Ako želite iskusiti nešto drukčiji odmor od samog sunca i mora, s malo više avanture, onda je ova tura pravi izbor za vas. Ljubitelji putovanja uživat će u istraživanju obale, prirode, spomenika, kulture i umjetnosti.

Središnja baza ove ture smještena je na malom otoku pod imenom Lopudu koji je 1 sat vožnje trajektom udaljen od Dubrovnika, a spada pod Elafitsko otočje. Na otoku postoji nekoliko hotela, restorana, kafića i čak dvije pješčane plaže od koji je jedna od najpoznatijih hrvatskih pješčanih plaža – plaža Šunj.

A ono što će vas zasigurno iznenaditi je život bez automobila. Vrijedi iskusiti kakav je život bez prisustva tog neophodnog prijevoznog sredstva na 4 kotača, zar ne?!

Tura traje 7 dana, a sadrži se od svakodnevnih aktivnosti kao što su oko 2-3 sata laganog kayaking-a morem. Aktivnosti nisu previše naporne tako da odgovaraju populaciji od 14 godina, pa sve do kasnih šezdesetih pri čemu nije potrebno predznanje u kayakiranje morem ili drugim sportskim aktivnostima.

Smještaj je organiziran kod domaćina (privatni smještaj) koji nije udaljen više od 300 metara od prve pješčane plaže, a opremljenost smještaja je 3 zvjezdice što predstavlja opći standard pri iznajmljivanju privatnog smještaja u Hrvatskoj. Ako želite, moguće je rezervirati hotel s 3-4 zvjezdice ili apartman višeg standarda.

U svojoj avanturi posjetit ćete povijesni grad Dubrovnik i vidjeti mnoštvo otoka oko ovog Jadranskog bisera: Lopud, Koločep, Šipan i Elafitsko otočje (13 zelenih otoka). A biti će prilike za izlet u vrijeme slobodnog dana za posjet Nacionalnom Parku otoka Mljeta ili za rafting i canoeing na Hercegovačkim rijekama.

Pogledajte kratki itinerar ispod:
Dan 1 – Sub: Dolazak u Dubrovnik i transfer na otok Lopud
Dan 2 – Ned: Kajakarenje s Lopuda na Šipan, bicikliranje na Šipanu
Dan 3 – Pon: Kajakarenje i ronjenje otok Lopud
Dan 4 – Uto: Kajakarenje, plivanje, ronjenje, šetnja otok Koločep
Dan 5 – Sri: Slobodan dan za izlet u Dubrovnik
Dan 6 – Čet: Kajakarenje Sv. Andrija
Dan 7 – Pet: Kajakarenje Trsteno
Dan 8 – Sub: Odlazak

CIJENA & DOSTUPNOST

Želimo Vam lijepu i ugodnu avanturu s turama Adriagate.com!