Sokunk számára a napozás, a tenger, a nyári fesztiválok és a népszerű turista úti célok felkeresése jelenti az ideális üdülést. De mit szólna hozzá, ha elmondjuk önnek, hogy létezik egy másik része is Horvátországnak, ahol még sosem járt, ahol élvezheti a nyugalmat, és ahol zöld növényzet és gyönyörű természeti környezet veszi körül?

A falusi turizmus lehetővé teszi az ön számára, hogy különleges módon ismerje meg Horvátországot, messze a tömegtől és a zsivajtól – lassítson le, és élvezze a falusi turizmus báját Horvátországban. Élje meg a horvát falvak szépségét, az érintetlen természetet, a dolgos házigazdák vendégszeretetét, valamint a házi ételek és a házi bor zamatát. Ébredjen a madarak csiripelésére, lélegezze be a friss levegőt, és tudja meg, hogy miért is a falusi turizmus az, amire igazából szüksége van!

Bemutatjuk önnek a 4 legjobb horvátországi üdülőházat, amelyeket feltétlenül érdemes meglátogatni!

1. Apartmani Mariano, Lašići (Istra) 

Apartmanok Mariano

Ha szeretne csendben és nyugodt környezetben, zöldövezetben pihenni, akkor a Lasici kis faluban található Mariano Ház ideális választás. A házban 3 kényelmes apartman található, amelyekben összesen 17 fő tud megszállni. A házigazda a vendégeit házi borral, prsuttal (szárított sonkával) és sajttal várja. A Mariano üdülőház kültéri medencével is rendelkezik, amely ideális a felfrissüléshez a nyári forróságban, valamint vinotéka is van.

Nemcsak nyaraláshoz jó választás, hanem az őszi hónapokban is, amikor hosszú sétákat lehet tenni a közeli erdőkben, ahol gombázhat, spárgát szedhet vagy szüreten is részt vehet. Az aktív pihenés szerelmesei kerékpárral fedezhetik fel az Isztria szépségeit, a Parencana kerékpárút csak 200 méterre található az épülettől. A gyerekes családok városnéző kisvonatról, idegenvezetővel fedezhetik fel a térség történelmi és kulturális szépségeit, vagy meglátogathaják az itt található állatkertet vagy a játszóteret. A gasztronómia, a hagyományos konyha és a bor kedvelői számos borászatot látogathatnak meg, ahol borkóstolóval várják az érdeklődőket. A házi kenyér mellé olíva olajat, mézet, páinkát is kóstolhatnak, mely valódi gasztronómiai élményt nyújt az Isztria kulturális felfedezése mellett.

2. Szoba Marijana, Čaporice

Szoba Marijana

A Szobák Marijana falusi szálláshely a Triljtől nem messze, Splittől pedig 25 km távolságra lévő kis településen, Čaporicében található. A vidéki stílusban berendezett, a dalmáciai Zagor régióra jellemző hangulatot árasztó Szobák Marijana ideális üdülőhely mindazok számára, akik csendes és nyugalmas nyaralásra vágynak. Mind a 7 szoba klimatizált, mindegyikben van televízió, saját fürdőszoba tartozik hozzájuk, és az épületben pingpongasztal is a vendégek rendelkezésére áll.

A szálláson kívül az épületben egy szépen, vidéki stílusban berendezett étterem is található, ahol megkóstolhatják a tradicionális ételeket , és lazíthatnak egy pohár házi bort kortyolgatva. Amennyiben szeptemberben látogatja meg a szállást, akkor részt vehet a szőlőszüreten is a szállásadó saját szőlőültetvényén, valamint a borkészítés folyamatába is betekintést nyerhet.

3. Ház Marija, Orašac

Ház Marija

A Dubrovniktól 16 km-re, az adriai főúttól pedig 4 km-re található Ház Marija ideális azoknak, akik a mindennapok problémáitól, a nagyvárosok zajától távol szeretnének pihenni. A család a munkájával a régió tradícióit kívánja megőrizni. A szállásadó a vendégeit a saját szőlőjéből készített borral, és az olajfa ültetvényéről származó olíva olajjal, valamint likőrrel és sajttal várja. A vendégek a nyári forróság idején fel tudják magukat frissíteni a kültéri medencében, azok számára pedig, akik az üdülés során is vigyázni szeretnének a vonalaikra, kondigépek is rendelkezésre állnak.

Hogy a nyaralás még különlegesebb legyen, a házigazda kirándulást szervez a 40 km-re található Vjetrenica barlanghoz, valamint egésznapos hajókirándulást (Popovo) szervez a legközelebbi szigetekhez, melynek alkalmával halat is süt a résztvevőknek. Ha valóban ki szeretné próbálni a falusi turizmus hangulatát, akkor vegye ki a részét az itteniek mindennapos életéből; segítsen az olajfa ültetvényeken, vegyen részt éjszakai horgászaton, vagy főzzön tradicionális ételt a háziasszonnyal együtt.

4. Apartman Srblin, Sv. Petar u Šumi

Apartman Srblin

Ha szeretne elmenekülni a mindennapoktól, távol a nagyvárosok zajától, akkor pihenjen a Srblin apartmanban. A szívélyes tulajdonosok szeretettel várják és látják vendégül önt az otthonukban. Segítségükkel megtanulhatják, hogy hogyan élhetnek összhangban a természettel. A gyerekek megnézhetik a kertben lévő csirkéket, galambokat, megtanulhatják a kerti munkákat, és hogy hogyan kell olajfat és egyéb növényeket ültetni és szüretelni.

A szálláson egy antik stílusban berendezett kéthálószobás apartman található. A Srblin család farmja igazán tartalmas nyaralást ígér: sétálhat a környéken, várost nézhet, lovagolhat, lovaskocsit bérelhet, megismerheti az Isztria természeti szépségeit (spárgaszedés tavasszal az erdőben).

Ismerje meg Horvátországot különleges módon! Legyen része egy pihentető üdülésben nyugodt és zöld környezetben az Isztrián vagy Dalmáciában, messze a tömegtől és a stressztől – biztos lehet benne, hogy tetszeni fog önnek a falusi üdülés Horvátországban.

Nézze át falusi üdülőházaink teljes kínálatát a honlapunkon!