Trenutno pregledavate PREUZMITE R kao Rječnik za iznajmljivače

PREUZMITE R kao Rječnik za iznajmljivače

Zimmer frei

Znate li što znači Zimmer frei? Naravno, tko to ne zna… Znate komunicirati i na engleskom jeziku, zar ne? Starija generacija sporazumijeva se i na češkom jer su goste iz Češke imali još od 70ih godina. No, sigurno ste se susretali i s nekim pojmovima koje vam spominju gosti ili ste ih pročitali u kontekstu turizma, a nisu vam poznati.

Budite ukorak s trendovima i lakše upravljajte svojim objektom

Premda se naši stariji bez problema sporazumijevaju s gostima i nogama i rukama, donosimo vam popis nekih pojmova koji se često spominju, bilo od gostiju, drugih iznajmljivača, portala ili agencija.

Na ovaj način lakše ćete pratiti promjene u turizmu, komunicirati s gostima i voditi poslovanje.

Rječnik pojmova iz turizma

A

A/C ili Air Condition

ili klima uređaj. Gosti ga često ne znaju koristiti pa je preporuka objasniti ima kako radi uređaj. Nemojte ga dodatno naplaćivati – uračunajte korištenje klima uređaja u osnovnu cijenu.

Akontacija

ili dio uplate. Za rezervaciju usluge smještaja gost je agenciji dužan uplatiti akontaciju ovisno o odabranom modelu plaćanja, a ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 30 dana prije početka korištenja usluge osim ako u uvjetima nije drugačije navedeno. Akontacija znači i rezervacija određenog perioda u određenom objektu za gosta koji je istu i platio.

Amenities

ili sadržaji. Bitna stavka pri odabiru smještaja, a odnosi se na sadržaje koje nudi vaš objekt (toster, aparat za kavu, klima uređaj, dječja sjedalica,…). Kako biste se izdvojili iz konkurencije, razmislite o tome što bi vaši gosti htjeli imati u vašem objektu i to im ponudite kao dodatni sadržaj (pritom regulirajući i cijenu). Dodatna ponuda može biti bazen, dječje igralište, igralište za košarku, društvene igre, jacuzzi, sauna, teretana,…

B

Bleisure

ili poslovni put s odmorom. Tip putovanja specifičan za poslovnjake, a uključuje poslovno putovanje u destinaciju sa zadržavanjem u istoj zbog obilaska destinacije i njenih znamenitosti.

Buking /booking – rezervacija

Rezervacija smještaja koju je gost napravio.

Što je s ostalim pojmovima?

Pripremili smo čitavu abecedu pojmova koju možete preuzeti u pdf formatu.

Preuzmite Rječnik za iznajmljivačePDF dokument

Uživajte!

Želite saznati više o suradnji s Adriagate?

Više informacija o suradnji Adriagate i privatnih iznajmljivača možete saznati na internet stranici SURADNJA IZNAJMLJIVAČI » ili putem kontakta na telefon 021/271-870 ili email info@adriagate.com. Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja!

Odgovori