Pandemija Covid 19 potpuno je uzdrmala svijet 2020. godine, a sektor turizma jedna je od najteže pogođenih grana gospodarstva. Pandemija je drastično preoblikovala naš način života, unatoč svim izazovima s kojima se svatko od nas morao suočiti tijekom ove teške godine, još uvijek postoje elementi našeg života koji su toliko duboko povezani s našim unutarnjim bićem da jednostavno nismo u mogućnosti lišiti ih se ako želimo sačuvati opće fizičko i psihičko zdravlje. Putovanje, slično zraku koji udišemo ili hrani koju jedemo, esencijalna je komponenta života duboko usađena u naše biće.

Putovanje uvijek mora biti moguće bez obzira na okolnosti jer je to naš krajnji izraz slobode. Turističke agencije morale su se prilagoditi kao nikada prije kako bi osigurale da se putnici širom svijeta osjećaju sigurno te kako bi mogli uživati ​​u svom zasluženom odmoru.

Privatni smještaj kao najbolji izbor za odmor u vrijeme pandemije

Turistička agencija Adriagate iz Splita izvrstan je primjer prilagodljivosti ovim izvanrednim okolnostima. Prvo i najvažnije, velik dio prometa koji Adriagate generira temelji se na ponudi privatnog smještaja svih vrsta, od apartmana, preko kuća za odmor, vila pa sve do tradicionalnih kuća na osami i svjetionika. Privatni smještaj je zapravo najbolji način da provedete odmor u vrijeme pandemije. Kuće za odmor, vile, kuće na osami ili svjetionici nude potpunu privatnost daleko od gužvi i često se nalaze na relativno izoliranim mjestima okruženi netaknutom prirodom.

Smještaj u skladu s najvišim epidemiološkim standardima i propisima 

Zdravlje i sigurnost su na prvom mjestu

Sigurnost i očuvanje zdravlja primarna je briga većine gostiju,  povoljna lokacija i vrsta smještaja ne mogu u potpunosti jamčiti da se provode najviši sigurnosni i higijenski standardi. Potonje je upravo ono u čemu se Adriagate najviše istaknuo. Odmah nakon izbijanja virusa, agencija je kontaktirala sve domaćine kako bi se što efikasnije suočili sa novom krizom i definirali pravila stavljajući snažan naglasak na čistoću i higijenu.

Čistoća i higijena kao glavni prioriteti

Glavna mjera koja je uvedena odnosi se na opću čistoću stana. Domaćini moraju koristiti rukavice i odobrena sredstva za dezinfekciju kako bi temeljito dezinficirali smještaj. Nadalje, posteljina, ručnici i druge vrste rublja peru se na 90 Celzijevih stupnjeva u skladu s pravilima i propisima.

Sve smještajne jedinice moraju sadržavati komplet za prvu pomoć opremljen toplomjerom. Gostima u smještaju dostupni su dezinficijensi i maske za lice. Prilikom dočeka gosta i razgovora s njim,  domaćin i gost trebali bi koristiti maske za lice i odžavati potreban razmak u skladu s epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi. Adriagate je naložio domaćinima da kontinuirano slijede sve sigurnosne protokole osiguravajući ispunjavanje najviših sigurnosnih standarda.

Partner od povjerenja 

Rezervacija smještaja putem Adriagatea jamči da je odabrana jedinica u skladu s najvišim epidemiološkim standardima i propisima osiguravajući vam bezbrižan odmor na odredištu po vašem izboru.

Imajte na umu da ne biste trebali prestati živjeti, pandemiju ne treba shvatiti olako, postoje ograničenja koja su na snazi, ali još uvijek postoji način da povratite svoju slobodu, putujete i oslobodite se stalne navale negativnih informacije stoga učinite presudni prvi korak i provedite godišnji odmor u Hrvatskoj s Adriagateom.

 

 

Rezervirajte svoj smještaj