Užurban način života u gradovima postao je sve stresniji, a nove tehnologije i Internet onemogućavaju da se poslovni i privatni život odvoje i u doba kada je radno vrijeme odavno završilo.

Upravo iz takvih razloga sve se više traži bijeg iz urbanih sredina, pa čak i u vrijeme koje je rezervirano za ljetni odmor. Ljudima je potreban bijeg od svega što poznaju, kao i načina na koji žive.

Hrvatska je zemlja koja živi u skladu s prirodom i na njenoj obali još se mogu pronaći mjesta koji odišu tradicionalnim načinom života, maksimalno poštujući majku Prirodu.

Tako u skrivenim i pomalo tajanstvenim uvalama, ponajprije na otocima Srednje i Sjeverne Dalmacije, možete pronaći kutak daleko od svega što poznajete. Male i skromne kućice koje ne primaju vodu iz vodovoda i nemaju dovod struje, osim preko malih vjetrenjača ili solarnih ćelija, plaža nedaleko ili odmah uz kuću, a prvi susjed i supermarket kilometrima udaljeni.

Daa, to je odmor bez televizije i wifi-a! Jedinstvena prilika da se zbližite sa svojom obitelj igrajući društvene igre ili pričajući do kasno u noć. To je upravo ono što i vama treba, odmor u punom smislu riječi!

Mnoge kuće odabir su zaljubljenih, pa smo tako zabilježili i nekoliko beznadnih romantičara koji su se upravo u ovim kućama jedno drugome obvezali na vječnu ljubav. Svoju su priču podijelili s nama i ovim im putem od srca cijela naša Adriagate.com obitelj zahvaljuje na tome.

Kako bi vam što vjerodostojnije ispričali priču o kućama na osami naša vrijedna ekipa iz Adriagate.com vam je pripremila i video koji obavezno pogledajte!