A nyári vakáció idejére Horvátország rengeteg mindent kínál. Kristálytiszta, kéklő tengert, ízletes ételeket és világszerte ismert, történelmi városokat. Egy dolog azonban magasan kiemelkedik a többi közül, amely évről-évre egyre népszerűbbé teszi Horvátországot, ez pedig a zenei fesztiválok sora!
A szabadtéri fesztiváloktól és a hajópartiktól az elhagyott erődökben tartott rave partikig, az elektromos, a hip-hop és az R&B zenéig a leglátványosabb helyeken és klubokban, mindenki megtalálja itt az őt érdeklő zenei rendezvényt. Mivel óriási a választék, nehéz lenne a legjobbat kiválasztani, ezért ezúton mutatjuk be a legnépszerűbb fesztiválokat, amelyeket érdemes felírni a bakancslista elejére.
Válaszd ki a dátumot! Itt találod a 10 legnépszerűbb horvátországi fesztivál listáját! Induljon a banzáj!

1. Ultra Music Festival – Split

Photo credit: Julien Duval/Ultra Europe

Az Ultra Music Festival az egyik legnépszerűbb dance music fesztivál Horvátországban, amelyet Splitben tartanak minden évben júliusban. Ez a háromnapos kiváló minőségű rendezvény hihetetlen fellépőlistát vonultat fel, melyen a legnagyobb nevek szerepelnek, mint például Hardwell, David Guetta, Carl Cox, Swedish House Mafia és Afrojack, így ez a program rengeteg embert vonz. Az UMF egy olyan fesztivál, melyre életed végéig emlékezni fogsz. A világ minden részéről ideérkező, több, mint 150.000 ember terjeszti ilyenkor a jó hangulatot Splitben, különböző országok zászlóival és őrült ruházatban, élvezik a jó zenét és a nagyszerű hangulatot. És ez még nem minden – tengerparti bulik és hajó afterpartik is követik a rendezvényt Hvar- és Brač-szigeten.
Tekintsd meg spliti szálláskínálatunkat.

2. Outlook Festival – Pula

Photo credit: Marc Sethi/ Visit Croatia

Jártál már valaha olyan fesztiválon, melynek egy elhagyott erőd és egy gyönyörű római amfiteátrum ad fantasztikus helyszínt? Ha még nem, akkor ne hagyd ki Európa legnagyobb bass & dubstep fesztiválját, az Outlook Fesztivált, melyet minden év szeptemberében tartanak meg Pulában. Az Outlook Európa egyik legnépszerűbb bass fesztiválja, mely a bass zenét vegyíti a hip-hop és a d&b zenével. A kiváló fellépők, mint például Andy c., Goldie, Chase & Status, Shy FX és Dizzee Rascal felejthetetlenné teszik ezt a 4 napos rendezvényt. A jövőben az Outlook Fesztivált más helyszínen fogják tartani, de biztos lehetsz benne, hogy az új helyszín is meglepetés lesz. 😊

3. Dimensions Festival – Pula

Photo credit: Dimensions Festival

A Dimension Fesztivál az Outlook kistestvére: egy fantasztikus underground elektronikus zenei fesztivál, melyet Pulában tartanak, az Isztrián. Ez az örömteli városi rendezvény a nagy nyári zenei fesztiválok nagy záróeseményét testesíti meg szeptemberben. A fellépő szupersztárok: Jeff Mills, Nina Kraviz, Anderson, Helena Hauff, Peggy Gou, Hunee, stb. felpezsdítik a hangulatot. Egy nappali tengerparti partit keresel az elhagyott erődben lévő rave bevezetéseként? Akkor a Dimension Fesztivál ideális program a számodra!
Tekintsd meg a Pulában található szállások kínálatát.

4. Hideout Festival – Zrće, Pag-Sziget

Photo credit: NextFest

A partik fővárosában, Novaljában, Pag-szigeten tartott Hideout Festival a legnépszerűbb elektronikus zenék 5 napon és 5 éjszakán tartó fesztiválja. A rendezvényt júniusban tartják a Zrće-strand fantasztikus környezetében, beleértve az összes ikonikus tengerparti klubot. A legnépszerűbb fellépők, mint Jamie Jones, Hannah Want, Bicep, Claptone, Charlotte De Witte és Solardo népszerű house és techno, rave, dubstep és minimal zenét játszanak. A hajó- és a tengerparti afterpartik csak a tejszínhabot jelentik a torta tetején. Megállíthatatlan zene, partik és szórakozás vár rád!

