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra, a környező szigetekre, és a gyönyörű, kék tengerre.

Dubrovnik

Feltétlenül menjen fel a Dubrovnik fölött magasodó Srđ-dombra. A Srđ-dombról csodálatos kilátás nyílik a városra, és innen tekinthető meg a világ egyik legszebb naplementéje is. A hely különlegességét az is növeli, hogy nem csak autóval, gyalog és kirándulóösvényen, hanem akár az utazás során gyönyörű kilátást biztosító drótkötélpályán is fel lehet ide jutni.

Srđ

Šibenik

Szeptemberben tartják Šibenikben a „Középkori vásár“ nevű rendezvényt, amely visszarepíti Šibeniket abba az időbe, amikor még ez volt a legnagyobb horvát város. A rendezvényen minden évben több mint 500 szereplő és 250 kiállító vesz részt, akik bemutatják a látogatóknak, hogy milyen lehetett az élet és a munka a középkorban, amikor még nem létezett a mai technológia, és a munkát az emberek egyszerű eszközökkel és a puszta kezükkel végezték. A rendezvényt nagyon fogják élvezni a hagyományok és a hagyományos kézművészeti termékek kedvelői. Šibenik szeptember 29-én ünnepli Szent Mihály, a város védőszentje napját, így Ön is részese lehet ennek az ünnepi eseménynek.

Középkori vásár

Ezen kívül a Szent Mihály erődben számos koncertet és előadást is tartanak, és élvezheti a kellemes sétát is fel az erődbe, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, a tengerre és a környező szigetekre.

Szent Mihály erődben

Pula

Pula egy gazdag történelmi múlttal rendelkező város, amely számos látnivalóval és érdekes építészeti emlékkel rendelkezik.  A tradíció és a kultúra légköre lengi be a város utcáit. Az Arena amfiteátrum a legnépszerűbb és legismertebb építészeti emlék, innen indul minden pulai kirándulás.

Az Arena amfiteátrum

Pula egyik legfontosabb redezvénye az Outlook Fesztivál, melyet szeptember elején tartanak. Ez egyben a basszuszene és a hangrendszerek legnagyobb európai fesztiválja. Az említett eseményeken kívül az ősz során számos egyéb koncertet és fesztivált is rendeznek Pulában, az elektronikus, a szórakoztató és a dzsesszzene kedvelői számára, valamint különféle kiállításokat és programok is tartanak a városközpontban. A különböző kiállításokon lehetőség van a hagyományos isztriai termékek megismerésére és megvásárlására is.

Outlook Fesztivál

Omiš

Omiš egy kisváros Dalmácia szívében, a Cetina-folyó torkolatánál. Egy csodálatos kanyonban helyezkedik el, melyet a Dinara-hegy sziklái vesznek körül. Gyönyörű, családi vakációkhoz ideális strandjai, valamint a történelem és a kultúra szerelmesei számára izgalmas, számos történelmi épületén kívül Omiš az aktív pihenésre és a természeti szépségekre vágyók számára is kedvelt célpont.

Omiš

Az aktív pihenésre az év legkedvezőbb időszaka az ősz, amikor már nincs annyira meleg és nincs akkora tömeg, mint nyáron. Javasoljuk, hogy próbálja ki a raftingozást a Cetina-folyón, a felejthetetlen Zipline-t (drótkötélpálya) a sziklák között, a canyoning-et, vagy próbálja ki a hegymászást és a hegyi túrát a Dinara-hegy sziklái között. Ezen kívül ebben az évszakban tartják Omišban a Dalmáciai Ultra Trail nemzetközi versenyt is, melyen minden évben több, mint 400 résztvevő versenyez egymással a világ több, mint 30 országából. Miért ne próbálná meg Ön is?

Raftingolás a Cetina-folyón

Ston

Ston egy kisváros tele ambícióval és lehetőségekkel. „A só városa“ néven is ismert, és itt található Európa leghosszabb városfala. Stonban szeptemberben különleges maratont tartanak a stoni városfalakon. Függetlenül attól, hogy milyen formában van: csak rekreáció szinten edz vagy pedig profi maratonista, ez a verseny igazi kihívást jelent, és egyben nagyszerű szórakozás és örömforrás is.

Ston

Szeptemberben tartják Stonban a Barokk Fesztivált is, valamint a klapa estet. Ne felejtsen el ellátogatni valamelyik történelmi látnivalóhoz sem, mint amilyen például a Szent Mihály templom, a Dubrovniki Köztársaság irodája vagy a Püspöki palota.

Ston

Rabac

Rabac Labin környékén található, egy gyönyörű öbölben, amelyet buja növényzet vesz körül. A tengerparti sétány ideális hely gyermekek számára kerékpározni, futni vagy görkorcsolyázni. Rabac gazdag turisztikai kínálatáról ismert, és lassan az egészségtudatos turizmus központjává is kezd válni. Ideális célpont a sport- és szabadidős tevékenységek kedvelői számára, akik élvezhetik az aquaparkot, a pingpongozást, a minigolfozást, a lovaglást, a horgászást, a búvárkodást, a vitorlázást, a sportmászást, a strandröplabdát, a paintballt és sok más tevékenységet. Rabac meglátogatására kimondottan ideális az ősz, amikor számos bicikliversenyt is tartanak a településen.

Rabac