I sljedeće sezone, točnije 12 – 15 lipnja 2014. Biograd je domaćin jednog od najvećih motorističkih događanja u Europi – 23. European H.O.G. Rally 2014.

Svi oni koji posjeduju ljubimce na dva kotača sigurno neće propustiti priliku da posjete ovaj Bikersi događaj. Cijela manifestacija traje četiri dana i dobre zabave neće nedostajati obećavaju organizatori. Osim mnoštva bendova iz hrvatske očekuje se dolazak i nekolicine brendova iz Europe, koji će zabavljati društvo H.O.G. Rally-a u Biogradu.

Ove godine Harley Davidson proslavio 110 godina proizvodnje motocikla, a ponosni vlasnici tih metalnih ljubimaca kazat će vam kako motocikl nije samo prijevozno sredstvo… to je strast, hobi, ljubav… 

Harley Davidson lovers - Adriatic road

Jadranska cesta jedna je od ljepših za vožnju potvrđuju ljubitelji Harley Davidson motora

Želimo dobrodošlicu svima koji žele posjetiti 23. European H.O.G. Rally 2014.

Hrvatske ceste, pogotovo Jadranska magistrala jedna su od najzanimljivijih ruta bikera iz cijele Europe, a ovo je još jedan događaj koji će promovirati Hrvatsku kao destinaciju i zasigurno nove goste koji će se godinama vračati na Hrvatsku obalu.

Rezervirajte svoj smještaj u Hrvatskoj odmah…

  • Kada rezervirati? Bilo da želite rezervirati smještaj u hotelskoj sobi ili u privatnom apartmanu preporučujemo da u potragu za smještajem krenete već sad. Poznavajući situaciju od 2011 godine, većina smještajnih kapaciteta se popunila kroz mjesec studeni i prosinac.
  • Koji termin? Za termin, ako želite popratiti cijelu menifestaciju, preporučujemo da pretražujete smještaj u terminu od 11.06. – 16.06. / 5 noćenja.
  • Parking? Većina hotela ima garažu ili osiguran vanjski parking. No ako se odlučite za privatni smještaj prilikom rezervacije apartmana morate voditi računa da odaberete smještaj gdje je navedeno da ima osiguran parking (u dvorištu kuće) kako bi vaš limeni ljubimac bio na sigurnom dok se vi odmarate ili roštiljate s društvom na terasi. Neki od privatnih apartmana nemaju osiguran parking.

Dodatna pitanja

Kome se obratiti u slučaju poteškoća s motorom? Ovlašteni Harley-Davidson® u Hrvatskoj nalazi se u Zagrebu, a možete ih kontaktirati na telefon +385 1 5634 922. www.harley-davidson-zagreb.hr

 Nekoliko korisnih informacija o Hrvatskoj

  • Hrvatska je 2013 postala punopravnom članicom Europske unije (link na blog)
  • službene valuta u Hrvatskoj je i dalje Hrvatska Kuna (1 Kuna = 100 Lipa). Valutu u Hrvatske Kune možete promijeniti u bankama, mjenjačnicama, poštanskim uredima i u većini turističkih agencija, hotela, kampova.
  • Biograd na Moru u nalazi se u Sjevernoj Dalmaciji, rivijeri Zadar
  • Mjesta koja se nalaze u blizini Biograda:  Sv. Filip i Jakov (2,9 km), Turanj (4,5 km), Pakoštane (5,7 km), Sv. Petar (8,9 km), Drage (9,3 km), Sukošan (15,9 km), Bibinje (19,7 km)
  • Hrvatska ima 8 Nacionalnih parkova i 11 Parkova prirode. Najpoznatiji Nacionalni park je Plitvička jezera, a nedaleko od Biograda nalazu se još 4 Nacionalna parka (Krka, Kornatsko otočje, Paklenica i Planina Velebit) i 3 Parka prirode (Telašćica, Vransko jezero i Sjeverni Velebit). Preporučujemo da obavezno posjetite bar dio prirodnih ljepota koje vam ova rivijera i Hrvatska nude.
  • Ako odlučite posjetiti Dubrovnik, na put sa sobom obavezno ponesite putovnicu jer Hrvatska granica se kod Neuma na nekoliko kilometara prekida, te je potrebno priječi Bosnu i Hercegovinu.
  • Morske orgulje u Zadru još su jedan od atrakcija koje morate posjetiti. Naime, instrument se nalazi na samoj obali a melodije se proizvode kretanjem mora. Orgulje su povezane s instalacijom „Pozdrav Suncu“ koja se sastoji od solarnih staklenih ploča preko koji se nakon zalaska sunca zadarska riva pretvara uz zvuk orgulja u svjetlosnu igru.
  • 40-ak kilometara od Biograda na moru, u povijesnom  Ninu nalazi se najpoznatijih i najpopularnijih pješčanih plaža u Hrvatskoj – Ninska Laguna

 

Pješčana plaža Nin Laguna, u blizini Biograda

NP Plitvička jezera

 Zadar – morske orgulje koje su povezane sa instalacijom nazvanom “Pozdrav Suncu”

Ponesite putovnicu sa sobom ako želite posjetiti Dubrovnik.

Više informacija o Hrvatskoj i smještaju možete pronaći na sljedećim linkovima:
–    Hrvatski turistički vodič
–    Korisne informacije
–    Vodič kroz plaže
–    Destinacije u Hrvatskoj

 

Izvor informacija:
www.harley-davidson.com
www.youtube.com/user/HOGEuropeOFFICIAL
www.slobodnadalmacija.hr
www.biogradnamoru.hr
www.zadarskilist.hr