Horvátország már rendelkezik egy bizonyos hírnévvel, ami a turizmust illeti, viszont a digitális nomád nem turista, hanem személy, aki élni és dolgozni érkezik az adott helyre. Épp ezért a keresés és választás folyamatában a szélesebbkörű kritériumok kielégítése fontos szerepet játszik.

Amikor úgy dönt, hogy itt az ideje új élet- és munkakörülményeket választani, akkor érkezik az első akadályhoz, azaz a helyszínválasztáshoz. A filmek gyakran triviális kérdésként ábrázolják a döntéshozatali folyamatot, ahol elég, ha lehunnyuk a szemünket, meglendítjük a földgömböt, rábökünk egy országra, oda megyünk és feltaláljuk magunkat. Az élet viszont nem teljesen olyan, mint egy film, így a döntéshozatal kicsit komolyabb folyamatnak tűnik.

Négy fő okot mondunk, amiért a digitális nomádok Horvátországot választják:

  • Meghatározott jogszabályok a digitális nomádok számára (vízum és adófizetések)
  • Életszínvonal Horvátországban
  • Természeti és kulturális sokszínűség
  • Jó közlekedési kapcsolatok

Horvátország jogilag szabályozza a vízumokat a harmadik országból érkező digitális nomádok számára

A digitális nomádok fontosságát Horvátországban a Horvát Köztársaság kormánya által elfogadott jogszabályok is megerősítik. Horvátország ugyanis az elsők között volt a világ országai között, akik szabályozták a digitális nomádok státusát a harmadik országokból érkezők számára, vagyis azok számára, akik nem az EU-ból származnak. 2021. január 1-je után a digitális nomádok egy éves időtartamú vízumot igényelhetnek Horvátországban való tartózkodásuk idejére. Ha az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából vagy Kanadából származik és online dolgozik, ez egy remek alkalom, hogy otthonát a Mediterrán övezetbe költöztesse.

Horvátország-vízum-digitális-nomádok-adó

Ez a lépés nagyban megkönnyítette a Horvátországba való belépés feltételeit és folyamatát, ezzel kapcsolatban további információkat itt találhat.

A digitális nomádok szeretik a természeti- és kulturális sokféleséget

Horvátország természeti szépségeinek sorát a gyönyörű napsütéses idő és a tenger nyitja meg. A horvát tengerparton, különösen Dalmáciában és a szigeteken évente akár 300 napsütéses nap is van, ezért a napsugarakban és egyben a tengerben is fürödni itt teljesen normális dolog.

Az UNESCO emlékműveinek megtekintése remek program kikapcsolódásra, vagy a munka közti szünet eltöltésére

A római, velencei, osztrák, hagyományos mediterrán és modern építészeti stílusok, valamint a történelem kombinációja, ahol minden egymásra épül, összefonódik, a kulturális sokszínűség egyedülálló kombinációját képviselik. Látogassa meg a part mentén található UNESCO műemlékeket, fedezze fel Horvátország nemzeti parkjait, amelyek majd lenyűgözik Önt a gazdag növény- és állatviláguk szépségével.

digitális-nomádok-unesco-emlékművek-Horvátország

Költöztesse irodáját a tengerre- vagy szőlőültetvényre néző teraszra

A levegő minősége mindannyiunk életének fontos eleme, mert befolyásolja alvásunkat, szívünk- és agyunk működését, valójában teljes létezésünket. Horvátországba költözve irodája akár a teraszon is lehet, nyugágyon fekve vagy épp bárhol, ahol Önnek megfelel, és az Ön körül lévő környezet, a tenger, a természet és az egyszerűen tiszta levegő nagy löketet adhat az egészségesebb életmódhoz és eredményesebb munkához.

digitális-nomádok-természet-sokszínűség-Horvátország

Az életszínvonal Horvátországban jobb, mint néhány európai országban

A digitális nomádok számára az ideális célpont kiválasztásának fontos kritériuma a modern infrastruktúra és a szolgáltatások elérhetősége. A városi területeken, vagy olyan helyeken, amelyeket a digitális nomádok gyakran előnyben részesítenek, ahol minden kéznél van, ami a kényelmes élethez és a hatékony munkavégzéshez szükséges. Horvátországban nagyon stabil az internet, amely Európa-i szinten a leggyorsabbak közé tartozik.

Szabadon mozoghat a horvátországi városok és települések utcáin – a biztonság fontos

A fentieken kívül érdemes megemlíteni az ország biztonságát – Horvátországban a bűncselekmények aránya nagyon alacsony, így korlátozás nélkül szabadon mozoghat, a gyerekek pedig gondtalanul játszhatnak a ház körül, ha Önök családos nomádok. A helyiek barátságosak a külföldiekkel és sokan tudnak angolul, így soha nem fogja magát magányosnak érezni.

Horvátországnak kitűnő földrajzi elhelyezkedése- és belső összeköttetése van

Horvátországban kiváló a közlekedési összeköttetés, az ország Európa egyik legjobban kiépített autópályájával rendelkezik. Horvátország elég nagy ahhoz, hogy ne legyen kicsi, és elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen nagy, így bármikor meglátogathatja az ország bármelyik részét. Zágrábtól Dubrovnikig körülbelül 6 órányi vezetési időre van szüksége, útközben pedig rengeteg kis falut és várost találhat, mindegyik a maga egyedi varázsával, és mindegyikhez minőségi utak vezetnek. A Horvátországon belüli autózáson kívül bárhová mehet, mivel Horvátország rendkívüli földrajzi elhelyezkedéssel rendelkezik Európa szívében, hidat képezve a kontinens nyugati és délkeleti része között.

közlekedési-összeköttetés-digitális-nomádok-Horvátország

Horvátország a jogi szabályozásokkal megtette az első lépést, hogy Európában a digitális nomádok keresett úti céljává váljon. Természeti és történelmi gazdagságával, valamint életszínvonalával az egyik legérdekesebb terület, földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően pedig Európa minden részéről könnyen elérhető. Csakis Önön múlik, hogy irodáját áthelyezi-e a mediterrán övezetbe.

digitális-nomád-gyönöyrű-kilátás-adriai-tenger

Amennyiben szeretne hosszabb időre Hortávországba költözni és szálláshelyet keres, tekintse meg ajánlatunkat!

SZÁLLÁSAJÁNLATOK DIGITÁLIS NOMÁDOK SZÁMÁRA HORVÁTORSZÁGBAN