Világítótorony Struga

 
Skrivena Luka - Lastovo - Lastovo sziget  
From 5888,89-9333,33 Ft -tól személyenként
Ár fő/nap: 4711.11 Ft
 • Felnőttek(18+)
 • Gyerekek(12-18)
 • Gyerekek (3-11)
 • Kisbabák(0-2)
OK
Add hozzá a választásomhoz
 • Share
Fizetési feltételek

Válassza ki a fizetési módot és az adott szállásra vonatkozó fizetési ütemezést.

   Robinson házak
   Megtekintés térképen Megtekintés térképen

   Magyar:
   Lastovo sziget déli részének közepén, a Skrivena Luka (Rejtett öböl) bejáratánál helyezkedik a Struga fok, ahol  1839-ben épült az azonos elnevezésű, 15 személyt befogadó világítótorony.

   Adatok az objektumról:
   Lastovo gyéren lakott sziget, Splittől és Dubrovniktól 55 tengeri mérföld távolságra, szigetvilága pedig több mint 40 szigetet, szigetecskét és sziklát számlál. A parttól való távolsága miatt magányosnak hat, úgy tűnik, mintha elmerülne az ég és a nyílt tenger kékségében. A világítótorony 70 méter tengerszint feletti magasságon, egy meredek sziklafalnak csaknem a szélén helyezkedik el, ahonnan kivételesen szép kilátás nyílik a nyílt tengerre. A kilátóhelyek gyönyörűek, a világítótorony északi oldalán levő fenyőerdőn keresztül egyszerűen lehet eljutni a tengerhez: mindez nagyon attraktívvá teszi ezt a turisztikai úticélt.

   Struga érdekességének számít a Kvinta toronyőr-család, amelynek már a harmadik nemzedéke él a világítótoronyban. Valamikor a toronyőr és családja csak a világítótoronyról gondoskodott, ma pedig az ott nyaraló vendégekről is.

   Jure Kvinta, a családfő, gondoskodik arról, hogy a vendégek, akiknek nincs autójuk, Strugára jussanak és szükség szerint ellátja őket friss hallal, Kvinta Nada asszony pedig  ezt halat a vendégek kérésére készíti el  vacsorára. Természetesen, ha kedve támad szerencsét próbálni és  halászni,akkor Kvinta Jure szívesen elviszi magával a jelentkezőket is.

   Ha viszont strugai tartózkodása közben meg szeretné ismerni az egész Lastovo szigetét, több kilométeres túrákat ajánlunk. A rendezett utacskákon eljuthat Lastovo helységhez, amely jellegzetes építészetéről ismert (különösen kéményeiről), vagy esetleg a gyönyörűszép Zaklopatica öbölhöz, amelyet a déli részén levő híd köti össze Lastovot Prežba szigettel.

   Strandok:
   A világítótoronyhoz tartozó betonozott strand a torony mögött elterülő fenyőliget peremén van. Ott ugyan  mélyebb a tenger, de fürödhet a gyönyörű szép, természet adta sziklás strandokon is, amelyek a számos rejtett öböl valamelyikében vannak, és ahol viszonylag sekély a tenger vize. A strandok gyermekek fürdésére is alkalmasak.

   Tenger mélysége:
   A déli oldal festői sziklafalainak mély rejtekeiben sok hal- és rákfajta példányai élnek.

   Érdekességek:
   A szigethez fűződő legendák közül a leghíresebb, ami az itteni lakosok szerint igaz  az egy  rekord nagyságú rák fogásáról szól. A hatalmas rák súlya valamivel kevesebb volt mint tizennyolc kilogramm. Hálóval fogták ki, a tizenkilencedik század végén, majd elküldték a bécsi császári udvarba, Ferenc Józsefnek. A császár a lastovoi halászoknak úgy viszonozta az ajándékot, hogy egy nagy láda kávét és cukrot küldött nekik. A huszadik század ötvenes éveiben bizonyos korallvadászok ugyanerről a sziklafalról egy különleges készülékkel, egy 45 kilogrammot nyomó korallt húztak ki. A meglévő nyilvántartások szerint ez a mai napig a legnagyobb koralltörzs, amelyet az Adriai- tengerből emeltek ki.


   Több  Bezár 
   Ár (-tól): 5888,89 Ft

   Ár (-tól): 4711,11 Ft

   Ár (-tól): 6814,67 Ft

   Ár (-tól): 8444,44 Ft

   Jó tudni

   További információ és szolgáltatás
   • Ház érintetlen természetben
   • Vízellátás: víztároló
   • Élelmiszer-ellátás: A sziget helyiségei közötti jó közlekedési összeköttetés miatt a települések közötti  jó  az áruellátás. Lastovo helység 5 km, Ubli kikötő pedig 15 km távolságra van. Ha a vendégeknek nincs saját autójuk, összeállíthatják  a szükséges élelmiszerek listáját, aminek alapján  a toronyőr is segíthet a bevásárlásban, amikor a rendszeres bevásárlást végzi. A szigeten van néhány étterem, de ha ízletes halvacsorát szeretne, akkor forduljon a Kvinta családhoz.
   Check in
   • Check-in: 13:00
   Check out
   • Check-out: 09:30
   Adatok a szállásadóról
   • Világítótorony őr: Van világítótorony őr
   Az épület megközelíthetősége
   • Megközelíthetőség autóval: jó
   • Autóval vagy hajóval megközelíthető: Megközelíthető autóval
   Transzfer
   • Transzfer: Lastovo szigetre  Splitből komphajóval vagy katamaránnal, egy különleges formájú és gyorsabb komphajóval utazhat. A hajók Ubli kikötőbe érkeznek, amely körülbelül húsz kilométer távolságra van a vilagítótoronytól. Az út időtartama komphajóval körülbelül 4 óra 45 perc, katamaránnal  egy órával rövidebb. A világítótoronyhoz olyan úton lehet eljutni, amely nem aszfaltozott. Ha nem saját személygépkocsival érkezik, akkor a  transzfert a toronyőrrel lehet megbeszélni, bizonyos térítés ellenében.
   Megjegyzés
   • Megjegyzés: Lastovo szigeten nicsen bankjegykiadó automata, ezért azt tanácsoljuk, hogy a világítótoronyra való transzfer előtt vendégeink vegyenek fel elegendő készpénzt Spitben vagy Korcsulán.
   Bankártyás fizetés lehetséges
   Visa
   Mastercard
   Maestro

   Vendég vélemények

   Tökéletes
   4.6
   Vendégek véleményei, értékelések
   Ár-érték arány
   4.35
   Elhelyezkedés
   4.87
   Kényelem
   4.12
   Tisztaság
   4.87
   Tulajdonos/ Személyzet
   4.67

   • Mesés 4.4
    Andrea
    Pár Hungary
    Apartman S0001-A4 2016. 09. 24.
    Gyönyörű táj,nyugalom.
    Kicsit nehézkes a megközelítés,az éjszakai komp érkezés miatt,illetve mikor hazautaztunk megint csak hajnalban kellett indulni a komp miatt, ez egy egy napot elvesz a nyaralásból.
   1/19

   Elhelyezkedés

   • Városközpont: 10000 m
   • Légvonalbeli távolság a tengertől: 20 m
   • Üzlet: 10000 m
   • Legközelebbi repülőtér: Split
   • Komp kikötő: 15000 m
   • A legközelebbi komp kikötő: Ubli

   Members of
   Croatian National Tourist Board
   Association of Croatian travel agencies
   Simply the best
   Travelife - Sustainability in tourism
   A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!
   Köszönjük! Nem pontos e-mail cim!