Mnogi od nas doživljavaju idealan odmor prepun sunca, mora, ljetnih festivala i turistički popularnih destinacija. Ali što ako vam kažemo da postoji jedan dio Hrvatske koji niste još doživjeli, a ispunjen je mirom, zelenilom i prirodom?

Ruralni turizam omogućava vam da doživite Hrvatsku na jedinstven način daleko od gužvi i strke – usporite i uživajte u čarima agroturizma u Hrvatskoj. Doživite ljepote hrvatskog sela, netaknutu prirodu, gostoljubivost radišnih domaćina te okuse domaće hrane i domaćih vina. Budite se uz cvrkute ptica, udišite svjež zrak i iznova se podsjetite zašto je ruralni turizam upravo ono što trebate!

Donosimo vam Top 4 Ruralne kuće u Hrvatskoj koje definitivno trebate posjetiti!

1. Apartmani Mariano, Lašići (Istra) 

Apartmani Mariano

Ako želite uživati u miru i tišini Zelene Istre, posjetite Apartmane Mariano smještene u malom mjestu Lašići. U kući se nalaze 3 udobna apartmana koja mogu primiti sveukupno 17 ljudi. Ljubazni domaćini svakog gosta dočekat će vas sa domaćim vinom, pršutom i sirom, koje domaćini sami pripravljaju. U ponudi kuće Mariano nalazi se i vanjski bazen koji je idealan za osvježenje od ljetnih vrućina te vinoteka.

Ukoliko u objektu boravite u jesenskim mjesecima možete uživati u šetnji šumom uz berbu gljiva i u berbi domaćeg grožđa s domaćinima. Svim ljubiteljima aktivnog odmora savjetujemo vožnju biciklističkom stazom Parencana koja je udaljena 200 metara od same smještajne jedinice, a vozeći se njom možete upoznati sve ljepote središnje Istre. Obitelji s malom djecom mogu rezervirati vlakić te uz turističkog vodiča upoznati kulturne i povijesne znamenitosti, posjetiti zoološki vrt i dječje igralište. Za ljubitelje tradicionalnih delicija i vina omogućen je i posjet brojnim vinarijama, degustacije domaćeg kruha, maslinovog ulja, meda i rakije te tako možete upoznati Istru uz jedinstven gastro doživljaj.

2. Sobe Marijana, Čaporice

Sobe Marijana

U malom mjestu Čaporice nedaleko Trilja, 25km od Splita, smješten je Agroturizam Sobe Marijana. Uređen u ruralnom stilu koji odiše Dalmatinskom Zagorom, Sobe Marijana idealan su smještaj za sve one koji odmor žele provesti u miru i tišini. Svaka od 7 soba opremljena je klimom, televizijom i kupaonicom, a gosti imaju dostupan i stolni tenis.

Osim samog smještaja, u objektu se nalazi i prekrasno uređen restoran u ruralnom štihu gdje možete isprobati tradicionalna jela i opustiti se uz čašu domaćeg vina. Ukoliko se odlučite posjetiti ovaj objekt u rujnu, imat ćete mogućnost sudjelovati u u branju grožđa u vlasnikovom vinogradu i pravljenju vina.

3. Kuća Marija, Orašac

Kuća Marija

Kuća Marija smještena je 16km od gradske jezgre grada Dubrovnika. Predstavlja idealno mjesto za odmor od užurbane svakodnevnice za 9 ljudi. Boraveći u objektu, imate mogućnost isprobati domaće likere, extra djevičansko maslinovo ulje iz vlasnikovog maslinika, domaći sir te bijelo i crno vino iz vinograda. Gosti se za vrijeme ljetnih vrućina mogu osvježiti u vanjskom bazenu, a za one koji vole paziti na svoju formu i tijekom odmora, dostupne su sprave za vježbanje.

Kako bi Vaš boravak bio što posebniji, domaćini organiziraju izlete u pećinu Vjetrenica, koja je udaljena 40 km od apartmana ili u Popovo polje, te cjelodnevni izlet na obližnje otoke brodom uz degustaciju ribe. Ako želite uživati u pravom ugođaju agro turizma možete sudjelovati i u radovima u maslinarstvu, noćnom ribarenju ili u pripremi domaćih jela uz domaćina.

4. Apartman Srblin, Sv. Petar u Šumi

Apartmani Srblin

Ukoliko želite pobjeći od svakodnevnice i ljetne praznike želite provesti daleko od gužve i gradske vreve uputite se na farmu Apartmana Srblin. Ljubazni domaćini će Vas srdačno dočekati i ugostiti u svom domu. Boraveći u ovom objektu, vi i vaša obitelj možete naučiti kako živjeti u prirodi. Svojoj djeci možete pokazati kako rastu koke i golubovi, kako se uređuje vrt, sade razni plodovi i beru masline.

Ukoliko se odlučite za odmor na ovom gospodarstvu boravit ćete u dvosobnom apartmanu koji je uređen u starinskom stilu. U Apartmanu Srblin Vaš odmor će biti ispunjen: možete razgledavati okolicu, iznajmiti konja ili kočiju i upoznati ljepotu ovog kraja Istre (berba šparoga u šumi).

Doživite Hrvatsku izvan utabanih staza! Pobjegnite od gužvi i stresa te provedite opuštajući odmor u mirnom i zelenom ambijentu Istre i Dalmacije – budite sigurni da će vas ruralni odmor u Hrvatskoj oduševiti.

Pogledajte detaljnu ponudu ruralnih kuća na našoj web stranici!