2.nap Korcula | Marko Polo szülővárosa

A hajó reggel 5 órakor indult, amit ugyan mi nem érzékeltünk, mert az egész család édesen aludt. Kabinunk a fedélzet alatt volt, de ennek ellenére a motor zugását egyáltalán nem hallottuk. Az ébresztő hangjára ébredtünk, amit a 9-kor kezdődő reggeli miatt állítottunk be, hogy nehogy elaludjunk.

A 7 nap alatt a reggeli ugyanaz volt: szalámi, sajt,kuorica pehely, joghurt, juice, kávé, tea, kolbász, tojás, gyümölcsök….stb.

Kb. 11 órakor egy gyönyörű kék öbölben horgonyoztunk le. A magasban lévő fedélzetre mentünk, ahonna csodás kilátás nyílt a tengerre és az öbölre. Mindenki türelmetlenül ugrált a tengerbe, hogy nehogy kihagyja ennek a csodának az élményét.

A strandolás után útban Korcula felé szolgálták fel az ebédet. Korculára kb. 17 órakor értünk, ahol vezetett városnéző programon vettünk részt 17:15-től.

Amíg az idegenvezető meg nem érkezett, addig a gyerekeknek vettünk fagyit, így az idő gyorsan elszállt.

A teljes túra alatt, nem is egy, hanem 4 idegenvezető tartott előadást az adott úti cél látnivalóiról, történelméről. Igazán érdekes volt megtapasztalni a 4 különböző idegenvezető stílusát. Az előadásukból egyértelműen kitűnt, hogy mik az adott idegenvezető kedvencei. Külön köszönet a dubrovniki és a trogiri idegenvezetőknek.

A csoport vegyes nemeztiségű volt, az idegenvezetők angolul beszéltek, ami nem igazán volt probléma, mert a csoport tagjai nagyon jól beszéltek angolul.

A túra után egy étterembe mentünk, ahol megvacsoráztunk, majd egy kicsit még sétáltunk Korculán. A séta során az egyik kávézóból élő zenére lettünk figyelmesek. Egy lány és két fiatal fiú örökzöldeket játszottak, betértünk és sokáig ott maradtunk élvezve a jó zenét. Remekül szórakoztunk talán a gyerekek még jobban mint mi.

3.nap| Elifati-sziget, papagályok Dubrovnikban, fürdőzés a Banj-i strandon

Reggel indultunk az Elifati – szigetre, ahol egy jót strandoltunk.

13 óra körül indultunk Dubrovnik felé. Dubrovnikban a hajó távol a város központjától kötött ki (ez nem volt jellemző a többi város esetében), a Gruž kikötőből gyalogosan (5 perc séta) mentünk a buszpályaudvarra, onnan mentünk a központba. 

Ez nem igazán jelentett problémát, mert részletes eligazítást kaptunk arról, hogy hova kell menni, milyen buszra kell felszállni, illetve leszállni és hogy hol fog várni minket az idegenvezető. Ennek köszönhetően nagyon könnyen megtaláltuk Pilét, ahol a megbeszéltek szerint várt ránk az idegenvezető. A fiatal lány a város történelmi és kulturális értékeinek a bemutatásával vezetett végig Dubrovnikon, amiről valóban elmondható, hogy a mediterrán világ egyik legszebb városa.

Az idegenvezetést követően voltak akik a Stradun-on, Dubrovnik főutcáján, mások a várfalon folytatták a sétát. De voltak olyanok is, akik felvonóba ültek és felmentek a Srd-ra ahonnan csodás panorámában volt részük. A hegy tetején ajándék boltok, és étterem várja az idelátogatóak, ahonnan szintén csodás kilátás nyílik. A felvonóval történő utazás 4 percig tart.

A kedves olasz utastársaink felmentek ide, akik megmutatták a fentről készített képeket… Varázslatos! Lélegzetelállító!

Mi nem mentünk fel, de legközelebb ha Dubrovnikba megyünk biztos, hogy nem fogjuk kihagyni. A gyerekekkel az ismert Banj strandon strandoltunk, ami csak pár percre található Dubrovnik belvárosától.

A fürdés után vissza mentünk a Stradun-ra, ahol a gyerekek papagállyal és kakadummal ismerkedtek, alig tudtuk elhúzni őket onnan.

Másnap indultunk Mljet-szigetre. Az indulás előtt, reggel 7 órakor még a hajóval tettünk egy kört Dubrovnik mellett a tenger felöl, ahonnan remek képeket lehetett készíteni a városró. Néhány kép a galérinkában is megtalálható.


by Ana