Da je Hrvatska apsolutni turistički hit, svjedoči i velik broj poznatih osoba koji su ove godine posjetili Jadran. Donosimo vam respektabilan popis svjetskih zvijezda koje su ovo ljeto uživali u ljepotama hrvatske obale.

Osoba koja je zaokupila najviše pažnje je svakako Tom Cruise koji je, nakon mučnog razvoda od Katie Holmes, svoju dozu opuštanja odlučio pronaći u Hrvatskoj. Odmor je započeo na Hvaru gdje je, u društvu prijatelja, opušteno ispijao piće, fotografirao se sa obožavateljima te dijelio autograme. Nakon Hvara posjetio je Dubrovnik, omiljenu destinaciju mnogih poznatih osoba. Time je ispunio obećanje iz 2004. godine kada je prvi put boravio u Dubrovniku te se, oduševljen viđenim, obećao vratiti.

Čarima hrvatske obale nije odoljela ni legendarna rock pjevačica TinaTurner koja je u kolovozu doletjela u Dubrovnik te se ukrcala na Lady Marinu, jednu od sto najvećih jahti na svijetu.

Tina Turner i Tom Cruise samo su neki od zvijezda koje su ovo ljeto šetale dubrovačkim Stradunom. Ondje bio i britanski oskarovac Jeremy Irons, glumac Paul Brannigan, producent Andy Paterson redateljica Michelle Ohayon i mnogi drugi.
Uz Dubrovnik, omiljena destinacija slavnih je Hvar.

Poznati reper MC Hammer, koji se proslavio hitom U Can’t Touch This, je nakon posjeta Hvaru na svom Twitter profilu napisao sljedeće:  „Svugdje osjećam energiju. Noćni život na Hvaru je fantastičan. More je toliko plavo da ne mogu vjerovati da je stvarno. Hrvatska je predivna“.

Na Hvaru su uživali i DJ David Morales te britanski pjevač Boy George koji na održanoj press konferenciji nije krio svoje oduševljenje Hrvatskom.

Svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher je sa obitelji na Hvar doplovio u tajnosti gdje je, skrivajući se od znatiželjnih pogleda, uživao u specijalitetima lokalnih restorana. Michaelu ovo nije prvi posjet Hrvatskoj. Prije nekoliko godina ljetovao je u sigurnosti i tišini Paklenih otoka.

Mnoge je Hrvatska u tolikoj mjeri oduševila da joj se, iz godine u godinu, ponovno vraćaju. Među najpoznatijima su Roman Abramovič, ruski milijarder i predsjednik nogometnog kluba Chelsea, te Bernie Ecclestone,  suvlasnik Formule 1, koji uživaju ploveći Jadranom.

Uz jahtaše, stalni posjetitelji Hrvatske su i vlasnici kuća u Istri među kojima se ističu sin tzv. kralja pudinga Richard Oetker  i škotski lord Alexandar McEwen.

Izgleda da se dobar glas o ljepotama Hrvatske brzo širi pa tako Hrvatsku otkriva sve više slavnih osoba. S pravom bi se moglo reći da među svjetskim zvijezdama vlada prava pomama za Hrvatskom

Ukoliko želite slijediti njihove trendove, www.adriagate.com je pravo mjesto za vas.