Minek költene a drága és néha kétes összetételű  arcápoló szerekre. Készítsen tápláló, olcsó és egyszerűen elkészíthető bőrápoló pakolásakat otthon! A hozzávalókat megtalálja  konyhájában  vagy  hűtőszekrényében!

BŐRRADÍR

Keverjünk össze 2 evőkanál kukorica lisztet felvert  tojásfehérjével. A keveréket hagyjuk a bőrünkön 15 percig,meleg vízzel maszírozzuk  a bőrbe, majd öblítsük le hideg vízzel.

ARCPAKOLÁSOK

Ráncok ellen:

Két evőkanál mézet keverjünk  el felvert  tojásfehérjével, hogy sűrű,  kásaszerű masszát kapjunk. Hagyjuk az arcunkon 15 percig, majd hideg vízzel öblítsük le. (Ne használja gyakran)

Frissítő pakolás:

Reszeljünk le egy krumplit, keverjük össze egy kis tejjel és egy tojássárgájával. Hagyjuk az arcunkon 15 percig, először meleg, majd hideg vízzel öblítsük le.

Zsíros bőrre:

Élesztőt keverjünk össze langyos tejjel. Kenjünk fel az arcunkra és várjuk meg amíg megszárad. Először meleg, majd pedig hideg vízzel mossuk le. Rendszeresen használva bőrünk egyre tisztábbá válik.

Érzékeny bőrre:

Két evőkanál krémes állagú sajtot keverjünk össze egy evőkanál mézzel,  kenjük a teljes arcra, bőségesen tegyünk  a szem és a száj köré. Hagyjuk fent 20 percig, majd mossuk le meleg tejjel átitatott vattával.

Minden bőrtípusra:

Egy banánt törjünk pépessé és 20-30 percig  helyezzük az arcunkra. A pakolást mossuk le  kamillás vízzel. Javasolt heti 1-2 alkalommal megismételni.