Bibinje

Lokacija: Zelena Istra
BibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinjeBibinje

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Bibinje

Bibinje je majhno mesto, ki se nahaja na severu Dalmacije, v neposredni bližini enega od najbolj priljubljenih in znanih središč na Jadranu - Zadra. Ime tega mesta se omenja že v sredini 11. stoletja (Bibano, natančneje Bibanum). Prebivalstvo se je ukvarjalo s kmetijstvom, živinorejo in ribištvom. Od začetka 20. stoletja pa se domačini ukvarjajo predvsem s turizmom. Ta mali kraj je bogat z zgodovinskimi spomeniki, ki pričajo o njeni preteklosti, res pa je, da ne obstaja veliko pisnih dokumentov o nastanku tega mesta. Obiščete lahko cerkev Vseh svetih (cerkev se nahaja ob vznožju hriba Sasavca, zgrajena leta 1995), cerkev rojstva Janeza Krstnika (zgrajena v začetku 16. stoletja, v celoti obnovljena leta 1995), cerkev sv. Roka (blagovna znamka in osrednji del mesta, zgrajena v 16. stoletju in se nahaja na južnem koncu polotoka), cerkev Marije Blažene Device Marije (zgrajena leta 1985), cerkev mučenika sv. Janeza Krstnika (romantično cerkev so zgradili v 12. stoletju benediktinci iz Rogovske opatije -  Biograda), etnografski muzej, pa tudi mnogo drugih zgodovinskih spomenikov.
Ena največjih hrvaških marin se nahaja v Bibinjah - Marina Dalmacija. Marina je dostopna tako z morja kot kopnega in vsebuje 1200 privezov v morju, kot tudi 500 privezov na kopnem. Opremljena je  v skladu z mednarodnimi standardi in omogoča dostop ladje (dolžina ladje do 55m).
Med bivanjem v tem mestu ne pozabite obiskati številne hrvaške naravne lepote. V okolici se nahajajo nacionalni parki (Krka, Paklenica in Plitvička jezera) ter 2 naravna parka (Vransko jezero, Telašćica). Čez celo poletje so tu organizirana različne prireditve in festivali. Nekateri od teh praznovanj so: praznik folklore in navad mesta Bibinje, Zadra ter okoliških krajev (poteka ob koncu julija ali v začetku avgusta), Raspivano Bibinje - pevski folklorno- dalmatinski zbori (kulturna prireditev z najdaljšo tradicijo, poteka pa v začetku avgusta), Biblinjski praznik svetega Roka (15. avgusta hrvaško zastavo postavijo v plitvo vodo zaliva Jaz in točno ob polnoči se poje nacionalna himna,  nato pa se začne velik ognjemet), praznik "Pozdrav poletju" (tu lahko uživate v vinu, ribah, pireju, kroštulah ter domači glasbi). Ljubitelji športnih in aktivnih počitnic lahko uživate v potapljanju, kolesarjenju, teku, nogometu, košarki, tenisu, odbojki, plavanju, jadranju in v številnih drugih dejavnostih. Če želite poskusiti specialitete tega območja, obiščite gostilno "U Ribara".

Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Bibinje

Sijajno
4.3
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.5
Varnost
4.7
Plaže
4.1
Turistična ponudba
3.9
Gostoljubni prebivalci
4.5

 • Zelo dober 3.2
  Eva
  Obitelj Slovenia
  10. 08. 2016
  ugodno
  lastnik prijazen ustrežljiv, blizina Zadra prelepo mesto, lep apartma,
  daleč do plaže v opisu je pisalo 850m, do plaže je vsaj 1.200 metrov, wifi je delal samo v kotu pri vratih,..
1/36
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Bibinje priporočilo namestitve

* cena za junij 2021 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

Apartman - Bibinje Apartmaj Milan Od 110 €
 • Bibinje,
 • Osebe: 4-9
 • Ocena gostov: 4,6
 • Bibinje,
 • Osebe: 2-3
 • Ocena gostov: 4,4
Apartman - Bibinje Apartmaji Mira Od 62 €
 • Bibinje,
 • Osebe: 4-5
Apartman - Bibinje Apartmaji Ivan Od 58 €
 • Bibinje,
 • Osebe: 4-5
 • Ocena gostov: 4,1

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020