Jedna od najljepših žena svijeta, glumica,Oskarovka, majka šestoro djece i humanitarka velikoga srca Angelina Jolie posjetila je Hrvatsku. Iz Pariza, gdje su ona i Brad Pitt noć prije prisustvovali francuskoj premijeri Angelininog redateljskog i scenarističkog prvijenca “U zemlji krvi i meda”, na zagrebački aerodrom Pleso sletjela je privatnim zrakoplovom. Brad Pitt nije doputovao s njom. Angelina je po drugi put u Hrvatskoj.

Hrvatska ju je očarala još prošlo ljeto kada je posjetila Nacionalni park otočje Brijuni. Angelina je rekla da su Brijuni rajsko otočke koje će svakako preporučiti svim prijateljima, te da će se definitivno vratiti u Hrvatsku radi svoje djece koja su najviše uživala u prirodi i moru.

Brad Pitt nije pratio Angelinu u Hrvatskoj, ali Angelina je izjavila kako Brad na internetu pretražuje te da je jako zainteresiran za kupnju nekretnine u Hrvatskoj. Gradila Angelina kuću u Hrvatskoj ili ne, ovo je zasigurno velika promocija za Hrvatsku.

This is Angelina’s second visit to Croatia. She was enchanted by Croatia last summer when she visited the National park Brijuni Osim Angeline u ljeto 2011 Hrvatsku su posjetili i druge slavne osobe: princ Harry, Beyonce, Penelope Cruz, Ashley Judd, Matt Dillon, Placido Domingo, Montserrat Caballe, Sebastian Vettel, Anthony Bourdain, Valentino…