Prirodni preparati iz vlastite proizvodnje odlični su za Vašu kožu i preporučljiva su zamjena skupim kupovnim preparatima. Većinu potrebnih stvari za njegu kože pronaći ćete u vlastitom hladnjaku ili ostavi.

PILING

Pomiješajte 2 žlice kukuruznog brašna sa bjelanjkom koje ste prethodno dobro istukli. Ostavite da djeluje oko 15 minuta, isperite prvo toplom vodom uz lagano trljanje kružnim pokretima, a zatim i hladnom vodom.

MASKE ZA LICE

Protiv bora:

Umiješajte u kašu dvije žlice meda i jedan bjelanjak. Ostavite da djeluje oko 15 minuta. Isperite toplijom, a zatim hladnom vodom. (Ne smije se koristiti često)

Osvježava i matira kožu:

Naribajte jedan svježi krumpir, pomiješajte s malo svježeg mlijeka i jednim žumanjkom. Ostavite da djeluje oko 15 minuta.  Isperite toplijom, zatim hladnom vodom.

Za nečistu kožu:

Kvasac pomiješajte sa mlakim mlijekom. Stavite na lice i pustite neka se osuši. Isperite toplijom, zatim hladnom vodom. Redovitom upotrebom ten postaje vidljivo čišći.

Za osjetljivu kožu:

Dvije žlice mladog sira miješajte sa žlicom meda dok smjesa ne postane kremasta. Nanesite obilno na kožu oko očiju i usana. Ostavite da djeluje oko 20 minuta. Ovu masku je najbolje skidati vatom namočenom u toplo mlijeko.

Za sve tipove:

Jednu bananu izgnječite i nanesite na lice. Ostavite da djeluje 20-30 minuta. Ovu je masku najbolje isprati čajem od kamilice. Maska se može primijeniti 1 – 2 puta tjedno.