Egy nemrég készült felmérés számos érdekes felfedezést hozott napvilágra a szállodai vendégek szokásait tekintve.

A Daily Mail kutatása szerint, a szállodai vendégek ahogy  elfoglalják szobáikat rögtön kényelembe helyezkednek  és átadják magukat az élvezeteknek.

A megkérdezett férfi vendégek 19%-a rögtön a TV távirányítója után nyúl és a „felnőtteknek szóló“ csatornákra kattingat, de ami meglepő, hogy a megkérdezett nők 15%-a is ezt teszi.  E mellett a hölgyek a fürdőszoba tisztálkodási, szépítészeti  felszereltségét nézik meg azonnal.  Amit mindkét nem kedvel, az  a szállodai szobából eléjük táruló panoráma élvezete. (feltéve ha van ilyen).

A megérkezést követő  fényképezés után azonnal a hotel medencéjének , szaunájának vagy fitness termének  használata következik. A megkérdezett férfiak 13, míg a megkérdezett nők, 16%-a szeret a szállodai szobában az ágyon ugrálni.

A felmérésből az  is kitűnik, hogy  a megkérdezettek 43%-a a szállodai szobába való belépést tartják a legizgalmasabb pillanatnak a teljes utazás  alatt.  Az egyénileg vagy szervezetten igénybevehető  programokat és látnivalókat sem  tartják annyira érdekfeszítőnek, izgalmasnak, mint azt a pillanatot, amikor beléphetnek és elfoglalhatják szobájukat.

A legérdekesebb szokások sorrendben:

1. Panorámában való gyönyörködés
2. Fényképezés
3. Medence és szauna használat
4. „Felnőtt programok“ nézése
5. Ugrálás az ágyon
6. A szobába lépés, a szoba elfoglalásának izgalma
7. …