Ezúton állítottuk össze azon strandok listáját, ahol házi kedvenceikkel háborítatlanul élvezhetik a napsütést és a tengert.

LEGJOBB STRANDOK KUTYÁKNAK

1. CRIKVENICA – Podvorska starnd
2. ROVINJ – Lone.öblöl strand
3. KRK – Dražica-öböl strand
4. RIJEKA – Kantrida stadionnál lévő strand
5. LOVRAN – Lungo Mare sétány strand

További strandok kutyáknak Horvátországban:

– NJIVICE – Kijac strand
– OPATIJA
– Punta kolovi strand(Opatije és Ičića között)
– POREČ
– Laguna Materada Hotel után/Starog Červara területén
– PULA –
Štinjanska öböl/Galebove kövek
– PUNAT –
Mala Krasa strand 500 méterre a Punta Debilj-től
– ROVINJ
– Zlatni rt / Punta Corrente/Kuvi öböl/Polari kemping/ Villas Rubin szállás
– SPLIT-
(Kašjun északnyugati része, Kašteleta nyugati része, Kvadar na Žnjanu terület, Trstenik és Lumbarda Pazdigrada alatt 20.00 óra előtt)
– LOŠINJ –
Különböző helyeken a strandokon Veli žal-tól Lanterni-ig
– MEDULIN –
Hilde Hotel strand
– MURTER –

– BAŠKA –
Vela strand
– CRES –
Kovačine kempingnél, ACI Marine Cres-nél és Gavza szálláshelynél
– KOMIŽA –
Vartalac strand

A legnépszerűbb kutyás strand Crikvenicában, a Podvorska strand. A strand lukobrana lučice végében található. Podvorska, ahonnan a strand is a nevét kapta, több szolgáltatása mellett számos kutya barát szolgáltatást is kínál, mint például kutya zuhanyt, friss vízet, árnyék sátort, padokat, szemeteseket, és kutya futtatót. Sajnos természetes árnyék nincs a strandon, annak ellenére, hogy nemrég lettek fenyők ültetve. Amíg a fenyők meg nem nőnek addig napernyők használatát ajánljuk. Ez a gyönyörű strand 2010 óta létezik és a város minden évben új szolgáltatásokkal bővíti.

A további, fent említett strandok nincsenek kiépítve vagy  kutya barát szolgáltatásokkal ellátva és általában néhány kilométerre vannak a kedvelt strandoktól, ezért érdemes maguknak és kutyájuknak elég vizet, élelmet biztosítani és napernyőt hozni.

JÓ TANÁCS! A tengeri fürdőzést követően mindenképpen fürdesse le kutyáját édes vízzel, hogy a só lemosódjon a kutya szőréről, hogy az ne kezdje ki a kutya bőrét illetve ne  irritálja azt. Fordítsanak figyelmet a kutya szőrének kefélésére is, mert nyáron jobban vedlenek.