5. Spring break island – Zrće, Pag-Sziget

Photo credit: croatia-times.com

Ahogy a neve is mutatja, a Spring break island festival (Tavaszi szünet sziget fesztivál) az egyik legkorábbi zenei fesztivál az év során, melyet májusban tartanak a Zrće strandon (Novalja, Pag-sziget). A kétheti őrület elektromos zenével, partikkal a népszerű tengerparti klubokban és a hajópartik rajongók ezreit vonzzák, mely egy nagyszerű kezdetét jelenti a nyári fesztiválszezonnak! Elég jól hangzik? Foglald le magadnak a jegyeket, és legyen részed életed partijában!

6. Sonus Festival – Zrće, Pag-Sziget

Photo credit: Visit Pag Island

Parti éjjel-nappal – sorrendben 5-ször – így tudnánk a legjobban leírni a Sonus zenei fesztivált. Az egyik leghíresebb techno és house fesztivál, mely több, mint 60 fellépőt vonultat fel a 3 nap során a legnépszerűbb tengerparti klubokban. A Sonus következő két napja egy záró hajóparti az Adriai-tengeren! Gondosan összeválogatott fellépőlista, fantasztikus látvány, emberek a világ minden tájáról és nagyszerű zene vár rád!

7. Fresh island festival – Zrće, Pag-Sziget

Photo credit: Dino Ninković/ Fresh island festival

A Fresh island festival még egy fantasztikus fesztivál a Zrće strandon (Novalja, Pag-sziget), de egy kicsit más, mint a többi. A Fresh island fesztivál egy háromnapos parti Zrće három legnépszerűbb tengerparti klubjában, mely nagyszerű választás a hip-hop, a rap, és az urban track kedvelői számára. Wiz Khalifa, Goldlink, Tim Westwood és a többiek legújabb slágerei megfűszerezik a július közepi, nyári napokat. A strandon tölteni a napjaidat a kedvenc szupersztárjaidat hallgatva, éjszaka pedig őrület a klubokban… hogy hangzik?

8. Defected Croatia – Tisno, island Murter

Photo credit: Khris Cowley/Defected

El tudod képzelni a house zene, a meditáció és a jóga mixét? A Defected Croatia helyszíne a gyönyörű és idilli Tisno-sziget (Murter-sziget). Több, mint 80 szupersztár lép fel itt, világszerte népszerű house és disco slágerekkel. Többezer ember gyűlik ilyenkor itt össze, hogy ünnepeljék a befogadást, az együttlétet és kikapcsolódjanak. Az őrült tengerparti bulin kívül 2 hajó is kiviszi a partizó embereket a tengerre. A Defected egy nagyszerű lehetőség a jó hangulat terjesztésére, találkozni néhány népszerű DJ-vel, és jógázni is. 😊

9. Sea Star Festival – Umag

Photo credit: Umag.hr

House, techno és indie beats zenét hallassz? Igen, ez a Sea Star Festival Umagban, melyet a legjobb európai fesztivál címre terjesztettek fel! Ez a nagyléptékű Exit Festival része, de a mediterrán atmoszféra és a kristálytiszta tenger érintésével. A változatosság és a vadság ünneplésére a Sea Star több, mint 80.000 fesztiválozót gyűjt össze, akik mind a szuper fellépőket jöttek látni. Sven Vath, Nina Kraviz és a többiek emlékezetessé fogják tenni a Sea Star fesztiválon eltöltött estédet.

10. In music festival – Zagreb

Photo credit: Julien Duval/Croatia Week

És végül, de nem utolsósorban – az INmusic Festival az egyik legnagyobb szabadtéri zenei fesztivál, melyet júniusban tartanak meg Horvátország fővárosában, Zágrábban (a Jarun-tónál). Ez a zenei fesztivál családbarát, és három napnyi rock és indie zenét kínál. A magas minőségű produkció és a remek zenészek, akik népszerű slágereket játszanak méltán tették fel Zágrábot a világ zenei térképére. Miután felfedezted Zágráb utcáit, vegyél részt egy vad partin olyan szupersztárokkal, mint a The Cure, a Foals, a Garbage, a Florence of the Machine és sokan mások. Amikor belefáradtál az ugrálásba és a táncolásba, csak ülj le a fűre, és relaxálj egy pohár helyi sörrel a kezedben… itt mindent szabad 😊

Végül is ki mondta, hogy Horvátország csak a napozásról és a tengerről szól? Hogyha ezeket összekevered jó zenével és nagyszerű emberekkel, akkor egy olyan vakációban lesz részed, amire egész életedben emlékezni fogsz!

Nézzen meg szálláslehetőséget a weboldalunkon!