Mnohí rodičia sa cestovania a dovoleniek s deťmi trochu boja, no naozaj by to nemal byť stres, ale radosť a oddych pre dieťa aj pre vás. Samozrejme, cestovanie s deťmi si vyžaduje úplne nový rytmus, záujmy a návyky. No zároveň vznikajú nové zvyky, ktoré sa vám určite budú páčiť a spomienky, ktoré bude mať vaše dieťa, sú neoceniteľné.

Komfortná zóna je nudná

Pred každým výletom s deťmi je potrebné urobiť si malý prieskum, pozrieť si pár dôležitých informácií o destinácii, ubytovaní. Sú v rámci ubytovania zariadenia. Ktoré by mohli deti zabaviť, ako aj blízkosť lekární, supermarketov, vhodné prostredie pre kočíky a podobne. Deti, a najmä tie mladšie, sú zvyknuté na veľmi rýchle zmeny aktivít a záujmov, takže kúpanie a potápanie na pláži pre nich nemusí byť zaujímavé počas celej dovolenky.

Preto by bolo dobré zaradiť do plánu návštevy miest. Ktoré budú pre deti, ale aj pre vás vrcholom výletu. Ale všetko, čo vás na dovolenke s deťmi v Chorvátsku môže zaujímať.Mmá pre vás Adriagate pripravené! Preto vám prinášame zoznam tých najlepších zábavných parkov pre deti, do ktorých budete chcieť ísť a dopriať svojej rodine nezabudnuteľné chvíle.

Zábavné parky Dalmácia

  • Aquapark Solaris – dovolenka pre celú rodinu

Keď vaše ratolesti omrzia prechádzky úzkymi uličkami, prechádzky po pamiatkach a kúpanie v tyrkysovom mori, rozhodne využite jeden deň na návštevu aquaparku Solaris pri Šibeniku. Početné tobogany, vodopády a bazény sú súčasťou tohto skvelého zábavného parku.

Nájdete tu atrakcie a zábavu šitú na mieru najmenším, ale aj starším a odvážnejším. Samozrejme, môžete si oddýchnuť a relaxovať, pretože všetci hostia. Malí aj veľkí, sú po celý čas pod dohľadom záchranára. S hrsťou adrenalínovej zábavy sú tu reštaurácie, kaviarne a malé cukrárne, kde nájdete zmrzlinu a občerstvenie.

  • Fun park Biograd – zábavný svet šitý na mieru veľkým aj malým

Kúsok severne od Solarisu sa nachádza ďalší dalmatínsky zábavný parkFun Park Biograd. Zvláštnosťou tohto parku je jeho rozdelenie do troch tematických celkov: Vesmír, Pirátske mesto a Divoký západ.

Okrem toho ponúkajú niečo pre najodvážnejších (rodičov a deti), horské dráhy, ruské koleso a točiacu sa dráhu, ale aj pre tých, ktorí hľadajú pauzu od adrenalína: je tu herňa Games Hall i Dark Ride. A to všetko sprevádza veľké množstvo animátorov, kúzelníci, žongléri a cirkusanti, ktorí upútajú pozornosť a predstavivosť detí. Zatiaľ čo vy sa budete pozerať na početné ponuky stravovania tohto jedinečného parku.

 Zábavné parky Istria

  • Aquapark Istralandia – najrozmanitejšia ponuka adrenalínu a zábavy

Úniková diera, Crazy Hills, hydromasážny bazén, rodinný rafting, sprejová aréna, minisurfovanie, čierna kamikaza, lietajúce člny, voľný pád, top Gun, to sú len niektoré z atrakcií najväčšieho istrijského aquaparku Istralandia. Tento vodný park sa nachádza na neuveriteľných 81 000 metroch štvorcových. Nachádza sa neďaleko Novigradu a len 5 km od pobrežia. Ak hľadáte ubytovanie v okolí, vaša dovolenka bude naplnená a zaujímavá.

Dinopark Funtana – učenie zábavou

Ak chcete, aby sa deti okrem zábavy a adrenalínu aj niečo naučili, potom je Dinopark Funtana ideálnym miestom pre vašu rodinu. Dinopark sa nachádza v krásnej lesnatej prírode a okrem adrenalínových jázd sú tu aj pojazdné dinosaury. Aréna s 1000 miestami na rôzne programy a výskumné workshopy. Veľkou výhodou je blízkosť Poreču.

• Aquapark Aquacolors – najväčší vodný park v Chorvátsku

Okrem Dinoparku sa pri Poreči nachádza ešte jeden aquapark – Aquapark Aquacolors. Je to najväčší vodný park v Chorvátsku a zároveň pojme 3 000 až 5 000 návštevníkov! K dispozícii je 12 obrovských toboganov, bazén s umelými vlnami, najdlhšia lenivá rieka v Európe, hŕstka animácií pre deti aj dospelých, stravovacie zariadenia a služby.

• Papago Park – zažite spolužitie s prírodou

Poreč je skutočným malým rajom pre rodiny s deťmi, pretože park Papago sa nachádza neďaleko. V tomto parku je viac ako 200 vtákov z celého sveta, od bažantov, pávov, husí až po exotické pestrofarebné papagáje. Prechádzka prírodou vedie okolo vtáčích prístreškov, vzdelávacieho centra a miesta oddychu, kaviarní. Je tiež dôležité spomenúť, že Papago Park dodržuje pravidlá Medzinárodného dohovoru CITES o ochrane ohrozených druhov.

Denná dávka adrenalínu

Chorvátsko je tým pravým miestom pre dobrodruhov a ľudí závislých od adrenalínu. Preto ponúka množstvo adrenalínových parkov na pobreží i vo vnútrozemí, čo je ideálna príležitosť vidieť, preskúmať, vyskúšať zip-line, umelé skaly, polygóny, kajaky a kanoe, paintball, lukostreľbu alebo riadenie štvorkoliek a bugín.

Okrem toho získate možnosť zoznámiť sa s mnohými domácimi a voľne žijúcimi druhmi zvierat. Ako sme vám sľúbili na začiatku nášho malého sprievodcu – hoci rozlohou je Chorvátsko malé, ale ponúka miesta, ktoré splní priania a záujmy každého, a Adriagate je tu, aby vám pomohol naplánovať vašu dovolenku!