Ön is szeret kagylókat gyűjteni nyaralása alatt? De nem tudja hogy hogyan kell őket tárolni? Gyakran fordult már elő Önnel is, hogy kellemetlen szaguk miatt egy idő után kidobta őket? Pedig tisztításuk nem is olyan bonyolult! Számos dísztárgyat készíthetünk belőlük.

Hogyan tisztítsuk meg őket?

Hagyjuk őket egy kis időre csapvízben. Majd ezt követően áztassuk be és hagyjuk pár órára ázni az 1/8 fehérítőt – fertőtlenítőt tartalmazó forró vízben. (a kagyló állagától függően adjunk hozzá szükség esetén még fehérítőt) Ezután mossuk át csapvizzel. Ha még érezzük a fertőtlenítő szagát, akkor mossuk le még mosógatószerrel. Hagyjuk törölközőn, vagy papírtörlőn száradni.

A kagylókat különböző módon használhatjuk fel környezetünk dekorálására, pár ötlettel segítünk Önnek:

– Üveg tál: az összegyűjtött tengeri kincseket rendezzük el egy üveg tálban. Ha homokot is hoztak nyarlásukból, akkor tegyük az üveg edény aljára, majd szépen rendezzük el a kagylókat

– Képkeret: Ragasszuk a kagylókat egy képkeretre. A díszítést kombinálhatjuk úgy is, hogy csak a képkeret sarkait ragasszuk be, de a teljes képkeretet is dekorálhatjuk vele. A jobb hatás érdekében érdemes a kagyló alá homokot ragasztani

– Díszdoboz kagylóból: ragasszunk egy díszdobozra kagylókat. Kisebb dobozhoz használjunk kisebb kagylókat

– Kagylófűzér: Lyukasszuk ki a kagylókat majd rendezzük el őket méretei és formá szerint, majd fűzzük fel zsinorra. A füzérrel otthonunk ablakát vagy akár falát is díszíthetjük.