Od začiatku pandémie COVID 19 sa náš život zmenil v mnohých ohľadoch a „nový normál“ priniesol do našich životov veľa noviniek a niekoľko nových pravidiel, ktoré sme museli zaviesť, aby sme chránili svojich blízkych a ostatných okolo nás. Život musí ísť ďalej a s novými pravidlami vrátane cestovania, ktoré sa teraz deje v oveľa bezpečnejších podmienkach.

Držíme sa všetkých odporúčaní
Je dôležité mať na pamäti, že dodržiavanie odporúčaní odborníkov je to najmenšie, čo môžeme urobiť pre čo najľahšie prekonanie tejto pandémie, ktorá, dúfame, čoskoro skončí a stane sa minulosťou.
Chorvátsko v súčasnosti nemá žiadne obmedzenia vstupu cestujúcich z Európskej únie a hranice sú úplne otvorené. Každý kraj má však konkrétne odporúčania a obmedzenia na zníženie možnosti prenosu vírusu. Preto je dôležité, aby ste boli pred odchodom do Chorvátska informovaní o všetkých obmedzeniach na webových stránkach www.koronavirus.hr/enili  na webovej stránke Chorvátskeho národného turistického združenia  www.entercroatia.mup.hr/   a www.mup.hr  Pri návrate do svojej krajiny tiež je dobre skontrolovať tieto obmedzenia.

V súčasnosti je v Chorvátsku v interiéroch povinné používanie ochranných masiek, dezinfekcia rúk a udržiavanie vzdialenosti najmenej dvoch metrov. Každé stravovacie a ubytovacie zariadenie, ako aj obchody majú pri vchode dezinfekčné prostriedky, sú zdôraznené pravidlá správania a maximálny počet osôb, ktoré môžu v danom priestore súčasne zostať.
Masky nie sú potrebné vonku, musíte ich však nosiť v hromadnej doprave a taxíkoch, ako aj na verejných a kultúrnych podujatiach. Éra pandémie nám viac ako kedykoľvek predtým ukázala všetok význam a krásu prírody, najmä tých odľahlých miest, kde sa môžeme cítiť bezpečne ďaleko od mestského zhonu, a v Chorvátsku je takýchto krásnych miest mnoho.

Až 93% hostí uviedlo, že sa na dovolenke cítilo bezpečne

V septembri sme medzi našimi hosťami uskutočnili prieskum o ich spokojnosti s dovolenkou v Chorvátsku. Z takmer 800 respondentov, 86% plánuje dovolenku v Chorvátsku v roku 2021. Až 75% respondentov, ktorí nemohli toto leto prísť do Chorvátska, uvádza ak dôvod COVID-19 a jeho vplyv na cestovanie, zdravotné riziká alebo obmedzenia. Z opýtaných hostí, ktorí boli toto leto v Chorvátsku, sa väčšina z nich zdržiavala na menších miestach 56%, nasledovala dedina 25% a potom väčšie mesto  11%.

Dôležitým faktom je, že až 93% respondentov sa napriek vplyvu COVID-19 v Chorvátsku cítilo bezpečne a 90% z nich vyjadrilo spokojnosť s dovolenkou v Chorvátsku.

Bezpečnosť je na prvom mieste

Naši prenajímatelia sa maximálne starajú o to, aby ubytovacie jednotky boli dokonale čisté a aby boli dodržané všetky predpísané pravidlá a odporúčania. Pravidelne ich informujeme o všetkých novinkách a kontrolujeme, či dodržiavajú pokyny o dezinfekcii a údržbe ubytovacích zariadení.

V čase pandémie sú domy na samote obzvlášť atraktívne, a to tak vo vnútrozemí, ako aj pri mori.


Agentúra Adriagate má vo svojej ponuke veľa takýchto krásnych domov a vy si v nich môžete úplne oddýchnuť v pokoji, pohode a bezpečí. Chorvátske majáky sú tiež ideálnym zariadením na únik pred vírusom. Obklopený iba morom sa budete cítiť úplne uvoľnene a bezpečne.
Pre viac informácií neváhajte kontaktovať náš zákaznícky servis, ktorý vám poskytne návrhy na ideálnu dovolenku s úplnou bezpečnosťou.

Dúfame, že sa čoskoro vrátime k životu bez obmedzení, že cestovanie bude čoskoro zbavené všetkých obmedzení a pravidiel a že zabudneme na dnešné podmienky a premenujeme ich na staré nenormálne.

Rezervujte si dovolenku v roku 2021