A szélmalmok elleni hónapokig tartó harc, a bizonytalanság és a járványügyi korlátozások. Miatt az emberek vágytak a pihenésre és a szórakozásra, így igyekeztek a kívánatos turisztikai célpontok felé, a tesztek-, kockázatok-, tömegek- és egyéb gondok ellenére, amelyek út közben történhettek 2021-ben …

Horvátország mindig jó ötlet

Az Adria jó ötletnek tűnt Európa nagy részének: Horvátország közelsége-, szigeteink és a tenger szépsége-, valamint a mérsékelt költségvetés miatt, amellyel minőségi nyaralásban lehet részük…


Európa többi része július utolsó heteiben és augusztus első heteiben az Adria keleti partjára rohant, és szinte minden szabad ágyat, kabint, sátrat elfoglalt, sőt, volt, aki nem tétovázott a szabadban éjszakázni.

Fő a biztonság!

Vajon miért döntöttek egyes kalandorok a rengeteg szálláshely (csak az Adriagate-nél kb. 12,000-t tartunk számon) időbeli lefoglalása helyett mégis ilyen bizonytalan mód mellett? Az ilyen helyzetek epilógusa általában ugyanaz volt: a horvát tengerpartra utazni, akár kisgyerekekkel is, nyugodtan, nyilvánvalóan előzetes felkészülés nélkül.

A szálláshelyek kapacitásának ellenőrzését idén nyáron sokan elfelejtették, így a helyi irodáinkban dolgozó kollégáink napról napra találkoztak hasonló kérdésekkel a kipirult arcú, felbőszült vendégek kapcsán, akiket néha több ezer kilométeres utazás után csak így köszönthettek: „Bocsánat, de tele vagyunk.” Kérdezgették, van-e lehetőség legalább egy éjszaka eltöltésére, de készséges munkatársaink minden erőfeszítése mellett szinte lehetetlen volt további szabad ágyat találni.

Ezen a hétvégén több útdíjat gyűjtöttek be, mint a 2019-es rekordévben, ugyanezen a hétvégén. Index.hr, 8/2/2021
Jelenleg 1.055.000 turista tartózkodik Horvátországban. Ezek a leglátogatottabb helyek és mutatjuk, honnan érkezik a legtöbb turista
Index.hr, 8/8/2021

A nyaralás megtervezése

Amikor bizonytalanul beléptünk az új évbe, reménykedtünk a változásban, és abban, hogy az utcákra és a bárokba végre visszatér a szabadság és az élet. Ekkoriban azonban alig egy hétre lehetett előre látni a helyzetet. És ki az, aki elég bátor ahhoz, hogy ilyenkor a nyaralását tervezze?

Ebben az időszakban az „elvitelre” és a „házhozszállítás” voltak a legnépszerűbb kifejezések, és a határokon is bizonytalan volt a helyzet. Az üdülés és a nyaralás Horvátországban elég hihetetlenül hangzott, ezért a legtöbben a nem túl bölcs: várakozási stratégia mellett döntöttek.

Otthoni vakáció

A tavasz lassú nyitással, kétségekkel, oltással és az „új normálishoz” való alkalmazkodással kezdődött. De ez az „új” még mindig nem volt olyan „normális” a legtöbb ember számára, hogy nyaralást tervezzenek. Akkoriban az „otthoni vakáció” biztonságosabb szórakozásnak és nagyobb luxusnak tűnt.

Visszatért a nyár

A helyzet a nyár beköszöntével hirtelen megváltozott. A labdarúgó Európa-bajnokság, amely először engedte be a nézőket és a szurkolókat a stadionokba, egyben a nyár kezdetét és a vendégek érkezését is jelentette Horvátországba.

Lassan, de biztosan megteltek a repülőjáratok, melyek földünkön landoltak, a hőmérséklet a 25 ℃-ot is megugrotta, a strandokon pedig bátor úszókat, játékos gyerekeket és időnként felfújható flamingókat lehetett látni.

Last Minute?

Ahogyan a hőmérséklet emelkedett és a nyár melege tombolni kezdett, úgy keresték egyre többen a hűsölési lehetőséget az Adrián. Az autósorok a határokon egyre hosszabbak lettek, a repülőterek pedig igazi hemzsegő hangyabolyokká váltak.

Minden oldalról „támadtak“ a last minute ajánlatok, mert ez tényleg az „utolsó pillanat” volt. Irodánkba folyamatosan érkeztek a foglalások, a szállások nagyon gyorsan megteltek, ami meglepte mind a szállásadókat, mind az ágy nélkül maradt vendégeket.

Kulcsfontosságú korai foglalás

A vendégek kétségbeesetten kopogtattak minden ajtón, az Adriagate munkatársai pedig lelkiismeretesen igyekeztek mindenkinek megadni a megérdemelt pihenést. A Horvátországba nyaralni érkező turisták a legtöbb esetben időponthoz kötöttek, legyen az a munkahelyi szabadság-, akár az iskolai szünet miatt. Az munkahelyi- vagy iskolai kötelezettségek nélküli szabadidőt fontos időben megszerveznünk és megterveznünk.

Az Adriagate megoldást kínál

Kollégáink kiválóan végzik munkájukat, és igazi csodatevők a foglalások áthelyezésében, módosításában. Azonban csak akkor, hogy ezek a foglalások léteznek. A korai (időben) foglalás másik előnye mindenképpen az úti célok és a szállások nagyobb választéka. Aztán persze ott van még az ár is. Ami az előszezonban lényegesen alacsonyabb, mint a „csúcs-szezonban”.

Gondoljunk bele, van-e édesebb dolog az utazásra és a pihenésre való várakozás öröménél? Ezért is fontos, hogy megtanuljuk a leckét és a következő nyaralásra közösen készüljünk fel, hogy kellemes és gondtalan legyen mindannyiunk számára: a szállást időben foglaljuk le!

First minute!

Ha előre nem látható helyzet adódik, munkatársaink tudják, hogyan reagáljanak és hogyan találjanak megfelelő megoldást. Az Ön által elképzelt nyaralást sokan mások is elképzelik, ezért fontos, hogy időben tervezze meg és időben foglaljon.

Nagyon szeretnénk Önt látni Horvátországban, és nálunk senki sem örül jobban, ha elégedetten és kipihenten, dicsérő szavakkal és visszavágyó érzésekkel tér haza otthonába. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy amint tudja, tekintse meg kínálatunkat weboldalon. Izgatottan várjuk Önöket, mert szeretnénk, ha tudnák: „Ez egy gyönyörű barátság kezdete lehet!”