Manapság Horvátországban gyorsan, modern autópályán juthatunk el a kívánt célig, de ez nem mindíg volt így! Éveken keresztül a régi úton lehetett az Adriára eljutni, amire mi magyarok nagyon jól emlékezünk! Jól emlékszünk a kanyargós utakra amelyeken végig utazva  egy kalanddal is felért.

 

autópályán Horvátországban

Ha útközben megéhezne a környék települései elérhető áron kínálnak remek gasztronómiai különlegességeket. Hazafelé pedig vásároljon be a helyiek által készített házi sajtból, mézből, illetve egyéb házi készítésű termékekből.

 

Plitvice

Azoknak, akik nem sietnek lejutni a tengerhez, és szeretnék útközben Horvátország csodás tájait megnézni, azoknak ajánljuk a régi utat, azon a pénzen pedig amit az autópálya díjon spórolhatnak meg javasoljuk  Plitvice, Zeleni Vir, Vražji prolaz, Skrad és környékének bejárását.

 

Hazafelé pedig vásároljon be a helyiek által készített házi sajtból, mézből, illetve egyéb házi készítésű termékekből.

 

Íme néhány jellemző az adott utakról, a döntés Önön múlik!

 

 
Autóút vagy autópáya?
Az autóút egyik legfontosabb előnye, hogy nincs úthasználati díj, a lassabb vezetés miatt kevesebb üzemanyagot fogyasztunk, utazás közben számos érdekességet láthatunk, az út mellett lévő vendéglátóhelyek olcsóbbak.
Hátránya, hogy a menetidő hossszabb (kb. 2 órával) bizonyos útszakaszok nincsennek felújítva és gyakoriabbak a rendőrségi útellenőrzések is.

Az autópálya legfontosabb előnye, hogy gyorsan, biztonságosan érhetünk el a kívánt célig.
Hátránya a magas autópáya díj, gyors vezetés esetén a megnövekedett üzemanyag, és az autópálya mellett lévő éttermek magasabb árai.

 

Jó utat!

 

 +Ana