Od početka pandemije COVID 19 život nam se u mnogo čemu promijenio i „novo normalno“ unijelo je brojne novitete u naše živote te neka nova pravila koja smo morali uvesti kako bi zaštitili naše bližnje i druge oko sebe. Život mora ići dalje i uz nova pravila pa tako i putovanja koja se sad odvijaju u znatno sigurnijim uvjetima.

Držimo se svih preporuka

Važno je imati na umu da je držanje preporuka stručnjaka najmanje što možemo učiniti kako bi što lakše prebrodili ovu pandemiju za koju se nadamo da će uskoro završiti i postati stvar prošlosti.

Hrvatska trenutačno nema nikakvih ograničenja ulaska u zemlju kada su u pitanju putnici iz Europske Unije i granice su u potpunosti otvorene. Ipak, svaka županija ima posebne preporuke i ograničenja kako bi se smanjila mogućnost prijenosa virusa. Stoga je važno da se prije odlaska u Hrvatsku informirate o svim ograničenjima na web stranicama www.koronavirus.hr/enili te na stranicama www. entercroatia.mup.hr/ i www.mup.hr Također, provjerite koje su restrikcije prilikom povratka u vašu zemlju.

Trenutačno je u Hrvatskoj u zatvorenim prostorima obavezno korištenje zaštitnih maski, dezinficiranje ruku te držanje distance od minimalno dva metra. Svaki ugostiteljski i smještajni objekt kao i trgovine imaju dezinfekcijska sredstva na samom ulazu, istaknuta su pravila ponašanja te maksimalni broj ljudi koji istovremeno mogu boraviti u prostoru.

Maske nisu obavezne na otvorenom, ali ih zato morate nositi u javnom prijevozu i taxijima kao i na javnim i kulturnim događanjima. Doba pandemije pokazalo nam je više nego ikad svu važnost i ljepotu prirode, pogotovo onih osamljenih mjesta gdje se možemo osjećati sigurno daleko od gradske vreve. A takvih je prekrasnih mjesta u Hrvatskoj jako puno.

Čak 93% posto gostiju istaknulo kako su se osjećali sigurno

U rujnu smo napravili anketu među našim gostima o zadovoljstvu odmorom u Hrvatskoj i od gotovo 800 ispitanika njih 86% planira doći na odmor u Hrvatsku i u 2021. Čak 75% ispitanika koji nisu mogli ovo ljeto doći u Hrvatsku kao glavni razlog nedolaska navode COVID-19 i njegov utjecaj na putovanje, zdravstveni rizik ili restrikcije. Od anketiranih gostiju koji su bili ovo ljeto u Hrvatskoj, većina ih je boravila u manjim mjestima -56%, slijedi selo – 25% pa zatim veći grad – 11%.

Važna je činjenica da čak 93% ispitanika, unatoč utjecaju COVID-19, u Hrvatskoj se osjećalo sigurno, a njih 90% iskazalo je svoje zadovoljstvo odmorom u Hrvatskoj. Njemački gosti istaknuli su da im je na odmoru bilo važno da su udaljeni od gužvi, da ne postoji veliki rizik od zaraze te dobar omjer cijene i kvalitete. S druge strane, u anketi su istaknuli kako im nisu bili važni noćni izlasci i koncerti.

Sigurnost na prvom mjestu

Naši iznajmljivači maksimalno brinu da su smještajne jedinice besprijekorno čiste i da se poštuju sve propisane pravile i preporuke.  Redovito ih obavještavamo o svim novostima i provjeravamo da li slijede upute o dezinfekciji i održavanju smještajnih kapaciteta. U vremenu pandemije posebno su atraktivne kuće na osami, kako one u unutrašnjosti tako i uz more.

Takvih prekrasnih kuća agencija Adriagate ima dosta u svojoj ponudi i u njima se možete u potpunosti odmoriti u miru, tišini ali i sigurnosti. Idealni objekti za bijeg od virusa su i hrvatski svjetionici. Okruženi samo plavetnilom mora osjećat ćete se potpuno opušteno i sigurno.

Za više informacija slobodno se obratite i našoj službi za korisnike koja će vam dati sugestije za idealan odmor uz potpunu sigurnost.

Nadamo se da ćemo uskoro se vratiti u život bez ograničenja, da će putovanja ubrzo biti oslobođena svih ograničenja i pravila te da ćemo današnje uvjete zaboraviti i preimenovati u staro nenormalno.

Rezervirajte svoj smještaj za 2021. godinu