Starigrad Paklenica

Lokacija: Rivijera Zadar     Pogledaj kartu
Starigrad PaklenicaStarigrad Paklenica

više slika

Zatvori

Ukupna ocjena gostiju: 4,24/5

Vidi sve ocjene

 Dodaj video    Dodaj slike    Dodaj komentar
 • Share

Info za turiste Starigrad Paklenica

Starigrad Paklenica naselje i mala luka na obali Velebitskog kanala. Mjesto je nastalo na temeljima drevnog antičkog grada Argiyruntuma. Tu se nalazi polazište za nacionalni park Paklenica. Starigrad je mjesto gdje se planina i more dodiruju te je zbog toga zanimljiv kupačima i planinarima. Zbog šljunčanih plaža koje se pružaju kilometrima pogodno je za obitelji s djecom dok planinske masive Velebita i Paklenice redovito posjećuju speleolozi i ljubitelji planinarenja i free-climbinga. Osim u planinarenju i free-climbingu ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati i špiljarenju, vožnji kajacima i kanuima te u raftingu na Zrmanji. Također su im na raspolaganju i teniski tereni, sportska igrališta i razni rekviziti za sportove na vodi. Šetačima i skupljačima bilja na raspolaganju su prekrasne šetnice na obroncima nacionalnog parka. Stari dio grada obiluje arheološkim nalazima i arhitektonskim spomenicima od kojih je najpoznatija vila Petra Hektorovića. U Starigradu Paklenica više puta tijekom ljeta organizira se „Ribarska Večer“ fešta koja se održava skoro u svakom dalmatinskom mjestu. Uz ribu i vino, maslinovo ulje i kruh, te taktove dobre glazbe svima je zagarantirana zabava. U hotelima se organiziraju večernje zabave uz živu glazbu do kasno u noć gdje možete uživati u specijalitetima ovoga kraja (riblji specijaliteti, janjetina, pršut i sir). U Starigradu se nalaze brojni restorani i konobe u kojima također možete uživati u specijalitetima ovoga kraja a mi vam preporučamo da posjetite restoran „4 Ferala“, restoran „Ante“, restoran „Miramar“ i konobu „Bava“. Oni koji preferiraju moderniju zabavu preporučujemo Zadar, Šibenik i Nin.

Obavezno posjetite:

Zadar je grad iznimne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog nasljeđa. Grad je smješten u samom srcu Jadrana i prava je riznica arheološkog i spomeničkog blaga svih razdoblja. Jedno je od najpopularnijih i najpoželjnijih hrvatskih turističkih odredišta. Poznat po brojnim povijesnim spomenicima a najpoznatiji su: crkva Sv. Donata, katedrala Sv. Stošije, crkva Sv. Šime, crkva i samostan Sv. marije, crkva i samostan Sv. Frane, gradske zidine, utvrde i vrata, crkva Sv. Krševana, palača Grisogono-Vovo, kneževa i providurova palača. Osim po povijesnim znamenitostima grad je poznat po brojnim atrakcijama: morske orgulje, pozdrav suncu, narodni trg, trg pet bunara, zlato i srebro grada, Forum, muzej antičkog stakla i kalelarga.

Šibenik je grad koji se smjestio na ušću rijeke Krke. Poznat je po brojnim povijesnim znamenitostima kao što su: tvrđava Sv. Mihovila, tvrđava Sv. Nikole, tvrđava Sv. Ivana, tvrđava Šubičevac, katedrala Sv. Jakova, crkva Sv. Frane, crkva Sv. Dominika i 4 bunara. Ukoliko želite malo više upoznati povijest ovoga grada posjetite gradske muzeje i galerije. Osim po povijesnim znamenitostima grad je poznat i po ljetnim manifestacijama. Međunarodni dječji festival, šibenska noć, večeri dalmatinske šansone, orguljaška ljetna škola i šibensko kulturno ljeto.

Nin je mali grad u zadarskoj županiji sa svega 1500 stanovnika. Centar ovoga drevnog grada je mali otočić (promjera 500km) koji je povezan s kopnom s dva mosta. Poznat je po svojoj burnoj prošlosti o kojoj svjedoče brojne povijesne znamenitosti: crkva Sv. Križa („najmanja katedrala na svijetu“), crkva Sv. Jakova, katedrala Sv. Anselmo, ostatci najvećeg rimskog hrama na istočnoj obali Jadranskog mora, spomenik knezu Branimiru, gradska donja vrata i prilazni most, trg kraljevac sa zdencem, kip biskupa Grgura Ninskog i krunidbena crkvica Sv. Nikole. Nin je poznat po svojim prirodnim ljepotama: Ninski zaljev, ušće Ričine, Ninska lučica i obalno šetalište i park prirode „Solana Nin“.

Rezervirajte smještaj iz naše ponude u Starigrad Paklenici i provedite nezaboravan odmor sa svojom obitelji ili prijateljima  istražujući okolicu.

Vidi više  Zatvori 

Komentari gostiju Starigrad Paklenica

4,2 / 5
Ukupna ocjena gostiju

Atmosfera:
4,40
4,40
Sigurnost:
4,60
4,60
Plaže:
3,90
3,90
Turistička ponuda:
3,90
3,90
Gostoljubivi mještani:
4,40
4,40
 •  Amon
  (Solo putnik, Hrvatska) 12.08.2012. -  Ocjena gostiju: 4,2

  Dobra lokacija, blizina autoputa
 •  Davor
  (Grupa prijatelja, Hrvatska) 02.07.2012. -  Ocjena gostiju: 4,6

  pravi odabir za aktivni odmor (planina-more)
  početak sezone bez gužve, centar mjesta bolje uređen nego prošlo ljeto
 •  Davor
  (Grupa prijatelja, Hrvatska) 04.07.2011. -  Ocjena gostiju: 3,8

  planinarenje Paklenicom

Powered by Google Translate

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ

Datum dolaska
Datum odlaska
Odrasli 18+
Djece 0-17
Datum, sat i minute polaska:
Datum, sat i minute povratka:

Karta

Starigrad Paklenica preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2015 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Apartman - Starigrad Paklenica

Apartmani Ivan

Od 31 €
 • Starigrad Paklenica,
 • Osobe: 2-3
 • Ocjena gostiju: Savršen ( 4,8 )
Apartman - Starigrad Paklenica

Apartmani Pavlina

Od 31 €
 • Starigrad Paklenica,
 • Osobe: 2
 • Zadnja rezervacija prije 19 dana
  Ocjena gostiju: Savršen ( 5,0 )
Apartman - Starigrad Paklenica

Apartmani Lada

Od 46 €
 • Starigrad Paklenica,
 • Osobe: 4
 • Zadnja rezervacija prije 4 dana
  Ocjena gostiju: Savršen ( 5,0 )
Apartman - Starigrad Paklenica

Apartmani Ivana

Od 36 €
 • Starigrad Paklenica,
 • Osobe: 2
 • Zadnja rezervacija prije 9 dana
  Ocjena gostiju: Natprosječan ( 4,3 )