Ivan Dolac - otok Hvar

Ivan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok Hvar

više slika

Zatvori

Ukupna ocjena gostiju: 4,34/5

Vidi sve ocjene

 Dodaj video    Dodaj slike    Dodaj komentar
 • Share

Info za turiste Ivan Dolac - otok Hvar

Ivan Dolac je naselje smješteno na južnoj strani otoka Hvara 10km od Jelse, 20km od Starog Grada i 38km od grada Hvara. S ostatkom otoka je povezan tunelom duljine 1.5 km. Šljunčane plaže među kojima su najpoznatije Šuplja stina i Lučišće u blizini Sv.Nedjelje, Jagodna, Paklina, Petarčica čine ga vrlo privlačnim odredištem pogotovo onima koji žele miran odmor daleko od gradske gužve pa ovdje nećete naći autobuse, hotele, velike trgovačke centre i glasne diskoteke, a smještaj se nudi u privatnim apartmanima. Možete unajmiti taxi brod s koji će vas odvesti u obilazak otočića koji se nalaze pred samim vratima Hvara. U Ivan Dolcu nalazi se market, i nekoliko restorana a sve što vam je potrebno možete pronaći u obližnjoj Jelsi. Na padinama iznad samog mjesta Ivan Dolac nalaze se brojni vinogradi u kojima nastaju najbolja hvarska vina. Jelsa koja je udaljena svega 10km omeđena je s dva najviša otočna vrha, na zapadu Sv. Nikola a na istoku Hum. Bogata je mnogobrojnim povijesnim spomenicima koji se nalaze u crkvama, poljima, parkovima, na trgovima i drugdje. Posjetite crkvu Sv. Marije (ranogotička crkva koja je 1535.g. proširena i fortificirana. Danas je župna crkva), crkva Gospe od Zdravlja ( sagrađena 1535.g. zaštitnica je Jelse i okolnih mjesta od bolesti, te se 21. Studenoga stanovnici okupljaju na službi Božjoj), Lapidarij (tu se nalazi dvadesetak kamenih predmeta iz antičkog i srednjovjekovnoga doba kao što su nadgrobna ploča iz rimskog razdoblja, mletački lav kod zvonika i mnoge druge) i perivoj (jedan od najvećih i najljepših parkova u Dalmaciji u kojem je podignut spomenik kapetanu Niki Dubokoviću i skladatelju Antunu Dobroniću). Ima bogato razvedenu obalu s pripadajućim otočićima, uvalama i rtovima gdje svatko može pronaći kutak za sebe i uživati daleko od gužve. Dok boravite u ovom prekrasnom naselju ne propustite posjetiti grad Hvar, Split i Makarsku.

Obavezno posjetite:

Hvar je drevni grad bogate povijesti. Grad je okrenut južnoj, sunčanoj strani svijeta te zbog toga ima najviše sunčanih sati godišnje. Ime mu dolazi od riječi Pharos što je grčki naziv za otok Hvar. Od povijesnih znamenitosti posjetite tvrđavu Fortica, hvarsku katedralu, hvarsko kazalište i franjevački samostan. Hvar je centar otočkog turizma i jedna je od najpoželjnijih i najposječenijih destinacija cijelog Jadrana. Glavne atrakcije grada su: ugodna topla klima s puno sunca, razne mogučnosti smještaja, sport i rekreacija, prirodne ljepote, dobra gastronomska ponuda i aktivan noćni život.

Stari Grad je najstariji grad u Hrvatskoj. 384.g.pr.Kr. grci s otoka Parosa doselili su tu i dali mu ime Faros. Nalazi se na mjestu gdje duboki morski zaljev prelazi u plodno otočko tlo. Stari dio grada ostao je sačuvan te je od iznimne turističke vrijednosti. Tisućljetna povijest ovoga grada ostavila je brojne povijesne spomenike kao što su gradski bedemi Farosa, rimski mozaici, ranokršćanska crkva Sv. Ivana, srednjovjekovni ulični sklopovi, Tvrdalj (renesansni utvrđeni dvorac s ribnjakom i perivojem), crkva Sv. Petra i dominikanski samostan i mnogi drugi. Jedno od poznatijih kupališta na otoku  je gradsko kupalište „Lanterna“ koje se nalazi upravo u Starom Gradu.

Split je vječno mlad grad koji živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti. Grad je bogat burnom prošlošću o kojoj svjedoče brojni povijesni spomenici. Upoznajte se sa djelićem prošlosti ovoga predivnog grada i razgledajte: Dioklecijanovu palaču- srce Splita, željezna vrata, kip Grgura Ninskog, katedrala Sv. Duje, crkva Sv. Frane, konkatederala Sv. Petra, peristil, samostan Sv. Ante i mnoge druge znamenitosti.

Rezervirajte smještaj iz naše ponude i provedite nezaboravan odmor  okruženi čistim okolišem punim aromatičnog bilja.

Vidi više  Zatvori 

Zanimljivosti & Atrakcije

Mjesta u okolici (Ivan Dolac - otok Hvar)

Komentari gostiju Ivan Dolac - otok Hvar

4,3 / 5
Ukupna ocjena gostiju

Atmosfera:
4,50
4,50
Sigurnost:
4,60
4,60
Plaže:
4,40
4,40
Turistička ponuda:
3,50
3,50
Gostoljubivi mještani:
4,70
4,70
 •  Ivan
  (Obitelj, Hrvatska) 30.07.2013. -  Ocjena gostiju: 4,8

  Ivan Dolac
  Fenomenalno mjesto za odmor. Potpuni mir i tišina u obiteljskoj atmosferi, samo nekoliko kilometara od vreve turističkih mjesta na Hvaru
 •  
  (Par, ) 19.08.2012. -  Ocjena gostiju: 5

  ciko.jaklic@gmail.com
  Sve i u Ivan Dolac se sigurno vratimo još dosta puta!

Powered by Google Translate

Odaberi rivijeru

PRONAĐI SMJEŠTAJ

Datum dolaska
Datum odlaska
Odrasli 18+
Djece 0-17
Datum, sat i minute polaska:
Datum, sat i minute povratka:

Karta

Ivan Dolac - otok Hvar preporuka smještaja

* cijene za lipanj, 2015 za maksimalan kapacitet i minimalan boravak od 7 dana

Kuća - Vrboska - otok Hvar

Kuća Lara

Od 150 €
 • Vrboska - otok Hvar,
 • Osobe: 4-9
 • Zadnja rezervacija prije 5 sati
  Ocjena gostiju: Savršen ( 4,8 )
 • 6,27 km od
Kuća - Ivan Dolac - otok Hvar

Kuća Renato

Od 130 €
 • Ivan Dolac - otok Hvar,
 • Osobe: 3-5
 • Ocjena gostiju: Natprosječan ( 4,6 )
Apartman - Jelsa - otok Hvar

Apartman Nikola

Od 94 €
 • Jelsa - otok Hvar,
 • Osobe: 2-4
 • Zadnja rezervacija prije 4 dana
 • 5,55 km od
Apartman - Ivan Dolac - otok Hvar

Apartmani Marija

Od 71 €
 • Ivan Dolac - otok Hvar,
 • Osobe: 4
 • Zadnja rezervacija prije 2 dana
  Ocjena gostiju: Natprosječan ( 4,5 )